Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svého času rozeslalo MŠMT předtištěný formulář, který měl být vyplněn psacím strojem či tiskárnou, aby mohl být přečten strojově (OCR), kvůli jakési statistice. Příslušný tvůrce formuláře odhadl od oka odstup řádků na 8 mm, protože nějak netušil, že odstup je 7,62 mm (odvozeno od palcové míry). Kdo neměl stroj s volným válcem či modernější tiskárnu, nevyplnil.

Další fintou bylo to, že formulář byl namnožen na kopírkách, takže první řádek byl pokaždé jinak daleko od kraje papíru.

I takový expert si ovšem zaslouží plat. ;-(

0 0
možnosti
OU
Foto

Volte mě :). Triviální způsob podpory (který ovšem není triviální navázat spojitě na dnešek - ve stavu nouze není čas) je "negativní daň z hlavy"/"základní příjem občana". Od narození do smrti. S tím, že postižení tělesně či duševně mají násobek podle stupně postižení. Dnes je dokonce technologicky snadné, protože standardní občanský průkaz má "kontaktní elektronický čip". A dobře vychází v rozpočtu jako náhrada dnešního přerozdělování. Nahrazuje minimální mzdu (za nulovou hodnotu práce), nebere motivaci pracovat. A v době nouze (jako koronavýr) umožňuje podporu změnou jednoho čísla.

To je cesta v duchu principu minimální akce (kterým se řídí známý vesmír). Cesta odlišná od legislativní praxe nimrání a hraní na pánaboha, po které zatím demokraticky kráčíme.

1 0
možnosti
ZJ

;-D... Vy řeknete klidně - ,,půltucet čísel" - ale uvědomte si, že ony a mnoho dalších nesmyslů v naší státní správě živí naši bezmála třistatisícovou armádu úředních šimlů. A oni zkrátka svůj řehot musí umět nějak zdůvodnit :-/!

1 0
možnosti
OU
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik