Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^

Domnívám se, že hnát děti do školy na jeden měsíc před prázdninami nemá příliš valný význam. A je to možná spíše otázka, zda nevyužít ve školách ten čas vynuceného přerušení vyučování na různé nezbytné "modernizace" nejenom co do technického vybavení a zařízení, ale také do inovace výukových programů a profesní formace učitelů. Ale to je spíše otázka, nemám žádný přesný a konkrétní návrh. Vždyť mnohem lépe se v tomto orientují lidé přímo ve školství angažovaní.

3 2
možnosti
VP

Má to význam,zeptejte se kantorů jak dlouho trvá vrátit děti do školy po prázdninách aby byly schopné alespoň trochu fungovat ..a tady to bude půl roku. Těch pár měsíců nebude stačit na nějaké technické dovybavení a navíc kde na to vzít peníze.

7 1
možnosti
DT

Budeme zavírat školy pokaždé, když se objeví nová lehce odlišná varianta nějakého viru s "coronovým" povrchem? Budeme ničit ekonomiku a zavírat lidi doma pokaždé, když jim hrozí další zmutovaná rýma?

Evoluce nás vybavila výkonným systémem, který nás chrání.

V německé studii (Charité, Berlín, publikováno 22.4.2020) našli v testované krvi dárců buněčnou imunitu na covid19. Imunních bylo 34 % vzorků. Vzorků, které pocházely od zaručeně zdravých dárců, kteří covid neprodělali.

Nejde o rychlé protilátky, na které se testovalo v Česku, jde o reakce, které dokazují, že imunitní systém už nemoc zná a ví, jak ji porazit.

Dobře to koreluje s tím, že se v německé populaci vyskytuje až 80 % coronové nákazy s nulovými příznaky.

16 5
možnosti
DS

Paní Dano, píši o mém názoru o dávání prvostupňových dětí do školy na posledních 5 týdnů školy, nikoliv o zavírání lidí doma. Je jasné, že se musí pokračovat v rozvolňování a je jasné, že se musí pokračovat v testování. Imunitní reakci těla na Covid-19 zatím studují a diskutují myslím podstatně větší kapacity z celého světa, než jsme kterákoliv z nás dvou a o tom, zda je na místě se obávat dalších vln onemocnění (jako tomu bylo u Španělské chřipky), to se teprve dozvíme. To myslím nevyřešíme a rozhodně ne dnes.

2 3
možnosti
DS

děkuji za reklamu, paní Dubcová :-), to je od Vás hezké

1 0
možnosti
ND

Vůbec jsem nepochopila proč píšete, tedy kopírujete články na blogosfere a zde. Proč nepište různé články na různé weby?

Můžete mi to vysvětlit?

0 2
možnosti
DS

Na to je naprosto jednoduchá odpověď, paní Dubcová. Protože mohu a protože chci. Na Blogosféře mám vybranou společnost, kam jsem byla pozvána, zde zase širší čtenářstvo, kterému chci také něco sdělit. Každé má něco do sebe a vzájemně se to nevylučuje.

4 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.