Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím si, že jsou to úplně zbytečné kauzu a navíc ve stavu nouze. Fakt nemáme důležitější problémy?

4 2
možnosti

A kdo z toho dělá problém? Rusko a náš Hrad. O tom to je.

12 2
možnosti
JL

Postupovali shodně s právem a v rámci svých kompetencí, nic jim nelze vytknout. R^

7 1
možnosti
SB

Podle téhle logiky byste nemohl vytýkat nic třeba Klausovi za jeho rozsáhlou amnestii.

Byl v tu prezidentem republiky? Ano, byl.

Měl jako prezident republiky to právo? Ano, měl.

Přesto se mi tahle jeho amnestie nelíbí. A to si jej po jiných stránkách vážím.

Stejně tak byste nic nemohl vytýkat Zemanovi, kdyby zítra Ovčáček v podnapilém stavu řídil auto, zabil tři chodce na chodníku, kam by vjel poté, co by nezvládl řízení, a Zeman by jeho trestní stíhání zastavil okamžitě poté, co by bylo zahájeno.

Též by to bylo jeho právo vyplývající ze zákonů.

Když je v pořádku právní stránka věci, tak to ještě neznamená, že jsou v pořádku i ostatní stránky věci.

Nevyjadřuji se k těmto třem funkcionářům, píši obecně.

8 2
možnosti
JS

Mám na to jednoduchý názor. Představitelé státu jsou od toho, aby dělali státní politiku a starali se o stát, představitelé Prahy, aby dělali pražskou politiku a starali se o Prahu, představitelé Horní a dolní se mají starat o Horní a dolní. Pokud stát není schopný zajistit, aby to takto nefungovalo, tak to stát, ale paskvil.

6 4
možnosti
Foto

Odvezení sochy do depozitáře a umístnění pamětní desky není žádná politika, tu z toho dělají Rusové svým přístupem. Co jim je vůbec do toho...?

12 3
možnosti
MV

jj, pan Nozicka tezko snasi, kdyz mu lide netleskaji, nebo - nedej boze - aby nesouhlasili s jeho nazory

takze to po nozickovsky vyresil tim, ze vypnul diskuzi

nekteri (na obou nazorovych stranach) to tak maji - nectu je

Vam diky za nastin toho, co pan N v blogu vylili mezi lidi - da se to uz celkem jednoduse predvidat

15 4
možnosti
SB

Pane Valíčku, já s vámi souhlasím málokdy, ale tentokrát ano. Plus jsem vám už klikl.

Podle mého názoru každý bloger by měl otevírat diskusi. Kdo něco napíše, ten by měl dát možnost jiným lidem to okomentovat. V papírovém tisku nebo v televizi to samozřejmě možné není, ale tady to po technické stránce možné je, a tak by to mělo být automatické.

Kdybych byl provozovatelem těchto stránek, vůbec bych nedal možnost neotevřít diskusi. Nikdo tě nenutí psát, sám se rozhodni, zda psát budeš, či nikoli, ale pokud se rozhdoneš psát, tak se ta diskuse automaticky otevře.

Třeba paní Šichtařová nikdy do žádné diskuse nic nenapsala, ale pod každým svým blogem ji otevře.

Kdybych byl blogerem, mazal bych jen dva typy příspěvků:

1) Takové, které by přes mou osobu urážely jiné lidi ("co byli zač tví rodiče, když z tebe vychovali takovéhoto kobliháře?"). Mne by mohl urážet, kdo by chtěl, ale ať nechají na pokoji kohokoli jiného, počínaje rodiči, přes učitele, sousedy a konče třeba mými důvěrnými přítelkyněmi. Kdyby někdo třeba urážel mého oblíbeného učitele, ale bez souvislosti se mnou (náhodou by ho také znal a měl by na něj jiný názor než já), tak bych to nechal. Ale nedovolil bych, aby někdo byl urážen v souvislosti s mou osobou.

2) - a tady reaguji na váš diskusní příspěvek: Mazal bych automaticky diskusní příspěvky těch blogerů, kteří sami diskusi neotevírají. A v takovém případě bych smazal i příspěvek typu "skvělý blog, pane Beneši, zasloužená karma!"

6 1
možnosti
SB

K tomu, co udělali pánové Kolář a Novotný, se vyjadřovat nebudu.

Tam je zcela logické, že je věcí názoru, že někomu mohl Koněvův pomník vadit a jinému ne, stejně tak je zcela logické, že někomu mohlo vadit, že tady nějaký pomník vlasovci nemají, a jinému to připadá nevkusné.

