Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I41v19o 12L70y38č52k43a

10. 5. 2020 10:47

Jak jsme mohli přežít my, kteří jsme chodili do školy 6x týdně, často na sedm hodin ráno nebo na odpolední vyučování ať bylo vedro nebo mráz. Neměli by nám stavět pomníky jako hrdinům, kteří přežili? PS. Jsem ročník 1956.

13 0
možnosti
DS

Pane Lyčko, slamák?

2 5
možnosti
RF

R44o47b77e78r96t 53F14e59e

10. 5. 2020 10:07

Prvních 5 odstavců je psáno selským rozumem, zbytek je hysterie autorky...

7 0
možnosti
MK

Ač chápu Vaše obavy,ale virus je tady a zůstane s námi a my se s ním,či vedle něj musíme naučit s opatrností žít. Jedni by uvolnili vše,druzí vše zakázali. Já beru dobrovolnost měsíční školní docházky jako kompromis,test,pomalý návrat k normálu....

7 0
možnosti
DS

ale já chápu ty argumenty Vaše i lidí typu pana Rakouše naprosto. Ve svém blogu jen polemizuji s argumenty, že tak někteří lidé činí, aby se děti něco naučily a aby byla s ostatními dětmi. To jsou prostě argumenty mimo mísu. Jinak s Vámi zcela a naprosto souhlasím. Je třeba postupně situaci uvolňovat a umožnit rodičům i malých dětí, aby šli do práce, aby se restartovalo hospodářství, abychom se navraceli do normálu.

Jen by bylo fér poslání dětí do škol nazvat hlídáním ve velice speciálním režimu a nikoliv výukou.

2 6
možnosti
MR

Je docela zvlastni jak plno lidi ocekava, ze HO bude trvat vecne a ze my co chodime do prace budeme o prazdninach tolerovat rodice co neposlou deti do skol a budou pokracovat v cerpani OCR. Na reci tipu mam maly deti potrebuju dovolenou jsou prazdniny tahle skupina lidi muze zapomenout. Co se tyce argumentu deti s z duvodu tepla moc nenauci. To me pobavilo snad nejvic. Autorka se domniva, ze je snad 100% domacnosti klimatizovanejch. Teplota v mistnostech bude pro deti jak doma tak ve skole v vetsine pripadu totozna. A jeste co se tyce vyuky ve skole. Tak celou dobu pred virem ucitele rikaji pocet zaku je moc velkej v mensich skupinach by vyuka probihala lepe. Tak ted budou mit 15 deti ve tride. Hodina bude mit 45 stejne jako vzdy a omezeni pri hodine nebude zadne. Takbproc by se deti meli naucit mene ci hure? Omezeni o prestavkach nejsou pro vyuku smerodatne. Obed a jeho jiny prubeh taky nebude mit na vyuku vliv. Vsechno co popisujete jsou jen argumenty, ktre vznikaji, protoze se vam nechce. Ale vzdycky si musite uvedomit, ze doktorum, sestram, hasicum, policii, prodavackam, ridicum MHD, funebrakum, popelarum, atd. se taky nechtelo. Ale sli a pracovali v dobe kdy riziko bylo mnohem vetsi.

8 2
možnosti
DS

moc prosím, co je HO?

0 0
možnosti
Foto

Ani já dceru nedám do školy R^

2 3
možnosti
DS

Ivi, myslím, že v jejím případě je to na výsost rozumné. Pamatuji si správně, že má nějaký problém se srdíčkem?

1 1
možnosti
ES

Můžu vám říci,že jsme s manželkou prodělali tuto chorobu.Měli jsme jen "lehčí" průběh a léčili jsme se doma a říkám vám, že bych tuto nemoc nepřál i největšímu zloduchovi. Hrůza,hrůza. 4 dny jsme si mysleli, že umíráme. Takže se nejedná o žádnou chřipečku. Kdo nezažil, neuvěří.

4 1
možnosti
DS

děkuji, je třeba to připomínat všem, kteří tak rádi zapomínají a hlavně, kteří nezažili, tudíž nevěří a myslí si, že se jich to netýká a jim se to stát nemůže.

1 3
možnosti
Foto

Ještě by mě, Dášo, zajímala problematika propadnutí. Je možné v tomto režimu někoho nechat propadnout, nebo to ministerstvo vysloveně zakázalo?

Nedělám si iluze, že domácí výuku zvládají a dělají úplně všechny děti. Myslím, že některé z těch vyloučených lokalit nějakou domácí výuku neřeší.

0 0
možnosti
JN

Vysloveně to sice nezakázalo, ale v metodice k ministerské vyhlášce (možno nalézt na stránkách MŠMT) je ohledně tohoto napsané:

"Pokud bude žák i při využití všech výše uvedených postupů hodnocen z některého předmětu na vysvědčení na konci druhého pololetí stupněm „nedostatečný“, bude celkové hodnocení „neprospěl“. Poté se uplatní pravidla dle § 52 a 53 o opravných zkouškách a případném opakování ročníku. Upozorňujeme školy, že k takovéto situaci, vzhledem k možnostem dle Vyhlášky, může dojít jen ve zcela výjimečných, nezpochybnitelných případech."

0 0
možnosti
JS

Ve Švédsku probíhá výuka ve školách normálně a děje se něco, neděje.

2 5
možnosti
DS

Pravda, přes 3000 mrtvých... vlastně se nic neděje

10 3
možnosti
Foto

Díky za článek. Karma...

3 0
možnosti
Foto

Teoreticky by bylo možné pokračovat ve výuce na úkor prázdnin, aby děti dohnaly, co zameškaly. Tedy pokud by nic nenamítali epidemiologové.

Vedro ve třídách je zástupný problém, v některých zemích prázdniny začínají až v polovině července.

8 2
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.