Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen jsem se opět přesvědčil, že mnozí blogeři o novinářské práci nevědí zhola nic. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Mate pravdu ... zpravodajstvi je dnes proste zbozi ... z tohoto duvodu se zrejme nikdo nikdy nedozvi napriklad, co se deje v Mongolsku atd ;-D

0 0
možnosti
JK

Zpravodajství bylo zboží vždycky, od samého prvopočátku novin.

0 0
možnosti
TN

Tady zase někdo objevil Ameriku. Sám ve článku píšete, že emoce prodávají (lidé prostě kliknout na nejvíce bombastický titulek) tudíž novináři jen dávají lidem to, co chtějí. A v zemi, kde je nejprodávanějším deníkem Blesk (jenž už na začátku psal stylem á la apokalypsa je tu) to platí dvojnásob.

Navíc vás musím upozornit na naivitu, se kterou vše svalujete na novináře. Věřte, že i kdyby tito přestali takovýto styl titulků užívat, lidé by prostě jen přestali číst jejich články a o to více by se zaměřili na různé alternativní weby (které by si tyto šokující titulky jistě uchovaly). A pokud by i ony zázračně přestaly, tak by si lidé prostě začali psát a šířit apokalyptické zvěsti sami (jako už se ostatně děje - zprávy typu konec světa, roušky už budeme muset nosit navždy + různé konspirace... na Facebooku frčí). Tudíž i v případě vaší cenzury, by si lidé (zejména ti k smrti vyděšení) našli nový způsob, jak se v tomto stavu udržovat...

1 0
možnosti
JH

Jenom bych dodal, že ve Švédsku je hustota zalidnění srovnatelná s námi, lokálně dokonce vyšší - třeba v okolí Stockholmu žije víc lidí než v Praze a Středočeském kraji dohromady - a na menší ploše. To, že mají na sever od Uppsaly obrovskou plochu, kde skoro nikdo nežije, na věci nic nemění.

0 0
možnosti
VD

Ad počet testu, víte jakou metodikou se počítají u nás? Jeden test není jeden člověk. Vyleceny člověk je až po dvou testech s negativním výsledkem po sobě jdoucích. Pozitiva se taky určuje minimálně dvěma testy. Plus máme testy ústavních činitelů takzvané preventivní, ty jsou opakované na jednotlivcich, ale ve statistikách zapsané jako unikátní. Víte jakou metodiku mají svedi? Počítají otestovane lidi, ne testy samotné. A mimochodem, když si sečtěte počet jednotlivých denních testu a porovnate s udavanym celkovým počtem, tak to tuhle nesedelo o 32 tisíc a včera o 13 myslím. Celkové číslo je vyšší než součet jednotlivých.

2 0
možnosti
TB

Ve Švédsku je i přesto, že nezavedlo téměř žádné restrikce, jen o 3000 nakažených více než v ČR.

Zdroj: https://ladislavkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749294

Ono to je ale hlavně tím, že testují minimálně ;-) Čili úplně správně je, že mají jen o 3000 diagnostikovaných nakažených, ve skutečnosti jich bude násobně více....

2 0
možnosti
JF

No a hlavně mají 7 x více zemřelých.

3 0
možnosti
RP

Ani těm Švédům nezávidím lyžování, tentokrát mají novináři pravdu. Maji téměř o polovinu provedených testů oproti nám a nakažených i úmrtnost tam opravdu asi nečekaně rychle stoupá.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu pane, karma R^

Palcové titulky v novinách: Ve světě již zemřelo 87 000 lidí, je nakaženo již 1 500 000, ale opomenou napsat, že 320 000 pacientů se již vyléčilo! Proč, protože strach, negace, drama prodává! Asi tak.

Hezký večer.

14 0
možnosti
JP

Novináři si vlastní titulky nepíšou, na to má redakce specilizované zaměstnance

2 0
možnosti
LC

No a co by to bylo za titulek, kdyby nárůst nebyl skokový, násobný, exponenciální, raketový, dramatický, že?

7 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1745x
Pracující důchodce.

Seznam rubrik