To je věcí názoru.

Ale k tomu, že pan Hřib přejmenoval náměstí, které se jmenovalo "Pod Kaštany", svůj názor napíši:

Toto přejmenování bylo skutečně jen docela obyčejným trucem směrem k ruské straně. Název náměstí nikomu vadit nemohl. Ten název byl zcela neutrální, nikoho nemohl přivádět k nadšení, ale též nikomu nemohl vadit. Kdyby tam nebyla ruská ambasáda, tak by nikoho ani nenapadlo nejen ho přejmenovávat, ale vůbec si klást ohledně toho názvu jakoukoli otázku.

Samozřejmě i na naschvály a na trucování může mít každý člověk svůj názor, ale mně se samoúčelné naschvály a samoúčelná trucování nelíbí.

Tím naprosto nezpochybňuji, že po právní stránce to je v pořádku. Pan Hřib byl do funkce prvního muže města řádně zvolen řádně zvolenými zastupiteli, v jeho pravomocech to bezesporu bylo, takže po právní stránce to v pořádku je. Ale jakožto samoúčelný náschvál se mi to nelíbí.

Příměr: Když budu vědět, že se sousedovi, kterého nemám v lásce, silně nelíbí fialová barva, a svůj plot si natřu touto barvou proto, že mně se prostě líbí, tam budiž. Je to můj plot a já jsem si zvolil barvu podle svého vlastního vkusu. Ale když tu fialovou barvu zvolím jen proto, abych souseda znechutil, když kolem mého baráku prochází nebo když se podívá z okna, tak je to podle mého názoru jen trapný truc. Jako se v jednom českém filmu hádaly přes plot mezi sebou máma Venci Konopníka a máma Blaženy Škopkové.

Opakuji, že nijak nezpochybňuji to, že po právní stránce je to v pořádku. Ale připadá mi to dětinské a ubohé, skutečně tak odpovídající dvěma hysterickým hádavým ženským.

18 2
možnosti
SB

Navíc když už, tak by si to Anatolij Marčenko zasloužil mnohem více než Boris Němcov. My obdivujeme těch osm statečných Moskvanů, kteří 25. srpna 1968 protestovali na Rudém námestí proti obsazení naší země Sovětskou armádou. Obdivujeme je právem, byli to stateční lidé a náš obdiv a naši vděčnost si zaslouží. Avšak oni protestovali proti již provedené invazi, zatímco Anatolij Marčenko byl ještě úžasnější! Bubnoval na poplach a ještě před tou invazí psal světovým politikům a významných deníkům, aby udělali vše pro to, aby k té invazi nedošlo. Samozřejmě ničemu, chudák, zabránit nemohl, ale snahu vyvíjel obdivuhodnou! A toho 25. srpna mezi těmi protestujícími nebyl jen proto, že právě za tyhle kroky ve prospěch Československa byl už v tu dobu ve vězení (čirou náhodou, aniž by to mělo jakoukoli souvislsot, byl odsouzen právě toho 21. srpna, tedy v den, kdy sem vtrhli).

Mnohem vstřícnější bych k tomuto kroku byl v případě, že by se nyní náměstí jmenovalo podle Anatolije Maračenka, než když se jmenuje podle Borise Němcova.

Kdo chce, ať si jméno Anatolije Marčenka vygooglí a ať si o něm něco přečte.

8 0
možnosti
Foto

Karma, jsem zvědavá, jestli pan Anoale Nožička bude mít tu drzost vlézt sem do diskuse.:-)

7 4
možnosti
ZZ

ať si dělají co chtějí,když jim to stojí za to, bát si otevřít dveře, jestli není klika natřená novičokem

1 2
možnosti

Ať už postupovali jak chtěli, jedna věc je jistá - ruská strana nemá co strkat rypák do našich záležitostí. Jediné, na co má právo, je diplomatická protestní nóta. Vyhrožovat našim voleným zástupcům trestním stíháním v Rusku je zcela za hranou.

11 3
možnosti
JS

Poněkud se mýlíte. USA mají obdobný zákon.

6 3
možnosti
JV

Ti tři pánově postupovali přesně jak měli a museli tak, jako seriózní osoby postupovat. Pro ně velká úcta.

KarmaR^

14 5
možnosti
TB

Novotný že je seriózní osoba? ;-D

10 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.