Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jen ten výraz "režim" něco naznačuje.

A jak si ten svět představuji? Jednoduše, bez stupidních direktiv z Bruselu a hlavně bez dovozu migrantů mafiánskými neziskovkami.

14 0
možnosti
JL

Pane Hornere. Sam neumite definovat (hlavne spravne) co znamena plne konzervativni stat. Neznam vasi vyuku v teto discipline. Nevim take, zda jste hledal mimo republiku odpovedi na ty vase otazky. Kritika bez znalosti je propagandou a tou nejhorsi.

Zde vam reknu ty nejpodstatnejsi aspekty konzervatismu. V prve rade jste JEDINEC, ktery o sobe rozhoduje ve vsem. Vy jste vuci sobe zodpoveden z proher a uspechu v osobnim zivote.

Konzervativni stat je povinen stanovit pravidla pro organizaci vedeni statu. Zde patri obrana spolecnosti proti vnejsim a vnitrnim nepratelum, Stat NESMI nic vlastnit pro profit. Vytvari nejmodernejsi pravidla v servisu a tim uskutecnuje siroky vyber moznosti a tim podporuje život toho jedince v jeho rozhodovani. Nasleduje pravidlo, co je dobre pro mne nemusi byt dobre pro tebe, tedy zadny DIKTAT!!

Mohl bych dal pokracovat a probirat kazdou vetu do detailu. Není treba. Tento systém není totiž dnes v zadne zemi na svete. Je nicen sociálními prvky rizene statem. Jsou rizeny hrubym diktátem a nici osobnost jedince. Ty také nikde na svete nefunguji tak, jak by měli. Proc si musite odpovědět sam. Tam je ta „hniloba“ socialni spolecnosti

8 1
možnosti
MB

Nemyslím si, že žijeme v konzervativní éře ..v Evropě určitě ne. Existují konzervativní názory a proudy ..ale žijeme v éře sociálního inženýrství, liberalismu a dalo by se říci socialismu.

Konzervativci respektují určité objektivně fungující ekonomické a společenské zákonitosti. Ty platí a platit budou. Jsou to mechanismy, které v dlouhodobějším horizontu zajišťují potřebnou rovnováhu pro další vývoj. Ano, dají se do jisté míry obcházet, odsouvat řešení, prodlužovat nějaký nerovnovážný stav nejrůznějšími regulacemi a prvky sociálního inženýrství ..ale nakonec přirozené mechanismy potřebnou rovnováhu nastolí. Bohužel, čím bude umělé vychýlení větší, tím ten návrat k "zdravému normálu" bude bolestivější.

To, po čem voláte mi připomíná soumrak Římské říše, kdy na samém vrcholu/začátku úpadku se vykupoval sociální smír příděly obilí zdarma ("chléb a hry"). Sice to v Římě dočasně ten sociální smír zajistilo.. ale zároveň to podlomilo říši ekonomicky a morálně (pohodlnost, neochota pracovat, bojovat, spoléhání se na provincie, neřímské občany a vojáky). Taková společnost pak již byla snadnou kořistí jednodušších, přímočařejších a dravějších barbarů.. A pak pochopitelně následovalo dlouhé období hledání nové rovnováhy..

9 0
možnosti
ZH

Já mám už toho příběhu pro děti po krk. Chytří a dokonalí vládci by přece spravedlivý systém snadno udrželi. Za pádem každého systému je i neschopnost vůdců či vládců. Navíc po ničem nevolám, kladu si jen potřebnou otázku, nejde jen o to udržet, ale znovu otevřít společnost.

0 2
možnosti
Foto

oni chtějí stát jen někdy - např. dnes, aby jim dal natisknuté peníze. až je vytáhne z bryndy, pak jej zase potřebovat nebudou a budou tvrdit, že stát nemá do ničeho zasahovat

2 0
možnosti
Foto

Až socialismus udělá z většiny lidí masu beznadějně závislých na státě, pak ti co vládnou udělají z těchto lidí občany druhé kategorie, kteří budou mít svá vyhrazená místa kde budou smět žít, své umístěnky do zaměstnání, své školy, kde se budou učit poslouchat (to se učí již dnes), své zdravotnictví, kde budou očkováni a léčeni a především budou muset (to bude nařízeno) milovat svůj stát, který se o ně postará od kolébky do hrobu.

5 0
možnosti
ZH

To, co líčíte se děje již nyní a žádnou státní totalitu momentálně nemáme. Za peníze máte všechno lepší a občany druhé kategorie tu máme rovněž. V čem vidíte nějaký rozdíl?

0 1
možnosti
MB

Konzervativní éra nekončí, tak jako kapitalismus celý. Jde o nejpřirozenější formaci . Faktem je, že je ohrožována, rozhlodávána - vylepšována. Bližším pohledem se zjistí, že to probíhá tak, že je někomu konáno dobro. Z logiky věci, pak dalšímu nedobro. Pořád je vytvářen jakýsi iluzorní dojem, že dobro je hmotné a někde skladováno. Prostě se pro něj zajede, rozdá a tak už bude lépe. Pak se objeví i fantas magorické pojmy, které nemají žádný význam, nicméně jsou frekventovány - Zadarmo, sociální spravedlnost,. spravedlivé důchody aj. Opět přeloženo - Vezmi jemu a přiděl mi to ! Úplným rozborem jevu na dřeň - Vykořisťování v moderní, modifikovanější podobě .

