Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Teď nepůjdou děti do školy, protože je to pro ně diskomfortní (vedro, vydýchaný vzduch v rouškách...), v zimě taky nepůjdou do školy, protože udeří epidemie. Na jaře pak už to nebude stát zato, aby na pár týdnů do lavic usedly. Zbývá podzim, cca 3,5 měsíce do Vánoc. Má to cenu kvůli těm pár týdnům vůbec ty školy provozovat?

28 2
možnosti
AK

Evidentně děti nemáte a kážete tu rozumy. Ano, rodiče už potřebují do práce, home office končí a zaměstnavatel není samaritán, který lidem bude trpět tříměsíční flákání doma. To je prostě fakt. Mám děti na prvním stupni, školu zvládáme bez nejmenších problémů, ale děti již do školy chtějí a jsou si plně vědomy omezení, které je čekají. Svádět to na strach z Covid 19 je už trochu mimo.

19 8
možnosti
DS

paní Koubová, Vaše argumenty chápu (což jsem napsala i v úvodu blogu), ale Vy se, prosím, vyvarujte naprosto pomýlených domněnek o mé osobě.

7 5
možnosti
PC

Děti a studenti měli normálně(!) chodit do školy již minimálně 14 dní!Toto umělé natahování (a je otázkou, zda vůbec někdy skončí), jakož i další naprosto nesmyslná opatření, házející lidem klacky pod nohy, nemá s ochranou zdraví NIC společného!!

22 7
možnosti
DS

Zjevně jste odborník ;-)

5 10
možnosti
JR

My už dostali zprávu že školy, že dítě z prvního stupně sice do školy může, ale stejně bude muset dělat všechny úkoly, které jim zadávají přes internet. Škola tedy bude jen jakási "družina", takže to, čím dnes doma trávíme třeba pět hodin, budeme muset dělat po návratu z práce. A dítě že šesté třídy beztak bude muset zůstat doma.

Mimochodem, pokud rodič není schopen zvládnout učivo prvního stupně, je něco špatně 

8 8
možnosti
Foto

Zvládat učivo 1 stupně a umět ho naučit je trošku dost rozdíl

15 3
možnosti
ZS

Bez karmy.

Už pár dnů (týdnů) je všude možně hlasitý volání po zrychleným (ne-li úplným) uvolňování. Všichni ke strojům! Všichni do parků a do obchodů! Všichni za hranice!

A najednou se to, co se týká školy, nehodí? Proč jako?

Uvolňuje se všechno, a mnohem rychleji než to vypadalo. Nevím teda proč by žáci neměli jít do školy. Tečka.

29 4
možnosti
DS

jinými slovy, děti odložit (ač to není kvůli vzdělávání a kontaktu s vrstevníky, což byly argumenty) a zpět ke strojům? (otazník) :-)

4 12
možnosti
Foto

V zásadě s Vámi souhlasím.

Nicméně vnouček je prvňáček a u něj je prostě problém ho učit doma, protože to tak dobře jako paní učitelka neumíme. Sice má 2x týdně videohovor, ale to je prostě málo na to aby mu to vše vysvětlila tak jak to je pro něj nejlépe pochopitelné.

Bydlíme na menší vesnici, škola je pro 3 sousední vesnice relativně izolované od okolí. Nevím o tom, že by u nás byl koronavirus a tak jej do školy pošleme. I s ohledem na to, že ostatní děti chodit budou a byly by tak proti němu příští rok výrazně napřed.

Do školy půjde ne kvůli nám, ale kvůli němu, protože ta první třída je asi ta pro dítě nejsložitější.

Pravdou ale je, že kdybychom bydleli v nějakém větším městě, v oblasti kde je více nemocných nebo kdyby nebyl prvňáček tak by do školy taky nešel

4 0
možnosti
Foto

Pokud by ale výuku neumožnil a tento ročník už uzavřel, vítali bychom to.

Pak by totiž učitelé museli přizpůsobit výuku tomu, že ti prvňáčci končili už v březnu a výuku s nimi dohnat.

V tomto nesmyslu, kdy část dětí do školy půjde a část ne by prostě bylo riziko, že výuka nebude přizpůsobena těm co do školy nechodili a mohlo by to znamenat zejména pro ty prvňáčky obrovský problé příští rok.

2 0
možnosti
PC

No, možná někteří lidé nepochopili, že zavírání škol, které, jak je vidět, tímto neskončí, má evidentně úplně jiný účel, než je ochrana zdraví.

1 1
možnosti
PC

+ a netýká se to jenom škol!

0 1
možnosti
Foto

Karma, i když už se mě to netýká. Já si stále častěji říkám, jestli by nebylo nejlepší tento školní rok odpískat a v září začít nanovo.:-)

6 7
možnosti
Foto

Bylo by to jednoznačně nejlepší.

Takto jsou někteří nuceni děti poslat do školy kvůli tomu, že příští rok na začátku nemusí být zohledněno to, že děti ve výuce chyběly

3 2
možnosti
Foto

Tohle vysokou karmu nezíská...

9 0
možnosti
DS

tak to je mi jasné, kvůli karmě to vážně nedělám:-)

2 4
možnosti
VP

Osobně bych díte poslal do školy hned zítra. Pokud nemáte doma prarodiče nebo někoho nemocného,nevidím problém.

17 0
možnosti
DS

No, s ohledem na to, že jsem ukázněně přestala prarodiče svého dítěte potkávat a kontakt omezila hned v březnu na ten přes whatsapp, děsím se toho, že díky dalšímu měsíci je zase další čas neuvidíme. Jde totiž i o jejich psýchu. A poté, co jsem naši (již prověřenou) časovanou bombu umístila mezi další... zkrátka takhle to mám já.

1 4
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.