Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A na to jste přišla jak, že "k základním lidským potřebám patří v něco věřit"? Každý člověk předpokládá, že se třeba ráno probudí, že za zatáčkou silnice pokračuje a podobně, což se dá také vyjádřit tak, že v takové věci věří. Avšak to, že slovo víra použijete v tomto smyslu jako synonymum ke slovu předpoklad, nemá nic společného s vírou "v něco", co člověka přesahuje. Zkrátka jen zaměňujete pojmy.

Píšete: "Svět je takový, jaký si ho vytvoříme ve své hlavě." To platí do okamžiku, než vaše představa o světě narazí na něco ze skutečného světa, co vaší představě odporuje. Pak musíte svou představu opravit, v opačném případě se stává iluzí, případně musíte opravit skutečnost, aby odpovídala vaší představě, což je obtížné a často to vede ke katastrofálním důsledkům.

V celém svém článku nemístně zobecňujete a diletantsky vykládáte jevy a procesy, které jsou už dávno podrobovány širokému zkoumání. Jako například v odstavci, který začíná slovy "Potřebujeme vědět...". To, co v něm popisujete, bylo už dávno popsáno v pracích o svobodě slova a projevu s výsledkem, v němž se s trochou nadsázky říká, že dnes si můžete svobodně vybrat, které lži budete věřit.

Avšak nic z toho, co jste napsala, nedokazuje vaše tvrzení, že je lidská mysl nemocná. Pokud máte dojem, že je nemocná vaše mysl, nelze to vztáhnout na myšlení jiných lidí.

0 0
možnosti

Jsem rád, že jste to napsala i když myšlenka není uhlazená.

To co píšete není nic jiného než účinky sugesce a autosugesce. Pokud jím otrávené jídlo, jsem otrávený a není mi dobře. Nejenom jídlem je člověk živ. Takže pokud přijímám otrávené slova, není mi dobře.

Pokud se chcete s problematikou blíže seznámit doporučuji publikace od Wernera J.Meinholda. Najdete tam odpověď nejenom na Boha.

0 0
možnosti

Příliš mnoho témat splácaných dohromady

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Eva Fruhwirtová (1986) - Věnuje se efektivní komunikaci a tréninku mozku. V Třebíči založila mozkohernu a učí lidi znovu si hrát. Pamatuje si věci, na které ostatní dávno zapomněli. Ráda pozoruje dění kolem sebe a ještě raději se do něj zapojuje.