Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Vážnosti a seriózním úmyslům homosexuálů jednoznačně škodí Pride pochody koncipované, hlavně v minulosti, jako přehlídky masopustních kašparů a různých deviací. Není to jenom můj názor, ale slyšel jsem ho už nespočetněkrát a to dokonce i od samotných zklamaných homosexuálů.

11 1
možnosti
BG

Vážnosti heterosexuálům škodí to, jak se chovají ke svým vlastním dětem. Bylo zde napsáno nespočet případů o týrání, šikaně a zabití dětí. Protože to ty heterosexuály prostě nebavilo a děti vlastně byly jen nečekaný a negativní výsledek jakéhosi jejich zvrhlého sexuálního experimentu.

Vážnosti heterosexuálního manželství a heterosexuálům obecně škodí lidé typu Řepka, který si se dvěma ženami nasekal 3 děti, se žádnou z nich nežije a navíc bručel. Naštěstí to není můj otec, tak se za něj nemusím stydět.

Kamarád do průvodu nechodí, já ano. Já mu nevyčítám jeho názor, on mi nevyčítá moji účast a naše přátelství tím netrpí. :-)

Takže až se heterosexuálové začnou chovat tak, jak sami požadují, za sebe můžu říct, že se svých tužeb a přání vzdám. :-)

1 7
možnosti
Foto

Jsem táta, nechci být rodič 1 nebo rodič 2.

4 0
možnosti
BG

Vždyť Vám to nikdo nebere. Tátou budete pořád. A v článku se o ničem takovém nepíše. :-)

1 2
možnosti
PD

Jasně pro. I dva kluci a dvě holky už dnes vychovávají děti vlastní či adoptované což je určitě lepší než děti nechat v ústavech.

1 1
možnosti
PB

Tak v situaci, kdy zájemců o adopci jsou plné pořadníky a je to dlouholetá čekačka, je tento argument poněkud pasé, ne?

Měl by smysl, pokud by poměr žádaný versus žadatel byl opačný.

4 0
možnosti
VR

Jak a s kým žít - to je asi věc každého jedince. Něco jiného je ovšem rodina, která je základem státu - a tu odjakživa tvořil táta s mámou a dětmi. Nic víc a nic míň.

5 0
možnosti
JZ

Stat tvori tata s mamou a detmi, nikdo jiny ji?

0 1
možnosti
AG

Opět jeden z nátlakových článků na většinovou společnost.

6 0
možnosti
PB

Manželství homosexuálů podporuje většina Čechů.

To bude stejný švindl blábol, jako že drtivá většina kuřáků souhlasí s plošným zákazem kouření v restauracích. Prý to vychází z průzkumu UK. Pak se ukázalo, že průzkum dělala malá skupinka antikuřáckých studentů, jen někde, jen u někoho, vlastně jen u svých kamarádů, neví se jak zněla otázka, jak odpovědi, ví se jen, že to bylo všechno možný jen ne průzkum.

Tak povídejte, Terezo, o jak velké většině zde mluvíme? 15%, 20%, nebo snad o celé třetině obyvatel?

11 0
možnosti
JZ

No a jak vite co je a co neni blabol, kdyz pruzkumy nejsou verohodne?

0 1
možnosti
Foto

Zajímavé je, že tuhle umanutost a posedlost manželstvím projevují především homosexuální páry, zatímco plno normálních párů spolu žije na hromádce a vůbec jim to nevadí. Samotný institut manželství ze dvou mužů či ze dvou žen stejně manžele neudělá.

11 1
možnosti
BG

Ale ano, udělá. Když to šlo v Rakousku... :-)

Některé heterosexuální páry sice žijí na hromádce, ale nic jim nebrání změnit názor a vzít se. :-) Nebo můžeme zrušit manželství úplně, když argumentujete tím, jak to spoustě heterosexuálních párů nevadí. Tím pádem nevadí, když ani teta se strejdou nebudou manželé.

0 6
možnosti
MB

Svazek muže a ženy má pochopitelné výhody vyplývající z předpokladu plození a výchovy dětí.

Homosexuální páry si majetkové poměry mohou uspořádat podle své vlastní svobodné vůle.

Vdovský důchod má kompenzovat příjmy partnera, který "obětoval" část své profesní kariéry rodině a dětem (případně kompenzovat rodině úmrtí živitele).

Ano, heterosexuální svazky mají určité výhody, ale jsou to motivační výhody pro svazky perspektivní pro společnost.

Nemám nic proti homosexuálním párům, ale dávat je na roveň svazkům zajišťujícím reprodukci populace považuji za výraz té dnešní všudypřítomné nárokovosti a rovnostářství.

28 0
možnosti
JZ

Jenomze tim padem si nejsou rovny ani manzelske pary, protoze ne vsechny jsou reproduktivni, pokud tedy chcete hodnotu manzelstvi brat jen z tohoto pohledu.

1 4
možnosti
MP

Tak teď tu chvíli podobná témata nabyla a vida, už je to tu zase, zlatý koronavirus chtělo by se říci... Opět tu máme boj za práva kohokoliv na jakoukoliv "kravinu", co si kdo vymyslí.

Tak především platí, že všichni lidé mají stejné právo najít si osobu opačného pohlaví a s tou uzavřít manželství. Toto právo není úřední mocí nikomu ubíráno, a pokud pro to někdo není způsobilý, tak je problém výhradně na jeho straně, ne na straně úřadů ani společnosti. Z tohoto pohledu lze tedy lidi rozdělit na ty, kteří partnera opačného pohlaví mají, a na ty, kteří partnera opačného pohlaví nemají. První skupina je pro manželství "způsobilá", ta druhá je "nezpůsobilá". Do té druhé skupiny můžeme zařadit všechny lidi, kteří jsou single, tedy zcela bez partnera, ty kteří mají partnera téhož pohlaví, a stejně tak lidi, kteří mají za partnera něco jiného, tedy upnou se na něco jiného než na člověka (ač se nám to může zdát bizardní), např. si najdou náhražku v podobě plastové figuríny, komiksové postavy, oblíbený kus nábytku, květinu, vibrátor, domácí zvíře atd.,zde se fantazii meze nekladou. Všichni tito lidé z druhé skupiny mohou pociťovat stejné pocity diskriminace vůči první skupině, že nemohou být "klasicky sezdáni" a mít tendence tyto sňatky na úrovni manželství požadovat také pro sebe, přestože se pro manželství aktuálně "nekvalifikují". Pro úplnost dodám, že tyto tendence se už skutečně objevují, občas je o tom někde článek. Některé single osoby dokonce požadují mít možnost "sňatku" sama se sebou. Nejde jim už totiž primárně o vztah, ale chtějí mít v občance napsáno "ženatý/vdaná", protože uvádět "svobodný" jim přijde ponižující a diskriminační. Oni chtějí jen být také "ženatý/vdaná" bez ohledu na to, že nemají nikoho, s kým sňatek reálně uzavřít.

A takto globálně je třeba se na to dívat, aby ta absurdita vyplula na povrch v plné šíři. Řada lidí se totiž upne jen na fakt, že někdo se cítí být subjektivně diskriminován a chce to napravovat bez ohledu na okolnosti.

15 1
možnosti
JZ

Vase uvaha z meho pohledu postrada logiku. Nema jakykoli smysl delit lidi do skupin zpusobily/nezpusobily, protoze toto deleni netvtrdi nic jineho, jak pisete, ze dana osoba proste momentalne ma nebo nema partnera opacneho pohlavi. Nezpusobily je tedy kazdy do chvile, nez si nekoho najde. Cili pojmy zpusobily a nezpusobily oznacuji v duchu Vaseho textu totez, zako zadany/nezadany, zadana dalsi pridana informacni hodnota tam uz neni. No a pokud si stezujeme na diskriminaci, pak jsou diskriminovany vsechny osoby, nejen zadane. Protoze pro vsechny obcany plati, ze si miho vzit jen osobu opacneho pohlavi, nikoli stejneho pohlavi. To se tyka vsech dospelych lidi. A to nejteri chteji zmenit, protoze to omezuje nase svobody, ackoli neni zadny rozumny duvod, aby tyto svobody byly omezeny.

1 8
možnosti
TT

Většina Čechů na fildě, ne? :-P

6 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com