Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56i76ř75í 48Č88e68r74n57ý

21. 4. 2020 10:16

Nela Boudová ukázala přesně na co je rouška. Jenom stádo hloupě béká a vzhlíží obdivně ke špatnému zpěvákovi a ještě horšímu zelenému mozku, kteří každým prohlášením vyvracejí to předchozí.;-O

12 15
možnosti
RK

Pan Dorotík v diskuzi vyzývá, abychom přemýšleli o tom, co Nela Boudová věcného sdělila. A já se tedy ptám, co věcného sdělila?

Ona snad svůj pocit, emoci, dojem podpořila oficiálními studiemi, citovala shodné stanovisko odborné veřejnosti? Ne. Každý, kdo si dal tu práci a místo fotografování "roušek" prošel alespoň internet, mohl dospět nejméně ke čtyřem hodnotám doporučené vzájemné vzdálenosti v mezilidském kontaktu a celé sérii časů, po kterých virus vydrží ve vzduchu a na nejrůznějších površích. Bylo možné se také dopátrat k opatřením chránícím divoká, ohrožená i neohrožená zvířata se zjištěním, že v tomto případě jsou opatření ještě mnohem přísnější a rouška je samozřejmostí...

Pan Dorotík v diskuzi také říká, že až na nás udeří těžké časy pokoronavirové, budeme na foto paní Boudové vzpomínat jako na zcela nevinnou záležitost. Rád bych v té souvislosti upozornil, že chirurgická rouška snižuje šíření viru do okolí s účinností až 90%, domácí roušky přibližně s 50 - 70% efektivitou. Přiložená studie Testing the Efficacy of Homemade Masks: Would They Protect in an Influenza Pandemic? byla kromě jiného provedena na bakteriofázích MS2 (MCIMB10108) s velikostí 23nm, přičemž běžná velikost koronavirů je 120nm. Jestli nám něco může relativně snadno pomoci navrátit se do běžného života, k práci a běžnému chodu ekonomiky, abychom hrozící ekonomické problémy eliminovali, pak jsou to právě roušky...

https://www.cambridge.org/core/journals/disaster-medicine-and-public-health-preparedness/article/testing-the-efficacy-of-homemade-masks-would-they-protect-in-an-influenza-pandemic/0921A05A69A9419C862FA2F35F819D55

27 3
možnosti
MH

https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577

Posílám odkaz na studii ohledně účinnosti látkových roušek. Z tohoto vyplývá, že je žádná. A heslo, které stálo za příkazem nosit roušky, "má rouška chrání tebe, tvá rouška mě", mi opravdu přijde tak blbé, že opravdu nevím, koho mělo obalamutit. Jakože ven z roušky se vir nedostane, ale dovnitř ano? Myslel jsem si, že víc už lidi nesnesou, ale každý den mě přesvědčuje o opaku.

7 9
možnosti
Foto

Karma. Protest paní Boudové je drsný, ale vtipný. Dáma zůstane dámou, i když má jen tu roušku.

13 20
možnosti

Možná dosáhla nechtěného. Teď při vyslovení jejího jména si ji většina lidí představí s roztaženýma nohama a na p....ně roušku, než na to , jestli je to dáma. Ale třeba to tak chtěla.

11 5
možnosti
ZJ

.... vy se od rána všemu jen divíte ?8-o?To víte, Vašeho Nebureše Vám přád chválit nemůžeme :-P!

2 3
možnosti
KL

Ano, dnes jsme si mohli všichni prohlédnout řitní otvor Nely Boudove... Ne na všech fotkách to bylo rozmazané.. Ale pokud s tím souhlasí její synové a té dámě není trapně... Proč ne. I tak se dá protestovat. Ten dodatečný text o vzpouře, punku atd.. mi přijdou jako zástěrka, jak zachránit trapas.

20 7
možnosti
VD

Možná, že až se za nějaký krátký čas budete dívat, jak jsme se zhoupli několik let zpátky, ......, na houfy nezaměstnaných, inflaci, zadlužení kdekoho, .......a jak na nic nebudou peníze, ......, tak potom vzpomínka na nějaké prohlížení pozadí Nely Boudové Vám bude připadat jako něco celkem nevinného, prakticky nic neříkajícího a ve světle přicházejících problémů Vám bude úplně fuk.

:-).

6 0
možnosti
PK

Protože u nás moc lidí ještě neumřelo, tak se po pár dnech vynořily politické mrtvoly a také slavní umělci. Vyjádření NB neznám, v mediích jsem zachytil třeba slova pana Hrušínského. Pan Hrušínský pláče, co bude dělat? No, že neplakal, když podepisoval Antichartu. Ale podepsat Antichartu a pak sám sebe za pár let vyhlásit za morální ikonu, to mi poněkud zvedá kufr.

16 5
možnosti
JK

J57a76n 30K62o58z63á30k

20. 4. 2020 20:33

Vždyť je to v pořádku. Třeba rozšiřuje viry jiným otvorem, než ti (jak napsala) blbci.

4 0
možnosti
PK

Podle profilu podporujete vše co má hlavu a patu. I dnes?

1 1
možnosti
VD

Že mám spoustu otazníků a obav kolem toho, co se pod rouškou koronaviru děje, je tady vidět na každém kroku - pro mě právě to bohužel nemá hlavu a patu.

A pokud někdo vyjádří obdobný názor, byť poněkud netradičním způsobem, tak nemám problém jej podpořit.

Ono už samotná forma, kterou dotyčná zvolila o předmětné věci vypovídá dostatečně.

:-)

5 0
možnosti