Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Myslím, že očkování proti tbc nijak nepomohlo v nových spolk. zemích SRN (bývalá NDR), taky mají problémy s nákazou.

0 0
možnosti
Foto

Škoda, že Vám nemohu poslat zveřejněnou mapu z novin, která právě ten rozdíl potvrzuje a je tak výrazný, že si toho všiml kde kdo. Východní Německo, kde se očkovalo stejně jako u nás má podstatně méně nakazených než třeba Bavorsko. https://www.kurzy.cz/investice/koronavirus/nemecko/ no něco málo je tady vidět

4 0
možnosti
VB

Nákazu nezvládl především evropský jih, kde žijí více temperamentní či neukáznění jedinci, kde nefunguje dobře celostátní organizace krizových opatření (např. aby se pacienti z přetížené lokality urgentně převezli do lokality s nižší zátěží nákazou), problém s provázaností jednotl. částí země má zřejmě i Belgie. Některé státy (Itálie) více doplatily na větší ohniska rychle se šířící nákazy (do tří dnů to zasáhne tisíce lidí, v nichž bohužel bylo hodně starších a nemocnějších), byly tam větší komunity čínských občanů; tyto země byly masivně provázány rodin. či podnikatel. vztahy, bylo obtížnější ihned utnout pohyb osob. Němci, Rakušané, Švýcaři mají větší smysl pro pořádek ve státu, nicméně i Švýcarům dalo zabrat řešit omezení života v italsky mluvícím kantonu Ticino. Němci asi měli více problémů s význam. menšinami, s cizinci či s neukázněnými jedinci, zvládnout početnější obyvatelstvo bývá těžší, než je to u malého státu. Švédsko se spolehlo na to, že mladá zdravá populace to zvládne a že stát ochrání seniory či zdrav. postižené v ústavech i domácnostech, jenže virus je mimořádně rychlý a dravý - nakonec stejně dostihne mnohé z těch oslabených, ať děláte restrikce (tam bývá méně mrtvých) či nikoliv.

4 0
možnosti
JS

Lituji, ale nejsem přítelem unáhlených názorů. Chce to solidní, politicky nemotivovanou, analýzu.

2 1
možnosti
PM

P14a97v96e38l 24M86a97c17h

30. 4. 2020 18:52

Nemuzed to byt treba nahodou tim, ze lide v exkomunistickych zemich byli po mnoho let ockovani proti tuberkulore a tim padem maji dnes vic obranych latek jak uz se mnoho lekaru domnivalo?

1 0
možnosti
MB

Ten konec s těmi sestrami je opravdu hodně mimo.

3 0
možnosti
JK

Mistrovství světa v hokeji nám zrušili, tak budeme soutěžit někde jinde. Poslední odstavec je od vás docela prasárna, s ohledem na to, že si sestry či lékárnice v Itálii nebo Španělsku museli projít asi daleko větším očistcem než u nás.

6 0
možnosti
Foto

P45e98t66r 58B12a52u95e59r

30. 4. 2020 18:30

Samozřejmě každý takový názor může vzbuzovat emoce, ale vlastně to nic nemění na hlavní úvaze příspěvku. Někdo, něco (dlouhodobý přístup, společnost mj.) ty pracovníky do té situaci dostal a nemám na to exaktní podložení, ale jsem přesvědčen, že bychom to v podobné situaci zvládali lépe, protože právě česká prodavačka, česká sestřička je zvyklá "makat" se vším, co k tomu patří", více. U těch prodavaček jsem o tom se znalostí, jak to funguje v těch zemích, naprosto přesvědčen, u sestřiček samozřejmě tolik ne. Řekněme (samozřejmě trošku přitaženě), že ta situace zkrátka mj. ukázala ty jednotlivé národy celkem v plné nahotě..

1 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 769x
Advokacie, sport, ekonomika, společnost, politika. Částečně profesně, částečně osobně. Vždy ale konzervativně a racionálně. Dnešní pseudoliberální, iracionální, pirátský pohled na svět tady moc plusových bodů nenasbírá.

Seznam rubrik