Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V první chvíli po přečtení nadpisu mě napadli generálové po skončení druhé světové války, blíží se totiž Den vítězství. Generálové, kteří dnes vědí, jak by oni vyhráli druhou světovou s menším počtem obětí mezi vojáky... Ale tento článek o bojovnících s virem je super, Vy zrajete jako víno a vysoká karma je více než jistá R^ [>-]

18 0
možnosti
Foto

A přezrálé víno se zvolna mění v ocet. ;-D

1 5
možnosti
Foto

Díky nouzovému stavu budou přibývat další oběti na životech, protože se odkládají plánované výkony v nemocnicích, tak i strach nemocných jít včas do nemocnice. Množí se případy zanedbaných bolestí břicha. Prasklé záněty slepého střeva a jiné náhlé příhody břišní, mozkové příhody, akutní infarkty myokardu, a to vše v důsledku strachu pacientů z nákazy během ošetření či hospitalizace. Lidé s nemocnými ledvinami mají odkládané pravidelné lékařské prohlídky, děti s nemocným srdcem, nemohou chodit na pravidelné prohlídky a tak dál. To hlásí lékaři ze všech nemocnic.

5 12
možnosti
PR

Uveďte konkrétní případ koho neošetřili se vším co uvádíte. Pokud znáte konkrétní případ tak podejte trestní oznámení za zanedbání péče o pacienta. Zbytečně to ve svých příspěvcích dramatizujete ! Rv

9 0
možnosti
Foto

Podle uvedené proporcionality by měla mít Itálie bezmála 200 milionů obyvatel.

2 0
možnosti
Foto

Každoročně v Itálii zemře cca půl milionu lidí na stáří, různé nemoci a nehody, denně tedy cca 1370. To, že nyní jich umírá o něco více, statisticky vzato znamená, že později (po odeznění epidemie) to bude o to méně. Průměrný věk obětí v Itálii je cca 80 let z nichž 99 procent lidí mělo jiné závažné zdravotní problémy (vysoký krevní tlak, cukrovku, vážné srdeční problémy, rakovinu nebo chronickou nemoc jater). Polovina z nich trpěla třemi a více chorobami, čtvrtina dvěma a čtvrtina jednou. Průměrná délka života v Itálii je 82,5 roku. Co z toho vyplývá? Že lidé na koronavirus zemřou v průměru 3 roky před tím, než by zemřeli přirozeně, což je však s otazníkem, neboť se dá předpokládat, že lidé trpící těmi zmíněnými vážnými chorobami spíše umírají dříve. Proto ty denní stovky mrtvých v Itálii musíme brát s velikou rezervou, řada lidí tam totiž umírá spíše "s koronavirem" než "na koronavirus", velmi brzy by zemřeli na jiné nemoci, jimiž trpí. Podle Waltera Ricciardiho, poradce italského ministra zdravotnictví, bylo pouze dvanáct 9,26 všech úmrtí možné přímo přičíst infekci COVID-19.

2 2
možnosti
Foto

Jak někdo může napsat něco tak hloupého. Mezi těmi co to podepsali jsou špičkoví imunologové, lékaři, kteří přicházejí s covidem 19 do styku. U nás pouze 400 nakažených potřebovalo nemocniční péči, to je méně jak 10 procent. U nás 85 % lidí na covid-19 pozitivních ale nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokašlává, má 37 stupňů teplotou. Umírají lidé nad 65 let, ale jenom ti vážně nemocní pak jsou to obézní pacienti, kuřáci, diabetici, lidé s plicními onemocněními a lidé, kteří mají sníženou imunitu. Tak to probíhá v celé Evropě, jak to hlásí jednotlivé státy. Na rakovinu ročně v Česku zemře téměř 30 tisíc lidí a nyní jí trpí téměř 600 tisíc lidí. Podle statistiky ji někdy v životě dostane 33 procent obyvatel Česka (tedy každý třetí z nás) a zemře na ni každý čtvrtý z nás. Na rakovinu umírá každých 20 minut jeden Čech, tedy přibližně 70 denně. . Toto jsou opravdu šílená čísla, ale nikdo je neřekl v televizi, nikdo kvůli těmto hrozivým číslům nezastavil chod země, aby se nevyrábělo nic, co může rakovinu způsobovat. Jak to, že nás tohle reálné nebezpečí nezvedlo ze židlí a nikdo nevyhlásil nouzový stav? Jak to, že ekonomika je v tomto případě o tolik silnější než záchrana životů? A jak to, že u koronaviru, který je podstatně méně závažný je tomu obráceně?

6 11
možnosti
Foto

Bylo lepší použít jako příklad chřipku "A" než nenakažlivou rakovinu.

0 1
možnosti
JH

To je zajímavé, kolik vyložených kašparů se honosí akademickým titulem:-)

22 0
možnosti
Foto

Předpokládám že Vy ho nemáte. A čím se tedy honosíte?

1 9
možnosti
BM

Hezky čekat až jak to dopadne a pak začít. Když to dopadne dobře, budu prohlašovat co měli udělat a co udělali špatně. A když to dopadne špatně tak "vždyť jsem vám to říkal". Dělat chytrého po bitvě no to je frajeřina. Já děkuji všem kteří se podíleli na ochraně našeho zdraví a životů. A to počínaje naší vládou až po domácí švadleny a těm co pomáhali i jinak, s léky, nákupy a pod. Ostatní by měli mít své mordy zavřené a blbě neštěkat.

30 2
možnosti
AT

ale zatím ještě nic nedopadlo ....

0 0
možnosti
Foto

politikoid a kariéra,

nebo

kariéra a pllitikoid?

0 0
možnosti
AT

Nu, že vláda nešíří strach a nehrozí haldami mrtvých není pravda. Její členové a zejména Babiš se při veřejných vyjádřeních nikdy neopomenou svézt na bulvární zpravodajské vlně a výhružně zmínit "italskou a španělskou cestu". A stačí si poslechnout Andrejovy uctívače, zejmén z řad důchodců, které si koupil za lživé prohlášení, že on jim zvedl důchody. Opakují jako mantru, to co od svého vůdce slyší, včetně těch tisíců mrtvých ...

A pokud se bavíte o generálech po bitvě, já musím zase zmínit ty, co už rozdělují medaile za zvládnutí epiemie, a holedbají se Českem na špici, když jsme se ještě nepřehoupli přes polovinu zápasu.

12 8
možnosti
BM

Vážený mě je 70 a poslouchal jsem ta různá prohlášení vlády a bral jsem je celkem vážně i když by se dalo něco i vytknout. Ale že bych měl strach? NE. Ale když jsem sledoval tv24 no to bylo něco. Ten virus jim vlastně "zachránil" na několik týdnů vysílání. O čem by celý den hovořili? No museli by sehnat jiné zprávy a to je práce a spoustu nákladů. A co teprve chovat se jako opravdoví novináři? No a tak mi vlastně ta tv nahnala strach, co bude až a pokud koronavirus skončí. Najednou ti "informátoři" z tv budou bez práce, co pak? No, snad si za můj i váš měsíční poplatek něco vymyslí. No a představte si že mě najednou ten strach teď přešel. Hezký den.

8 2
možnosti
RC

A kdyz se plivalo na Pirka v dobe pocatku epidemie za jeho vyjadreni, to uz jste zapomnel? Nekde jsem cetl, ze Pirk nemoc prodelal, tak proc do nej kopete, vzdyt ani neni politik?

4 3
možnosti
Foto

Jeden z nejznámějších a nejrespektovanějších českých lékařů, kardiolog Jan Pirk, poté, co ve zdraví přežil nakažení „smrtícím koronavirem“, přišel do Českého rozhlasu Dvojka říct moderátorce Tereze Kostkové a všem posluchačům, že je to prachobyčejná chřipka. Jan Pirk to říkal od začátku; po hysterickém odsouzení svých slov byl sice na chvíli donucen zařadit zpátečku, ale nyní, kdy nákazu na vlastní kůži prodělal – a to, že jsme taháni za nos, dochází stále většímu množství lidí, takže už se o tom může mluvit –, to zopakoval znovu. „V hotelu v Rakousku, kde jsme bydleli, to dostali prakticky všichni. Já přece nebudu kázat vodu a pít víno. Tvrdil jsem od začátku, že to je nová chřipka, která se tu objevila, a u většiny lidí kromě té rizikové skupiny to prostě proběhne jako chřipka,“ řekl Jan Pirk. „Původně se říkalo, že rizikovou skupinou jsou senioři nad 65 let, ale jak vidíte, jsem příkladem toho, že se na to nemusí umřít. Ukazuje se, že rizikovou skupinou jsou obézní pacienti, kuřáci, diabetici, lidé s plicními onemocněními a lidé, kteří mají sníženou imunitu. Ale ta skupina je mnohem menší než senioři. (...) Musí se rozlišovat věk kalendářní od biologického. Padesátník může být biologicky osmdesátník.“

3 0
možnosti
  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,52
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články