Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J77a94n 36H79y56n63e36k

14. 4. 2020 18:02

Ono kritizovat vládu, když sám pan Zdechovský nenese žádnou zodpovědnost , je jednoduché. Je otázkou, kdo byl v minulých týdnech dodávat požadovaná množství ochranného materiálu i různých přístrojů apod.

7 17
možnosti
Foto

Kontrolovat vládu je zodpovědností opozice. Možná by bylo dobré si zjistit, co je koho role ;-) A jinak druhé větě nerozumím.

15 4
možnosti
MS

Hezký článek. Proto jsem rád, že právníci Záhumenští podali trestní oznámení. Kromě termokamer, mě také zajímá hospodaření vlády ohledně státních a soukromých testů na začátku března a také nákup čínských roušek a porovnání s nabídkou ČVUT na nanoroušky.

17 4
možnosti
MS

Zajímalo by mě, jestli tato žaloba vzhledem ke krizovému režimu má nějakou šanci.

Obávám se že žaloba typu "je to proti zdravému rozumu" u nás asi neuspěje.

0 4
možnosti
ZS

Bohužel. Pan ministr zdravotnictví sice možná hezky zpívá, ale manažerské dovednosti stejně jako základní orientace v rezortu mu prostě chybí.

10 4
možnosti
Foto

On může hezky zpívat i být dobrý manažer. Ale tady fakt selhal.

4 4
možnosti
JR

J87a31n 93R89á88ž

14. 4. 2020 14:01

Některá jednání státní správy, nejenom vlády, jsou v silném rozporu s logikou, efektivním rozhodováním i "selským" rozumem. Ale mají svou naprosto zákonitou příčinu.

"Všeci kradnú" ...na této zrůdné premisi je založena většina nesmyslů a absurdit, které nás dnes a denně v činnostech státu provází. Na této zhovadilosti je totiž založena všeobecná nedůvěra všech vůči všemu a vůči každému, kdo o něčem rozhoduje. A tak se všichni preventivně bojí nějak rozhodnout, no a když de jedná o firmu se sídlem ve Švýcarsku je rozhodvání jednoduché. V povědomí je u nás, zcela nesmyslně, zakořeněn názor, že když se jedná byť jen papírově o švýcarskou firmu, tak je korupční jednání vyloučeno.

Představte si, že by někdo z Min.zdr. objednal termokamery MEDICAS od fy Workswell a horlivci z Transparency Internacional by zjistili, že odpovědný úředník kdysi seděl u piva se vzdáleným bratrancem některého z manažerů této firmy a tedy se zcela jistě jedná o korupci. To by bylo křiku a osobní dehonestace každého, kdo by byl i ve vzdáleném kontaktu s tímto případem spojen, aniž by někdo nějaký relevantní důkaz o korupci předložil!

10 3
možnosti
EN

Zásadní otázka - kdy by mohl pan Sova dodat těch 500 kamer? Vyčítáte vláde/vojtěchovi že koupili kamery které jsou, a ne ty které nejsou ( od pana Sovy ). Tohle není nějaký attack na pana Sovu. Pan Sova byl, alespoň podle vlastních slov, narozdíl od nás všech/většiny, a rozhodně vlády, dostatečně prozíravý už v lednu. A v podstatě tomu jeho "ublíženému nářku" rozumím. Ale co nedokázal, a nedokázal jste to ani Vy, odpovědět na jednoduchou otázku - máte ji na začátku - zvládnete to?

6 7
možnosti
Foto

Pan Sova několikrát v médiích potvrdil, že první by dodali do týdne, všechny do 4 týdnů. Švýcarská firma se ještě začátkem roku termokamerami nezabýval. Dnes o tom informoval Deník N. https://denikn.cz/337720/zavolali-mi-z-ministerstva-vysvetluje-slovensky-majitel-svycarske-firmy-jak-ziskal-obri-zakazku-na-cinske-termokamery/?ref=tit

7 3
možnosti
AP

Pane Zdechovský, jak budete hlasovat v případě zákazu olova ve střelách a rybářských olůvkách, které EU připravuje? Vím, přijde vám to možná off topic, ale není.

7 0
možnosti
Foto

Dlouhobě to kritizuji. Podle mě se to neopírá o žádnou relevantní studii.

3 1
možnosti
VD

Děkuji pane Zdechovský, že na to upozorňujete. Nemám s tím nic společného, ale korupce je odporná záležitost. Jak to vypadá, tak tahle zakázka opravdu začíná tou korupcí zapáchat. Vzhledem k tomu, že ANO si na korupční čistotě před lety postavilo image, tak to možná AB zatrhne - pokud se do dost nahlas rozmázne.

16 4
možnosti
Foto

Nechci nikoho obviňovat. Za vše nemůže AB, ale prostě je řada věcí, které ukazují, že vláda není tak protikorupční, jak se prezentuje. Tato zakázka na to ukazuje.

7 2
možnosti
RP

Pane Zdechovský

Vládě/úředníkům jde o úplatky, ne o dobro státu, nebo lidí. Stačí jak kupujeme zdravotnické pomůcky ze zahraničí i když domácí firmy je umí vyrábět, problém je, že tam bude chybět ten prostředník co získá miliony jen za zprostředkování. O další penízky dojdou ti pod ním (úředníci) co mu to dohodí.

8 6
možnosti
Foto

Pořád věřím v dobro lidí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.