Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že by týž Ščaranský, který byl zase vyměněn na Karla Köchera, kterýžto byl coby agent KGB (Stb atd.) lapen v USA, když se mu podařilo proniknout až do vedení CIA? Týž Karel Köcher, který pak byl umístěn do Prognostického ústavu, aby tam připravoval bývalé i současní členy KSČ na cestu k demokracii, vštěpuje jim zásady pravicového konzervatismu?

Nevyzpytatelné jsou cesty Páně, ať už takového či onakého. R^

1 0
možnosti

R^

Děkuji za mimořádné svědectví!

Dnes nás také uzavřeli v našich domovech a bytech. Ale i křesťané mohou prožívat něco podobného. Ježíš přesto opět in memoriam vstane z mrtvých a bude nás vyzývat k novému životu, k obnově v Boží Pravdě a Lásce, bez kterých člověk nedokáže přežít!

Máme společnou naději v této koronavirové pandemii, že s námi dostatečně otřese, abychom dokázali rozlišovat podstatné potřeby člověka od balastu, ke kterému jsme po Listopadu vedeni!

:-)

0 0
možnosti

Zítra večer od 19.30h(18.30h SEČ) bude na zdejším TV kanále 12 přes aplikaci Zoom na TV spojeny stovky domácností po celém Izraeli včetně politiků, celebrit, ale hlavně obyčejných lidí.

Je to první takový to mohutný TV Seder(večeře o Pesachu) v dějinách Izraele.

Kromě věřících Židů, kteří nemohou používat o svátcích a Šabatech elektr.spotřebiče.

2 0
možnosti
Foto

Skoro bych čekal v této věci výjimku od vrchního rabinátu.

Pokud je alespoň část rodiny pohromadě, není to takový problém, ale hodně lidí zůstane osamělých.

Ten zákaz použití znamená i zákaz se na tu televizi dívat, když ji (třeba v nemocnici) pustí někdo jiný?

0 0
možnosti

Díky za povzbuzení v tyto dny. Jsou společenství, která spojují všechny lidi na naší matičce Zemi. Po internetu prostřednictvím konferencí se spojují a prosí. Viz: https://www.bruno-groening.org/cs

0 0
možnosti
Foto

Jen drobnou poznámku: Pesach nejsou velikonoce.

0 0
možnosti
Foto

Technicky vzato jsou. Myslím si, že pan autor použil ten výraz pro srovnání a připodobnění pro českého čtenáře, který není s významem židovských svátků seznámen. Koneckonců i Hannukah je často přirovnáván k vánocům i když ten význam je pochopitelně naprosto jiný.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal