Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stát je největší lump a zločinec.

Nařídí vám ze dne na den zavřít provozovnu, ale platit výpalné na odvodech a daních vyžaduje,

To nemluvím o dalších nákladech, jako je nájemné, energie, platy zaměstnancům...

Ale voličům Sekty Burešovy,to nevysvětlíte, ANObudelípové poslouchají jen svého guru Bureše.

15 1
možnosti
MB

Samozřejmě máte pravdu a plus. Když se nad vším zamyslíte, objevíte až brutálně bezohlednou - geniální strategii Sekty ! Podplatíte si jádro svých voličů. Uděláte jim i bonusy slev a ani v době nouze neuděláte škrty. Naopak i cestou zadlužení přislíbíte další růst důchodů. (Opravdu nic proti starším). Poté se hravě můžete vykašlat na opatření, které ten zbytek společnosti skutečně trápí !

Skutečné investice, dálnice, bolestné reformy, RD už asi stavět nebudou, k čemu Stavební povolování, podobně 4% Daně z nabytí + 2 tis Kč KÚ, EET je v Domovech důchodců s byrokracií asi taky moc netrápí a popisovaný nebohý restauratér je stejně zloděj ! Šidil, kradl, podváděl ! Důkazy ? K čemu ? ON nám to přece opakovaně říkal. Chvála úředníkovi z FÚ - byl bedlivý ! ... :-)

7 2
možnosti
Foto

Došlo k zvrácení zákona! Zákon, říkám, se nejen odvrátil od svého patřičného cíle, ale začal sledovat cíl zcela opačný! Aniž by zabraňoval zločinu, zákon sám je vinen zlem, které by měl trestat! Pokud je toto pravda, jde o vážnou věc a morální povinnost mi nakazuje upozornit na ni své spoluobčany.

Francouzský žurnalista , ekonom a filozof Frédéric Bastiat velmi přesně popsal desítky chyb v logickém ekonomickém uvažování, které byly před 160 lety ve Francii v kurzu. Na Bastiatově díle je fascinující, že při čtení jeho esejí člověk naráží na to, kolik těchto chyb přežilo celých 160 let a nenápadně se změnily ve společensky uznávané pravdy.

8 0
možnosti
AN

A38l60e51š 38N18o31v82á78k

8. 4. 2020 23:21

Znáte princip Overtonova okna?

0 0
možnosti
MB

Zřejmě, se jedná o nějaké pokračování třídního boje. Sám V.I. Lenin, ve svém díle - "Stát a revoluce", pravil = "Stát je organizované násilí" ! Vášnivý čtenář, z Finančního úřadu, tedy tu pochodeň pokroku poponesl o kousek dále. . Z jeho úřednicko proletářského pohledu, si rovněž vzpomněl na tesklivé, sociální balady ...

Zejména, na tu - od Jiřího Wolkera - "Tvář na sklem". Doba, kdy on sám, byl ještě bezbranný, bez razítka ! Stál nuzně na chodníku a užasle hleděl výkladcem dovnitř. Spatřil žranice, podobné jako na hradech. I zpupnému organizátoru, typickému zástupci dotované velkoburžoazie, spadla rouška ! Objevila se jeho skutečná tvář - Vykořisťovatel a nepřítel státu - Živnostník, majitel restaurace ! Porubu, si rozvracet nedáme ! ... :-)

4 0
možnosti
LN

Úřednická zvůle, často též státních zástupců a soudů, je nekonečná.

4 1
možnosti
PB

Je to tak, karma.

Bohužel většina lidí dnes přijímá zprávy pasivně a věří tomu, co se jim z nich v hlavě uchytí.

Bylo už napsáno bezpočet hnojních článků na tzv. lichváře, kde se to nebankovními společnostmi a jejich exponenciálním navýšením dluhu, vražednými úroky a bestiálními penále za pár dní opoždění jen hemží. A lidé tomu slepě věří ač i průměrné IQ by mělo stačit k rozpoznání, že nejvíc dluhů nepochází z půjček, dluh narůstá obslužností třetích stran a léty vymáhání (soudy, právníci, inkasní společnosti), a že největším a nejbezcitnějším lichvářem a vymahačem je stát sám. Jenže ono se ty různé levičačky Valachové a Konečné tak dobře poslouchají a zjednodušený problém do jediného viníka je tak křišťálově průzračný, že volič má pocit že právě absolvoval akademii z finančnictví.

Zatímco zákon o spotřebních úvěrech je dost nekompromisní, co se týče penále a úroků z prodlení, stát používá sankce tytéž, mnohdy vyššího řádu, ale rozhodně v mafiánských rozměrech, které si sám sobě povolil (např. může obstavit a zrekvírovat ihned i majetek manžela/ky dlužníka, což si úvěrová společnost nesmí dovolit).

Napsal jsem o tom i několik blogů, vždy jen s vlažným ohlasem. Protože ANO, bude líp, Nekecáme a makáme a Zastavme nelidské lichváře se čte rozhodně pohodlněji, než používání vlastního mozku a vhození volebního lístku do urny někomu, který je za tenhle hnůj už šest let odpovědný, je přeci tak občansky statečné.

7 0
možnosti
ČP

Když má někdo peníze na byt, tak nemůže zaplatit nějakých 16 000 Kč?

5 8
možnosti
Foto

On má taky zaměstnance a nechce je vyhodit. Mohl si vybrat - platit zaměstnancům, nebo to DPH. Tak jen požádal o odklad DPH a oni místo (jakéhokoliv) vyřízení žádosti ho začali vést jako dlužníka.

Jako dlužník ovšem nedostane ani příspěvek na platy těch zaměstnanců.

Přečtěte si o tom, než tady začnete psát hlouposti.

10 1
možnosti
JD
KV

Karanténa a omezení jednou pomine, ale co nepomine je pachuť z chování některých spoluobčanů. Zbytečná agresivita, xenofobie, úřednická zvůle, manýry bolševiků, estébáků, šedého moru, domovních důvěrnic, pomocníků VB... Bují to jako rakovina vedle úžasných příkladů každodenního hrdinství, sounáležitosti, solidarity a vstřícnosti. Za článek karmaR^.

10 0
možnosti
Foto

To jsem netušil, že nějakého ouřadu z FÚ volí 35 % voličstva...

15 4
možnosti
FZ

Ouřadovy zřejmě někdo dává noty podle kterých jede....a toho někoho volí těch 35 %, nebo je to jinak?

5 2
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,24
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.