Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až bude doloženo, kolik lidí stravenkami platí v hospodě, kolik lidí s nimi platí v marketech a kolikrát je stravenkou zaplaceno, než se vrátí s bakšišem k emitentovi, tak se můžeme bavit o tom, jestli hospodští utřou nebo ne. Do té doby to je cucání z prstu. Kdo na zrušení stravenek "prodělá" jsou bezesporu stravenkové firmy, které mají slušný profit z tisku papírků, který jim platí jednak firma, co má stravenky jako benefit a jednak právě ti hospodští. Profit bez jakékoliv přidané hodnoty považuji za zlodějinu.

p.s. kdo dnes chce, dokáže bez většího úsilí za stravenku vyměnit i ten chlast a cíga.

Takže pí. Šíchtařová, často vás můžu, ale tohle se vám fakt nepovedlo.

1 0
možnosti
Foto

tak ať si na tisk stravenek udělá monopol stát, co mu brání? může je prohlásit za státní ceninu jako jsou třebas bankovky a nazdar.

kdyby to byly prachy, tak bych spíš škudlil. takhle aspoň chodim na oběd místo mňamek ze supermarketů.

samozřejmě, pokud mi ňáký na konci roku zbydou, tak je utratim v krámě za vánoční suroviny, přece je nevyhodim

0 0
možnosti

J64a51n 77M43u36c98h33a

5. 5. 2020 21:04

"stravenky fungují"? to má být vtip? :-)

1 0
možnosti

R77a56d76e67k 84H74o55d91a74ň

29. 4. 2020 16:06

Stravenky "fungují" do okamžiku, než máte nějaký problém s alergiemi/nesnášenlivostí. Pokud dostáváte ty papírové, jde to ještě s někým směnit. Pokud máte elektronické, jste v háji - protože v ten okamžik se vám běžně stane, že jídlo bez lepku prostě není, a tím pádem se vám hromadí na účtu peníze, které se problematicky utrácí.

A pro vylepšení je spousta jídel která sice lepek neobsahují, ale přípravou je dáno že ho obsahovat mohou. Stačí hranolky usmažit v oleji kde byl před hodinou sýr/řízek v trojobalu, a překvapeného celiatika čeká neveselá návštěva špitálu.

1 0
možnosti
Foto

tak pořád jdou utratit za bezlepkový potraviny v krámě. to že existujou výjimky neznamená, že něco obecně nefunguje

0 0
možnosti

Roušku v hospodě budou mít všichni na krku a když přijde orgán, začnou všichni konzumovat. :-)

0 0
možnosti

Tak tohle se moc nepovedlo. Já třeba stravenky mám a ani jednou jsem je neutratil v hospodě. Takže za mě klidně zrušit. Snad jediná výhoda je, že v krámě ještě přikoupím nějakou ptákovinu (lízátko, žvejku), kterou bych normálně nepotřeboval, aby mi nákup překročil hodnotu stravenky a mohl jsem se toho papírku zbavit.

7 0
možnosti

Já si kupuju za stavenky jidlo v obchodě, za to si uvařím oběd a ten si vemu do práce. Restaurace jsou moc drahé, abych chodil každý den na oběd. Když stalo meníčko 60 tak to šlo. Ale ten s polévkou často 110 a ta to mám doma tři velké obědy.

3 0
možnosti

Tenhle článek je teda pěkná blbost.

1) lidi (aspoň ty normální), nenosej roušku, protože by se báli o sebe, rouška chrání okolí .. prostě má ten efekt,že když už se nějakým způsobem nakazíte, nakazíte díky roušce míň lidí než bez ní - takže bych to s tím strachem neviděl tak vážně - a navíc strach skončí, až bude vakcína, nebo dostupný lék - a jedno z toho téměř s jistou bude, dřív nebo později

2) stravenky jsou nesmysl, lidi z kanceláří v Praze a Brně na oběd budou chodit dál, v menších městech chodí do restaurace pár úředníků a zbytek je drtivá většina řemeslníků, který žádný stravenky nemaj a na oběd choděj stejně, navíc stejně už dneska utrácej lidi stravenky i za potraviny ... a přesto hospody žijou. Lidi z fabrik mají většinou svou jídelnu a stravenky taky nedostávaj.

A dál už jsem to neměl sílu číst. Karanténa vás ničí, chce to klid ;-).

12 0
možnosti

P61a74v25e67l 16K67a25ň66k53a

15. 4. 2020 17:33

Navíc, už teď s nimi spousta lidí kšeftuje (prodává je "pod cenou") - raději chtějí peníze, aby je utratili podle svých preferencí - a tak to má přece být, svobodná volba. Tohle se autorce opravdu nepovedlo...

8 0
možnosti

P58a37v67e82l 85K17a59ň93k81a

15. 4. 2020 17:35

Sakra, kam se mi to vložilo, měla to být souhlasná reakce na komentář někoho jiného... :-/

0 0
možnosti

P27a51v73e48l 28K89a21ň33k48a

15. 4. 2020 17:30

Přesně tak R^ Navíc ty stravenky nejsou ani pro hospody ani pro "strávníky" žádná výhra a pakujou se na nich (stravenkách) další darmošlapové.

3 0
možnosti
Foto

Já osobně ihned a často do kavárny a do hospody na masisko. Celá vládní propaganda a ulhaní novináři mi můžou políbit...

0 2
možnosti

Teda, jestli jste tohle napsala jako svůj osobní názor, asi bych Vás vyhodil z TRIKOLORY. S takovým názorem nemáte v pravicové straně co dělat...no, možná snad uvařit..

(Ale chci věřit, že jen zlbla z karatnény :-D )

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS