Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Máte ji tam, Marku.R^

3 0
možnosti
Foto

Jauvajs, svědí mě za krkem! :-)

Ale ne, to jen vtipkuji. Dík, Josefe!

2 0
možnosti
Foto

Taky jsem dnes připomněl, ale ne tak jak Vy, Marku. Mělo by se tom více mluvit.

4 0
možnosti
Foto

Tomáši, vrhnu se na Váš blog, těším se! Zatím jsem moc nestíhal...

Ještě, že jste s Davidem zůstali na iDNES přítomní aspoň v diskusích, bylo by tady bez vás smutno :-)

7 0
možnosti
Foto

tak napíšu něco novýho....Marku moc hezký:-)

5 0
možnosti
AL

Tyto události stále třeba připomínat. Těm, kteří snadno zapomněli, stejně jako těm, kteří to nezažili. Protože demokracie, je křehká květina. Třeba ji střežit jak oko v hlavě,

1 0
možnosti
JL

Máte plus, pane Ličko. Jenom se nemohu zbavit pocitu, že jsem to již někde četl.;-D

7 0
možnosti
Foto

:-) děkuju Vám. Moc...Jako vždy silná krásná slova, odkaz na zcela neuvěřitelně lidem blízkého papeže Františka a zase nesmírná krása fotek.R^VMarku...

Nebudu tu strašit moc. Jen cosi, co mne u Vašeho perexu napadlo... Dnes je řada dobrých filmů - podílejí se na jejich scénářích jako hlídači moderní a nejlepší historici a já ty filmy s dětmi probírám. Pardon literatuře, dneska vede v cestě k poznání věci 20.století směr mládí mnohem rychleji faktograficky dobrý film. Po Miladě Horákové mi jedna dívčina v hodině povídá - víte, člověku asi musí sepnout, co to bylo za děsnou dobu, když tam Milada Horáková říká - chovají se hůř jak Němci.

Ten příběh tety ještě víc popsat - určitě by to za to stálo:)V:-) Karma

8 0
možnosti
Foto

Radko, VVV některé věci jsou velmi osobní, nejde o nich psát. Teta je jako anděl a občas ji vnímám v šumění větru a lesku ranní oblohy, někde "neznatelně" nablízku a přesto nablízku... Ale to si samozřejmě jen vymýšlím, bujná umělecká fantazie! - psát o tom nejde.

...

Znali jsme se osobně s premonstrátem Josefem Heřmanem Tylem (zcela nezaslouženě, jen díky shodě podivuhodných okolností). Pocházel ze sousední vesnice a když jel navštívit příbuzné, zastavil se někdy i u nás. Člověk nekonečně zářivý a laskavý. Byl za nacistů v koncentráku a pak byl naplno "zasažen" komunisty v 50. letech. A tak se dostal na otrockou práci do lágru na uranu. V příběhu natočeném podle vyprávění spisovatele Jana Stránského se epizodně objevuje právě v těch uranových šachtách.

Josef Heřman Tyl se nebál veřejně mluvit o tom, že komunisté se chovali hůř než nacisté. Byl však z těch lidí, kteří vší tou bolestí prošli, aniž by se nechali nalomit k smutku a zášti.

6 0
možnosti
Foto

R^Marku, kez bychom u teto zkousky obstali. Jako lidstvo i jako jednotlivci. Krasne fotky i slova:-)

5 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Honzo, kéž bychom u této zkoušky obstáli jako lidstvo i jako jednotlivci. Nikdo se nemůže předem naparovat, že to zvládne.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

7 0
možnosti
VH

Karma, na to se nesmí nikdy zapomenout! Ještě, že jsou weby jako tento:

https://www.pametnaroda.cz/cs/cirkve-nabozenska-spolecenstvi

V klidu si přečtěte osudy statečných lidí,které nezlomila komunistická mašinerie...ano,té, na jejíž podpoře stojí současná vláda...Rv

7 0
možnosti
Foto

Vladimíre, je to vidět takřka v přímém přenosu. Ostatně když se navrátily do vlasti ostatky kardinála Berana, tak prezident se jejich uvítání v katedrále nezúčastnil a raději zavítal na komunistický slet. A od chvíle, kdy se ustanovila vláda ANO za podpory komunistů, tito "výtečníci" vycenili zuby a jedou dle svých starých zvyků, stačilo by vánoční uvedení Grebeníčkovy prolhané "knihy". Kdo chce ta čitelná znamení vidět, ten je vidí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,41
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy