Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Doba je zvláštní. Obecně, by měl trh fungovat samovolně, s minimálním podílem státu. Jako v každé krizi. Padlí jít na ÚP, stát vyplácet dávky, registrovat nezaměstnanost. Kde něco končí - další povstane, pročišťuje se a to nové silné, přirozeným způsobem pak roste dále . Nesužovat byrokracií, volovinami ...

To se neděje a role státu sílí. Vládní garnitura, si dle své potřeby a orientace pak preferuje ty své. Podporuje se nepřirozenost, popyšňuje se čísly o nízké nezaměstnanosti. Samozřejmě, vzniká klientelismus a úžasný prostor pro záhadné zakázky, upřednostňování aj. Umělá umělost, je umele, podporována dále ! ...

Je zvláštní, že je v tom i onen kalkul volitelnosti - pomoci. Lidé přemýšliví, tvořiví, majitelé objektů, OSVČ jsou trvale ! opomíjeni, upozaďováni. Politickou logiku to jistě dává - Ekonomickou ovšem už nikoliv. Žádná vláda od r. 1989 toho pro dehonestaci živno stavu nenapáchala tolik - Jako současná garnitura. Komunisté měli svého třídního nepřítele vyprofilovaného jasně - Je neuvěřitelné, že se v tom pokračuje dále :-)

6 0
možnosti
PB

Je to tak, ta likvidace je očividná.

2 0
možnosti
Foto

No jenom čistě ze zlomyslnosti podpora živnostníkům se měla odvíjet od toho, kolik v uplynulých pěti letech zaplatili na daních, třeba formou vrátky daně násobenou nějakým koeficientem.

1 0
možnosti
PB

Může být. Něco podobného jsem kdesi taky obecně zmiňoval. Ovšem na druhou stranu je tu jedna prkérka. Daňová přiznání podávaná v březnu byla odložena. Tedy by se musela použít ta z minulého roku, ale ta zase zohledňují rok ještě předtím. Tedy by zůstali bez objektivního dokladu ti OSVČ, kteří začali podnikat až v průběhu roku 2018 do dnes.

Ovšem zajímavá je jiná věc. Zatímco rozsáhlé sociální dávky, dotace mezd 80%, nebo plošné vyplácení nemocenské nikomu žíly netrhá, u náhrad pro OSVČ je řevu jak při vrtání zubů.

1 0
možnosti
JM

Nesouhlasím s větou, že živnostníci byli jediní, kteří nezištně pomohli. Pomáhala spousta lidí, někteří šili roušky pro ostatní, jiní pomáhali důchodcům a pochopitelně největší nápor byl na zdravotníky, i když jistě, je to jejich práce.

Trochu to vyznělo, že živnostníci jsou bohové a všichni ostatní se jen vezou a ještě živnostníkům přejou to nejhorší. Což z velké části není pravda..

4 0
možnosti
PB

Souhlasím s vaši poznámkou. To jediní mělo vyznít tak, že nikdo jiný nevzal svoje dva tisíce a nepodsunul je jinému v nouzi.

Ale pravda, na občanské dobrovolné aktivity jsem pozapomněl. Ovšem v předešlém blogu je naopak zmiňuji jako number one.

5 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik