Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na koronavirus ale, zdá se, sem tam umírají i "zdraví" lidé, pokud ovšem u nich nedošlo k nežádoucí chybě personálu nebo nezjištění závaž. nemoci. U nemocí, o nichž není dostatečně známo to podstatné, se slušnější země snaží postupovat opatrněji. Neslušné společnosti prostě hodí staré a nemocnější přes palubu, jednou se jim to vrátí - až nová generace bude starší a nemocnější, bude taky hozena přes palubu.

2 0
možnosti

I na obyčejnou chřipku občas zemře mladý a zdravý člověk..

0 0
možnosti

Rozlišovala bych dvě věci: ČR se nepřihlásila k prohlášení v podstatě všech zemí EU, že protikoronavirová opatření nesmějí omezit svobodu vyjadřování názorů ani svobodu médií. Na druhou stranu, u opozice spíše převažují zájmy nahnat si co nejvíc OSVČ mezi své voliče, ať to naši společnost stojí cokoli, vč. lidských život. K uplácení OSVČ ale inklinuje i ANO - slíbit všem vše, to okolní vysp. země neudělaly, poradily si s ekonomikou v krizi líp (např. velké podniky mají rezervy, a když ne, nejsou dost zdravé pro zdravou ekonomiku; nahrazují jen část ztrát a už vůbec ne podvodníkům, kteří dobře nehospodařili ani před koronavirem).

1 0
možnosti

Pravice vždy stála na podnikatelích , divíte se, že chce podnikatelům pomáhat? Klasické rozdělení pravice vs. levice bylo vždy o tom , že pravici volili chytří , dobře situovaní lidé a levici dělníci. Jinak ono to není pouze o OSVČ- ale tady bych zmínil i charaktery různých podnikajících lidí. Pokud by mi moje podnikání neslo tak, že bych každý rok jsem vydělával řádově miliony , nikdy bych po českém státu nechtěl , aby mi pomáhal a investoval do mé firmy peníze daňových poplatníků. Já z tohoto všeho mám pocit, že nejvíc kvičí a natahují ruce ti, kteří to nejméně potřebují. Tak a teď jak z toho ven ? Plošná podpora nikoliv a jak bude fungovat rozhodování, kdo podporu skutečně potřebuje a kdo nikoliv...

0 0
možnosti

J85a49n 42R34i53c43h16t77e25r

15. 4. 2020 10:04

Od začátku roku zemřelo 30.000 lidí. 146 z nich mělo (vyjma mnoha dalších nemocí) koronavirus.

Skutečně si myslíte, že kdybychom si doma neušili roušky, že by se nám po ulicích válly tisíce mrtvol? Protože ANO, vláda těžce zaspala a především díky své byrokratické neschopnosti vyjde nás, daňové poplatníky, na dnes odhadovaných cca 200 miliard (pravděpodobně ovšem mnohem víc).

Co z toho plyne? Především to, že pokud se během příštích deseti let objeví nějaká skutečná nemoc typu hongkongská chřipka, stát může rovnou vyhlásit bankrot a lidé místo na choroby začnou umírat hlady.

0 2
možnosti
Foto

Možná byste měl tady raději vládu jakou mají v USA, kde umírá běžně na dva tisíce lidí DENNĚ...

2 0
možnosti

J42i36r29i 74D80v97o67r80a77k

13. 4. 2020 17:22

Porad se cituje politik z 5% niho spolku hlavne z Prahy, ktere nikoho soudneho nezajima. Tesim se az Kalous z politiky vypadne, protoze jeho zvasty mi lezou krkem :-/

4 0
možnosti
Foto

nojo, ale co když ve volbách zase zvítězí ANO2011, KŠCM a SPD, nemluvě o Trikolora ?!

0 0
možnosti

R59a73d67e52k 55K67o51h74u80t

10. 4. 2020 19:27

Ale no tak. Opozice má takové plány, že to co nyní dělají současní protagonisté ve vládě, svými sliby a pak jejich 100% plněním hravě přebije.

0 0
možnosti

Já se spíš bojím o opozici. Stále se není schopna sebrat a pozitivně zaujmout. Jako by si snad přála, aby lidé stále volili Babiše. :-/

3 0
možnosti

No,pane Kroupo.Upřímně řečeno považuji Vás za méně chápavého spoluobčana. Podobné názory na oklešťování svobod má například i bývalý prezident Václav Klaus a toho jistě nepodezíráte z náklonnosti ke Kalouskovi.Ono by to chtělo chápat sitauci v širších souvislostech.Svět nekončí v Aši.A to,že je tady reálné ohrožení svobody a demokracie,to je prostě fakt.Máme tady neviditelného nepřítele.A dnes si řada politiků v praxi vyzkoušela,jak se vyvolává strach a jak se pomocí strachu ovládá dav.Tento virus tady s námi zůstane.Tudíž řada politiků může vyvolávat strach-právě u těch méně chápavějších spoluobčanů jako jste vy.Může je zfanatizovat -vnutknout jim myšlenku,že oni jsou těmi jedinými,kteří si s tímto nepřítelem poradí.Na nějaký český demokratický systém bych nespoléhal.Řada diktátorů v posledních 100 letech se dostala k moci čistě demokratickou cestou.A to ohledně toho, jak velebíte dnešní politiky,jak zachraňují životy- to je také diskutabilní.Můj příbuzný se na konci března měl podrobit poměrně náročné cardio-operaci.Operace mu byla zrušena.Důvod coronavirus.Co když díky tomu zemře?Kolik je podobných lidí v rámci republiky? Kolik zemře lidí z toho důvodu,kteří mají závažné zdravotní problémy typu infarktů, mrtvic a rakovin a dnešní zdravotnictví na ně kašle.Protože řeší pouze jenom koronavirus?A ještě nevíme dost podstatnou okolnost.Jak se s tím vším vypořádá ekonomika.Co když díky dnešnímu nouzovému stavu přijde vlna bídy a nezaměstnanosti.A třeba mladé rodiny se budou dostávat do neřešitelných situací, kdy oba přijdou o práci a nebudou moci platit hypotéku na předražený byt,který si koupily. Co když přijde vlna sebevražd zrovna takových lidí? Napíši to hnusně, ale co je lepší ? Když zemře x tisíc penzistů, kteří by jinak do půl roku zemřeli na něco jiného? Anebo x tisíc třicátníků, kterým se totálně zhroutí jejich svět? Co je pro společnost větší škoda? A ohledně opozice. Můžeme mít miliony výhrad. Ale buďme rádi, že ji máme. Až ji mít nebudeme,budete se divit...

12 10
možnosti

A už je to tady. Dopíšu svoji reakci , kouknu na sousední web a vyběhne na mne tento rozhovor:

https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/sef-globusu-lide-si-v-dobe-koronaviru-oblibili-technologie-lakadlem-je-bezkontaktni-nakup.A200409_073857_firmy-trhy_ljan

Vlhkým snem všech potenciálních diktátorů je zrušení hotovosti. Pro Vás , jako méně chápavého uvedu důsledky, které by to mělo: totální ztráta svobody. Někdo by o vás mohl vědět úplně všechno. Co si dáváte k jídlu v hospodě, kolik za měsíc vypijete piv, co jste koupil své milence za dárek atd, atd.. A zrovna této šílené vizi hysterie kolem koronaviru hodně a hodně pomáhá a zrušení hotovosti jsme tak o hodně a hodně blíže, než jsme byli před rokem.

Nikoliv náhodou se vedle v Rakousku vede diskuse o tom, že by právo na platbu v hotovosti mělo být zahrnuto v ústavě.

12 5
možnosti

Já se zase bojím takových lidí jako jsi ty. Teď se jasně ukazuje co je Bureš zač. Ale tady čtu jen samé ódy. Dobrý je ten poslední vtip s tím emailem. On nemá s holdingem nic společného. Jako obvykle všichni lžou. To že řeší vládní věci z emailu Agroferu je jen náhoda a jedovaté řeči opozice, že?

4 2
možnosti

Pane Volavko, vy byste jistě prodal miliardový majetek , pokud možno za huuubičku třeba panu Fialovi nebo Bartošovi, kteří by jistě po takovém daru se z politiky stáhli a věnovali se jiným požitkům.Jde v prvé řadě o nepřijatelnost některých premiérových politických stanovisek - imigrace, Benešovy dekréty apod. , jinak by ho nechalo zahraničí a zdejší opzice či neziskovky v klidu vládnout.

5 1
možnosti

Vy jste myslitel přímo ze 4. cenové. Estébák vám rozebírá stát před očima a ještě tleskáte. Vláda spíše překáží, zpackala, na co sáhla a dobře ví, proč smlouvy s Čínou tají.

5 8
možnosti

Promluvil znalec...

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám