Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Správně. Republiku si východními imperialisty rozvracet nedáme. R^

2 3
možnosti
Foto

To je snad poprvé, co jste napsal pravdu - konkrétně o těch východních imperialistech. ;-D

Přeji Vám hezké sváteční dny, pane Rozsívale.

2 0
možnosti
Foto

Jednoznačná karma R^R^R^

K Vašemu textu není co dodat, je precizní.

Ten cizí stát, který se k nám chová cize a nepřátelsky, ústy různých svých představitelů nás cejchuje jako "fašisty", vydržuje rozsáhlý aparát propagandistické války vedené proti naší zemi a vyhrožuje NAŠIM OBČANŮM trestním stíháním, ať si laskavě myslí co che, ale nás ať do toho netahá. Nic jim do nás není, nic jim nedlužíme. Ze zkušenosti let, která jsem prožil v Československu a poté v České republice, si neodvedu ani náznakem představit nikoho cizejšího a nepřátelštějšího. Podupali naši svobodu, v roce 1968 nás zpupně a barbarsky okupovali a ještě se tváří jakoby se jim děla křivda. Nic studenějšího a cizejšího, co se týče oficiální státní politiky vůči naší zemi, si ani neodvedu představit.

13 1
možnosti
Foto

A který cizí stát se k nám chová lépe? Je nutné uvádět také pozitivní příklady.

0 3
možnosti

Tento blog je míněn jako lekce šikmé plochy pro první stupeň základní školy nebo jak?

0 6
možnosti

zalezi na tom, na jaky typ zakladky jste chodil - nebo mozna jeste chodite - netusim

7 0
možnosti

J31i94ř94í 59G26r19o14h

9. 4. 2020 14:52

Hledal jsem v katastru nemovitostí a našel jsem informaci, že vlastnické právo má magistrát Hl.m. Prahy a MČ Praha 6 má tento pozemek ve svěřené správě.

https://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?encrypted=G7TBcYpHUQC8d6xODTIfdw28GwkY_fIb68waeT9i7u3f2ghniS3nMAvXFEU7BXg2ucCZhDzm3owD1AbuvqBd0VHalFaZcbgjOI6_SsA0j1

Je zajímavé, že pozemek se sochou je v památkové zóně.

Starosta měl vyhlásit ohledně odstranění sochy referendum a nechat rozhodnout občany. Starosta požádal MZV ,aby se k případnému trestnímu stíhání ohradilo diplomatickou cestou. Divím se že k odstranění sochy se nevyjádřil primátor, když se jedná o majetek hl. města.

3 1
možnosti
Foto

Pozor na hledání v rejstřících. Někoho by to mohlo pohoršovat, ačkoliv jsou veřejné a právě k ověřování informací slouží.;-D

Vám samozřejmě palec nahoru R^ za dobrou práci

3 2
možnosti

Netuším, zda vůbec a KDY se bude Dejvická jmenovat Leninova, ale vím jistě, že jestli tomu tak bude, tak uderní a agilní pánové Ziegler, Turner, Burian a další budou kamarádit se Cvalínem a budou zuřivě shánět červenou stranickou legitimaci.

3 4
možnosti
Foto

Kdežto z Vás se stane partyzán (pod duchnou). ;-D

3 0
možnosti

Dejvická se opět jmenovat Leninova nebude. Byla to vždycky Dejvická:-))

(asi jsi myslel Evropskou)

3 0
možnosti
Foto

Njn, pan Turner asi nebude místní.

Zřejmě neví, že socha Koněva stála na náměstí Interbrigády, nikoliv na Dejvickém náměstí (napsal velké D), dokonce ani na dejvickém náměstí (s malým d), protože náměstí Interbrigády není v Dejvicích, ale v Bubenči.

Ulice Dejvická se opravdu nejmenovala Leninova.

Možná ho zmátlo náměstí Říjnové revoluce, dnes opět Vítězné, kterému tak jako tak nikdo neřekne jinak než Kulaťák.

Snad jedině stanice metra A "Dejvická".... ta se kdysi jmenovala "Leninova", ovšem se sochou maršála Koněva nemá lautr nic společného.

0 1
možnosti

J12a31n 20R66á31ž

9. 4. 2020 13:05

Nechápu důvody, proč se k tomuto,dnes už mimo Prahu zcela vyčpělému tématu, ještě vracet!

5 1
možnosti

tak co tu delate? vycpeliny zrejme nebudou nic pro Vas

4 0
možnosti

Odstranění sochy, chápu jako přirozený proces, zastavení nesmyslů. Česká KSČ totalita, si 35 let po válce a 8 let po smrti ! opěvovaného postavila šílenost. Nechávám bokem, že Prahu ani neosvobodil, nicméně ČSSR pro jistotu zase 2x ! ...

Je dobré sledovat názory. Jako by, se tou ohyzdnou skulpturou měly změnit výsledky 2 světové války ? Sláva vítězům i osvoboditelům - Nikdo, nic nepopírá ! Já jsem těm horlivým bojovníkům i vděčen ! Šíleným a drzým řečem vzdáleného Šojgu - 75 let po válce ! Rusko nemá žádného ministra obrany, jde o ministra války ! Jsou to oni, kteří stále přicházejí s přiblblými nápady, rozdat vyznamenání za okupaci 1968. Tím, jak se neuvěřitelně vměšují a necitlivě konají svá prohlášení přispívají ! Občane ČR, měj se před těmito voly stále na pozoru ! A já jím tímto děkuji , dělají krásnou práci ... [>-]

12 0
možnosti

taky jsem vcera tuhle "velikonocne radostnou" zprávu zaznamenal

to uz je na přes ústa

pokud něco takového prohlásí kdokoliv z Rusů, bylo by třeba uplést a použít porádně velký a pružný tatar

Vam karma a zdravé Velikonoce přeju

7 0
možnosti
Foto

Jsem zvědavá, kdy ministra Sergeje Šojgu osobně vyhledáte, abyste mu obsah tohoto svého příspěvku přetlumočil do pro něj srozumitelného jazyka.... ;-D Jistě to ocení

1 3
možnosti

Právě proto, co jsem psal ve svém prvním příspěvku do téhle diskuse, nehrozí, že by se Dejvická jmenovala zpět Leninova.

Kdyby to tady Rusové opět ovládli (nedej Bože), tak by k tomu Lenina vůbec nepotřebovali. Nespojovali by to s Leninem. Oni byl to zpětně ovládli jako Rusko, nikoli jako nějaká komunistická velmoc.

Ruské velmocenské smýšlení nepotřebuje Lenina k tomu, aby se dívalo za hranice, jak koho ovládnout.

V letech bolševismu tady byl souběh dvou nešťastných okolností: Bolševismu jako takového, a ruského imperiálního smýšlení.

Pádem té první okolnosti (bolševismu) se nic nezměnilo na té druhé (na podstatě ruského imperialismu).

Kdyby se sem Rusové vrátili, nebyla by to už stanice Leninova. Byla by to třeba stanice Putinova nebo Suvorovova.

Režimy se mění, imperiální smýšlení mocností však uvadá velice pomalu, celá desetiletí nebo dokonce staletí. V poslední době nám to předvádí mimo jiné i Turecko. Předvádí nám osmanské smýšlení i sto let po pádu Osmanské říše.

4 0
možnosti

Furt dokola. Petr dobyl Sever - Němka Kateřina zase Jih. Celé dějiny země jsou postaveny na imperiálních výbojích. Ten prostý Rus, za to ani nemůže. Má to v krvi. Jsou to jeho tradice. Tragikomické besedy po r. 1968 - Co tu vlastně chcete? Klasika odpovědi - Konat dobro, pomáhat. My se pro vás opět obětovali, kde je vděk ? ... :-)

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS