Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

SSSR v červenci vyzvalo USA, aby z Československa jednostranně stáhlo svoji armádu. Steinhardt se na žádost vlády USA obrátil na Beneše, zda je naše vláda ochotna požádat Stalina, aby svoji armádu stáhl současně s armádou USA. Beneš si stěžoval velvyslanci USA, Steinhardtovi , že poslal do Vídně Ludvíka Svobodu, Vláda

Clementise, aby si stěžovali u Koněva na chování sovětské armády. Řekl, že útoky sovětské armády na civilisty vede k vraždám. Beneš řekl, že všechny pokusy vyjednat odchod sovětské armády byly neúspěšné a naopak musí vláda připravit ubytování 400 000 sovětských vojáků. Emisaři varovali Koněva, že díky chování sovětské armády dojde ke konfliktu mezi civilisty a sovětskou armádou. Koněv je přijal chladně a nedal ani náznak příslibu, že sovětská armáda odejde. Naše vláda se k takovému dopisu neměla a tak jej napsal Truman a navrhl Stalinovi společné stažení armád. Stalin po dlouhém váhání sdělil, že dne 1. 12. 1945 armádu stáhne. Stalin se k takovému krku odhodlal z důvodu, že sovětská armáda se u nás diskreditovala znásilňováním, loupežemi, krádežemi.

9 0
možnosti
KL

...rikala domovnice...jo, taky stihli znásilnit jednu naší herečku, která z toho žila cely život,...

0 7
možnosti
JL

Právě si čtu, jak komunista Smrkovský v ČNR byl spokojený, že se mu cosi levicového podařilo, načež přišel generál Rybalko a vyhrožoval mu, že ho zastřelí, protože se paktuje s nepřáteli SSSR. O tom, jak se vypořádali rudoarmějci s Vlasovci nás ve škole neučili: "Osud Vlasovců nebylo možné zvrátit. Jedna ze skupin Vlasovců, která nestačila utéct před Rudou armádou, byla postřílena ruskými vojáky v Praze-Jinonicích a 187 těžce raněných Vlasovců bylo také barbarským způsobem ubito v nemocnici v Motole.[29] Na pokojích byly květiny a cedule Zde leží hrdinní obránci Prahy. Poté se stali obětí řádění rozvědky Směrš (směrť špionom), která vyvlékla vojáky z postelí, zvěrsky je zabíjela a poté naházela do hromadného hrobu v Olšanech.[Poz 6] Celkový počet obětí Buňačenkovy armády v Praze je pravděpodobně mnohem vyšší než se domníváme.[Poz 7] [30]Tentýž den večer do Prahy dorazily průzkumné jednotky 2. Ukrajinského frontu maršála Malinovského." Wikipedia

8 0
možnosti
JS

J55o20s59e32f 50S80u96k

5. 5. 2020 17:39

nadpis článku si opravte za " Nevěřte komunistům", pak bude věrněji odpovídat tomu, co popisujete, že se stalo a proč..:-)

6 1
možnosti
MV

mel byste poradne promrskat dejepis, pane Sarapatko...

7 2
možnosti
JT

J83i72r88i 63T42i91c48h81y

5. 5. 2020 16:09

Takze "zapad" nas po Mnichovu zaprodal podruhe.

1 5
možnosti
Foto

Podle pana autora asi ano. Pokud to nebylo tak, že nás zaprodal někdo z vlastních občanů.

3 0
možnosti
PJ

Uf, už jsem se lekl, že za to ti Ušáci vůbec, ale vůbec nemůžou! ;-D

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě že za všechno mohou prohnilí Američané, až do dneška. Při své cestě na okupovaná ukrajinská území jste byl jistě patřičně proškolen.

15 3
možnosti
Foto

Samozřejmě že okupaci části Ukrajiny provedli američtí vojáci, převlečení za zelené mužíky.

4 0
možnosti
JL

Primátor Hřib říká: Němci se vzdali českým povstalcům a Rusové už přijeli 9/5 do fakticky osvobozené Prahy. ...Všichni o Pražském povstání něco říkají, a téměř všichni mají část pravdy. Vždycky jde o to, co mluvčí akcentuje. Hřib tvrdí, že hlavní je, že Sověti Prahu fakticky neosvobodili, osvobodila se sama. Politik Šarapatka si myslí, že kdyby přijeli Američani do Prahy, všechno by bylo jinak a komunisti by v roce 1948 nevyhráli.- Leccos jsem kdysi o konci války taky nastudoval a k Hřibově stanovisku by se dalo poznamenat, že německá armáda se nevzdala, uzavřeli příměří, ponechali si zbraně a odtáhli směrem k USA Army...Češi jim průchod Prahou blokovali, ale neměli zbraně, kterými by mohli čelit německé armádě. ... Podle výpovědi jednoho z pamětníků nebyla situace v Praze ani po 9/5 úplně konsolidovaná - proti Čechům totiž bojovali třeba i Němci v civilu, nějací ozbrojení Němci se prý nacházeli ještě pár dní po konci války v Divoké Šárce a bylo nebezpečné tam chodit....Nějací sovětští vojáci padli v Praze, takže Hřibovo tvrzení není historické - kdyby byla Praha osvobozená a pod kontrolou povstalců - nikdo by na sovětské vojáky nestřílel.- A co se týče názoru, že vstup Američanů do Prahy by zabránil komunistům zmocnit se Československa 1948 - o tom se taky dá úspěšně pochybovat - Američani by se museli po kapitulaci Německa stáhnout ze sovětské zóny. To se dodržovalo....Hodně Čechů volilo komunisty kvůli sociálním podmínkám, které byly za 1.republiky špatné , nejen kvůli tomu, kdo přijel do Prahy na tancích první.

11 6
možnosti
PB

Tak sovětská okupační zóna byla i v Rakousku, že...

A co se týče těch sociálních podmínek za 1.republiky, tak ty byly mnohdy lepší než potom za komunistů, kteří doslovy rozkradli lidem důchodové účty.

9 0
možnosti
TK

Velmocem není co "věřit", nebo "nevěřit. Velmoci se chovají především účelově při své geopolitické šachové partii. Kdyby se tak nechovaly, rychle přestanou být velmocemi.

2 0
možnosti
MS

Slusne prekroucena pravda.

4 4
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2206x
Čtrnáct let jsem působil v české diplomacii a zastupoval Českou republiku v Mali, Alžíru, Indonésii, Bruneji a Papui-Nové Guinei. Zabývám se především ekonomickou diplomacií, podporou českého exportu ale také problematikou islamismu a náboženského terorismu.

V letech 2013-2017 jsem byl nezávislým  poslancem Parlamentu ČR.

Seznam rubrik