Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J76a46n 91S85o48u98č58e98k

18. 4. 2020 8:42

Dětství jsem prožíval cirka tak v době o deset let dříve, než popisujete. Přesto, že to bylo v socializmu, vzpomínám na něj s láskou a nostalgií. Žádným nedostatkem jsme netrpěli, měli jsme hodně pohybu, věčně venku, fotbálek, kolo, hokej, hry v lese. Kupodivu vždycky jsme se domluvili a sešli i bez mobilů a rodiče o nás neměli žádný strach, byť jsme byli bez jejich dohledu celé odpoledne. A kupodivu nikdo z nás neměl žádnou alergii na nic. A ještě něco, žil jsem na vesnici, kde fungoval takový společenský život, o kterém si dnes můžeme nechat jen zdát. Házenkáři, ochotnický spolek, hasiči, fimový letní festival a td. To všechno je pryč. V roce 1981, o kterém píšet, jsem byl na vojně. No, to již bylo o něčem jiném. Tam se člověk už setkal s drsnou komunistickou realitou.

5 1
možnosti
Foto

Přesně jak to píšete, dětství v socialismu bylo super, ale to dospívání muselo být drsné. Já naštěstí v 16ti letech zvonila už na Václaváku klíčema, takže dospívání jsem měla svobodné :-)

0 0
možnosti
Foto

V roce 1981 mi bylo 17 let, to co píšete je blábol. Žádná nostalgie, šedivý, nudný svět to byl. A klidně mě umínusujte. Nenáviděl jsem to tehdy a nikdy na tu dobu nebudu sentimentálně a infantilně vzpomínat.

4 12
možnosti
JK

J33i10ř24í 13K75u77n62e70š

17. 4. 2020 23:24

Komu v té době bylo sedmnáct a měl otevřené oči, ten to samozřejmě vnímal jinak. Pro děti to mohla být poměrně idylická doba. Čas prozření přicházel většinou až v praxi.

16 0
možnosti
JK

J21a78n 88K30o88s69t81u85n

17. 4. 2020 21:32

Ahoj. Jsem ročník 83, mé dětství se odehrálo v jiné době... a přesto jsem text četl okouzlen od začátku až do konce. Excelentně napsané, kouzelně vykreslená atmosféra idilického dětství. Děkuji.

7 0
možnosti
Foto

Wow díky Honzo 8-o To je teda nádhernej komentář, díky za něj :-)R^

0 0
možnosti

Krásné.Nevím proč,ale také se mně vrací vzpomínky na dětství a mládí a přiznávám,že někdy mám orosené brýle.Ale bylo hezky:-)

7 0
možnosti
Foto

Děkuju moc Věrko, podle mne je to krásné přenést se v čase do dětství a vidět ty, kteří už tu nejsou a tolik nám schází. Také mívám orosené brýleV

0 0
možnosti
Foto

Prostě Kájo... oživuješ vzpomínky neuvěřitelně - co chceš dělat, až budeš fakt stará...??? PULITZEROVA CENA !!! :-)VR^[>-]

3 0
možnosti
Foto

Ty jsi číslo ;-D VJá už to nějak všechno napsala v té knížce, jsou to furt stejné vzpomínky jen jinak psané, ale je vidět, díky karmě a čtenosti, že to vůbec neva, že už jse to někdy podobně psala R^:-) Díkyyyy Míšo zlatá ;-)

1 0
možnosti
Foto

Jako bych tě slyšela naživo;-)R^V

2 1
možnosti
Foto

Díky za pěkný vzpomínkový blog. R^:-)

7 1
možnosti
IN

Dojemné vzpomínání, za ně veliký dík .Každý se asi rád alespoň ve vzpomínkách vrací do dětství.

A paměť prý je milosrdná, vybavují se víc příjemné zážitky, ač třeba v době padesátých let děti nevnímaly tehdejší politické dění, někdo rád vzpomene na maturitní, studijní roky, na péči svých rodičů, na kamarády a spolužáky, kteří zestárli a třeba již ani nejsou na světě. V

4 1
možnosti
Foto

Ano, paměť je milosrdná, já pamatuju jen to hezk naštěstí :-) Dějuju :-)V

0 0
možnosti
DS

Krása, Karli, děkujiV

2 1
možnosti
Foto

V roce 81 mi bylo pět. Měla jsem krásné dětství.:-)

Brouku,máš tam ode mě zprávu na fcb.;-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!