Jak úsměvné pojmy praotců tužeb - Kapitalismus zahnívá, zhroutí se - Zhroutil se socialismus. Kapitalismus vykořisťuje, lid je ve slepé uličce a dožrán, odhodí své okovy. V dobách našeho Nereálného socialismu bylo na Západě více sociálna, jako v ČSSR. Lid tedy fakt ty okovy odhodil. Kapitalismus plodí bídu a hlad - A kdo by tu nadprodukci, služby a za co, pak vlastně konzumoval ? V socialismu přesně naopak - Všeho nedostatek ...

Dbát o lepší, společnost, poměry jistě. Čestné slovo !, já jsem za celý život ještě nepotkal levověrného levičáka, který by cosi rozumného vykonal ! Aby se sebral, založil nějakou životaschopnou firmu. Aby svým lidem prostě dal to, o čem tak plamenně mluví, ba mnozí se tím i živí ! Konzervativní éra nekončí, je to prosté. A kdo by ty levicové nápady a z čeho - Vlastně honoroval ... ? :-)

11 0
možnosti
ZH

Nevím, co předpokládáte. To, že mi tu někdo nepřátelsky podsouvá nějaý bolševismus nebo komunismus nebo socialismus je vážně legrační. Je to jediný způsob argumentace. Nikde ve svých článcích nepopírám úlohu trhu, sám v něm žiju a prosperuji coby OSVČ, tudíž těžko bych někdy toužil po diktátu kohokoli. Ale poslužte si, je to snadnější než myslet.

0 0
možnosti
PB

P98e50t95r 86B27u62r11i41a27n

18. 4. 2020 20:20

Tohle jsou přesně ty komunistické myšlenky, jaké razil Lenin. Sám věděl, že ten rudý paskvil normálními cestami lidé nepřijmou (a krvavá občanská válka v Rusku mu poté dala za pravdu) a tak zdůrazňoval, že rudá ideologie může zvítězit jen tehdy, když společnost postihne nějaká pohroma (od 1.sv. války si hodně sliboval). Prakticky, že rudá hrůza se může naroubovat jen na stejně podobnou hrůzu. Sám to pak v dobách válečných časů nedostatku a bídy aplikoval na vlastních lidech v carském dvoře, který vedl jako správce, a které nechal doslova padat hlady a vysílením i s celými rodinami.

Vy své naděje upínáte ke koronaviru, ale myslím si, že byste se radoval i z každého jiného podobného moru, pandemie či globální katastrofy bez ohledu na počet obětí. Stalin třeba nechával v době Velké krize prodávat cizí měnu a dluhopisy hluboko pod cenou, aby tak ještě víc podpořil roztočená kola inflace, bídy a neštěstí v naději, že se kapitalismus začne hroutit jako domino. Sám tím vyprovokoval několik vln hladomorů ve vlastní zemi, ale levičácké ideály jsou víc než hromada mrtvol.

Dobře si pamatuji jak při jakékoliv katastrofě či světovém zakolísání tleskali levičáci ručičkami, radovali se že už je to tady a s jakým nadšením hltali zprávy o rozsahu škod. Ať už to byly dvě ropné krize, Suezská krize, vražda izraelských sportovců, jakákoliv válka, či jen blackout v USA před 25 lety.

Žádný návrh řešení nedostanete. To proto, že se žádné hroucení kapitalismu a tržního hospodářství nekoná. I když byste si to moc přál. Můžete chodit po venku s batohem a čekat na shazování peněz z vrtulníku, které vy nazýváte nepodmíněným příjmem a všichni slušní lidé parazitdávkami. Aspoň budete na čerstvém vzduchu, který vám evidentně chybí.

17 1
možnosti
ZH

Autisticky si vedete svou, což je ilustrující. Žádný argument, jen podsouvání, obviňování, a myšlenka nikde. Jen si poslužte, něčím se opájet musíte.

0 2
možnosti
ZH

Nepodmíněný příjem nutně povede k rozšíření lenosti, následně pak neschopnosti a tuposti. Vřele doporučuju ke shlédnutí tento film, který je sice poněkud přehnaný, ale logické jádro má, a troufám si říct, že i pravdivé.

https://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/prehled/

7 0
možnosti
PJ

Nepodmíněný příjem jsou inflační prachy a jako také, je do půl roku inflace sežere!

2 0
možnosti
JS

co je neživotaschopné, utratit,lidí je na světě přebytek

0 0
možnosti
PJ

Jo, jo, Kefalín, jako ... ;-D

Taky jsem malthusián!

0 0
možnosti
PJ

To se pletete.

Končí Váš bolševismus. Tohle je poslední kapka která ukázala, že Vy levičáci jste mimo okrádaní lidí naprosto neschopní čehokoliv!

12 0
možnosti
ZH

Hm, to je velmi přínosné a konstruktivní ;-D

0 5
možnosti
  • Počet článků 829
  • Celková karma 20,69
  • Průměrná čtenost 967x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik