Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Což o to, šetřit se musí - nechť to stojí cokoliv ... !

Milošovi, hradní Pretoriáni čítají 653 mužů. Tuto mega, armádní masu řídí 81 důstojníků, 75 praporčíků, 377 poddůstojníků a 43 občanských pracovníků. Jsou řízení skvěle - vlastních příslušníků mužstva je 77 :-). Prozíravý Vrchní velitel všeho - Loni požádal o navýšení počtu členů o 201 . Je jich málo a nestačí to k plnění náročných úkolů ...

Stráž Buckinghamského paláce, tedy sídla královny VB má asi 54 vojáků a tři důstojníky. Velela jim i 24 letá kpt. M. Coutová. Pravda, zase problémy s ochrankou Alžběty, ujídají oříšky ... !

Švýcarská garda, stráž papeže - Vlastně celého Vatikánu, (tedy ozbrojená jednotka státu) má 135 osob. Zřejmě se sníženým příjmem poslanců - senátorů, fakt ušetří hodně ! ... :-)

8 0
možnosti
LH

Jak jinak ďábel Zeman, Belzebub Babiš, a rozpad ekonomiky díky EET..... Možná pravdivé a poněkud únavné a nic neresici... Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Ještě by měl navrhnout redukci počtů na 101 u PS a Senát zrušit a asi bych ho i volil.

3 0
možnosti
MB

Nějaká úspora by byla jistě. Reálnější spatřuji v tom, aby PS zasedala co nejméně ! Nevím, zda si zákonodárci uvědomují, že každá kravina jejich nápadů je realizací doprovázena neuvěřitelnou byrokracií, prosazována zvýšenými náklady a náklady na kontrolu vymyšleného ! Pak zase vznikají i komise dohledu a další - Pro rušení komisí ! Nikdo to zase rušit nechce, protože už je mazaně nějakým členem ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Platy se snižovaly v době krize za Kalouska téměř všem. Ukázalo se, že to nebyla dobrá cesta a z recese jsme se vzpamatovávali velmi dlouho.

0 1
možnosti
MB

Zrovna nedávno mě za dlouhých doma strávených večerů napadlo si jen tak něco propočítat: pokud by si 200 poslanců a 81 senátorů snížilo plat na šest měsíců o 30 000,- Kč hrubého, vyšla mi opravdu zajímavá čísla úspor ve státním rozpočtu.... alespoň z mého pohledu. Pro ilustraci: 30 tis. hrubého + zákonné odvody zaměstnavatele na ZP a SP (33,8% z hrubého platu) činí měsíční náklady zaměstnavatele 40 140 Kč měsíčně x 281x6 měsíců = 67 676 040,- Kč. To mi přijde jako docela zajímavá částka a jsem si naprosto jistá, že životní úroveň našich zákonodárců by se snížila celkem nepatrně. Abych byla objektivní, státní rozpočet by přišel cca o 6 021,- Kč na dani z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti měsíčně za jednoho každého z 281 poslanců a senátorů (vědomě nezapočítávám slevu na dani na poplatníka a případné další slevy), což za šest měsíců činí asi 10 151 406,-. (Výpočty jsou skutečně použe orientační). I tak nám zbývá zajímavá částka cca 57 milionů. Kde je najdete?

Naproti tomu bych byla velice opatrná s názorem na snižování platů uvolněných starostů, protože např. uvolněný starosta v obci do 1000 obyvatel, resp. 10 000 obyvatel pobírá dle nař.202/2018 Sb. hrubý plat 49 169,-, resp. 65 806,- Kč. Po odečtení zákonných srážek jim nezbyde víc než mírně nadprůměrný plat. Nemají žádné další náhrady a pracují většinou sedm dní v týdnu a je to většinou poměrně nevděčná práce. Na starostu (hlavně v menších obcích a městech) musíte být hlavně srdcař....

Argument, že již nyní poslanci přispívají (ať už kamkoliv) je pro mě lichý; to můžete přispívat třeba dvě stovky a taky "přispíváte".

Nejsem žádný rovnostář; kdo umí ať má odměnu odpovídající kvalitě a náročnosti odvedené práce. Ale zrovna v případě našich zákonodárců si zrovna kvalitou nejsem tak moc jistá (viz skvělé zákony, kdy novela stíhá novelu...)

A taky si myslím, že by nám bohatě stačilo 100 poslanců a 41 senátorů (když už musí být). Zajímavé je, že při dnešní koronakrizi to jde, tak proč by to nešlo pořád???

3 0
možnosti
Foto

Copak poslanci, ale co celý státní byrokratický aparát? Těch je jako psů, a výsledek jejich činnosti je při nejmenším diskutabilní.

Pokud je někdo placen ze státního rozpočtu, tak to není příspěvek, jen návrat určité částky zpět do kasy. Ale vypadá to náramně ušlechtile.

2 0
možnosti
JP

O mizerné práci poslance VKml svědčí jeho návrh, že by se měli poslanci věnovat své původní profesi a scházet jedenkrát měsíčně. Asi toho opravdu moc na práci nemá, když chce poslancovat na vedlejšák. Jinak většina těch, kteří se vzdávají svých peněz ať už v jakémkoliv množství, ty peníze posílají na konkrétní projekty a většinou nemají zapotřebí o tom informovat celý svět. Tento způsob darů jim dává jistotu, že peníze půjdou na věc, kterou chtějí podpořit, a že je nespolkne nenasytný stát či parazit na veřejných financích.

3 2
možnosti
JH

Každopádně by bylo moc dobře, kdyby lidé tolik toužící zastupovat ostatní, rozhodovat jejich jménem...na tom ještě navíc nechtěli zbohatnout:-(

3 1
možnosti
VH

Rodina Klausova díky privatizaci může bez peněz vydržet několik generací. Kauzy ODS jsou srovnatelné s účtem za koronavirus. Rv

3 2
možnosti
Foto

Tak Klaus junior a jeho stranická kolegyně jistě mohou jít všem příkladem, třeba se přidá i celá SPD nikdo jim v tom nebrání....jinak to jsou populistické řeči o ničem.

6 1
možnosti
JN

Populistické to trochu je, o tom žádná. Ovšem navrhnout něco takového Kalousek, ta věřím tomu, že Vy byste byl první, kdo by o tom napsal oslavný blog. ;-)

10 2
možnosti
  • Počet článků 2658
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články