Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jasně. Koněv byl přesně v pozici, kdy se mohl postavit proti rozhodnutí jednotky Směrč.

Asi vám trochu popíšu postup, jak by to zhruba vypadalo. Koněv se staví na obhajobu Vojcechovského, druhý den je Vojcechovský společně s Koněvem stejně odvážen do gulagu.

Jen blázen si myslí, že že jednotka, která stála dokonce i mimo NKVD, a byla podřízena přímo Stalinovi by poslouchala rozkazy nějakého generála. Naopak, postavit se této jednotce znamenalo postavit se výše zmíněnému. A následky si myslím normální člověk dokáže představit sám.

Můžeme Koněvovi vyčítat mnohé, ale toto?

Mimochodem, když už tak krásně se tu hodnotí hanebnost těch, kteří proti tomuto neprotestovali, znáte přísloví, že po bitvě je každý generál? Jistě je velmi jednoduché hodnotit rozhodnutí a kroky po více jak 70 letech.

A očekávám pane Zieglere, že jako další blog uveřejníte své protesty proti postupu jednotky Směrč,které jste zajisté napsal již za dob komunismu a zaslal na národní výbor. Protože se mi nechce věřit, že by takový hrdina jako vy čekal až na dobu, kdy mu za něco podobného nic hrozit nebude.

Aby bylo jasno.Jistě, to, co jednotky Směrč prováděli na obsazených územích (ano, tím myslím i těch "osvobozených") byla naprostá zhovadilost. Na druhou stranu, veškeré akce Směrče padají na hlavu toho, kdo byl jejich nadřízeným. Neboli opět Stalina.

Ale bylo by jistě zajímavé, kdyby k plánovanému převratu došlo. Věřím, že zrovna Vojcechovský společně s Gajdou, Krejčím a jim podobnými dokázali Němcům napráskat tak, že by se celkem divili.

P.S. Když už jsme u toho Krejčího, hádejte na čí intervenci mu byl roku 1969 vyměřen aspoň částečný důchod?

3 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

R^

Dík za inforamci!

Mnozí z nás stále nevěří tomu, jak zhoubný byl ruský protektorát pro naši zemi. Je dobře to znát v době, kdy komunisti hodlají sloužit agresivnímu ruskému imperialismu a kdy komunisti opět ovládají naši zemi! Jedinou nadějí je, že koronavirová pandemie s námi otřese a navrátí náš vztah opět k pravdě!

:-)

3 0
možnosti

Obávám se, že to bude mít přesně opačný efekt. Už teď je Babiš pro prostý lid mesiášem.

1 0
možnosti

Proč mi to stále více připadá, že pro některé lidi Koněv může i za vyvraždění neviňátek Herodesem

2 5
možnosti

Protože neumíte číst?

1 1
možnosti
Foto

Díky za připomenutí - při všech těch nářcích nad kusem kovu ve tvaru bolševického generála

5 0
možnosti
Foto

Karma, správné připomenutí viny Beneše na komunistických zločinech. I dnes se ukazuje, že staří a nemocní lidé by neměli zastávat funkci prezidenta.

3 0
možnosti
Foto

Pokud byl Beneš starý a nemocný, tak jak to, že dokázal dát dohromady své Paměti, jenom zapamatovat si všechna tam uvedená jména je fakt makačka na bednu.

0 3
možnosti

J87a98n 12K82o87z20á56k

8. 4. 2020 0:48

Myslím, že prezident Beneš toho má na svědomí víc. Takový Košický vládní program byl také velice poplatný komunistům a SSSR a jeho smlouva o spolupráci to jenom potvrdila, vždyť s Británií, Francií a USA nikdy nic takového nepodepsal.

6 0
možnosti
Foto

Předmluva k poválečnému vydání programu vnitřního nekomunistického odboje Za svobodu z r. 1941, který tedy vznikl v době platnosti Paktu R.-M. uvádí, že Košický vládní program je pouhým přepsáním programu Za svobodu.

A podle Ripky právě GB a USA odmítly podepsat nějakou smlouvu o spolupráci.

0 3
možnosti
Foto

A nemohla být pro Sověty jeho spolupráce s Kolčakem a angažmá v Ruské, vševojenském svazu tak trochu problémem?

My jsme také vydali Nikulina.

0 8
možnosti

Holinky jako hodinky, obojí se natahuje ... ;-)

9 0
možnosti
Foto

Děkuji za toto připomenutí: R^.

7 0
možnosti

Pokud si dobře vzpomínám, tak jediným generálem z období Mnichova, který padl se zbraní v ruce byl Vojtěch Luža, takže i aktivní odboj vysoce postavených důstojníků byl možný. A ten stále zde propíraný Koněv, tak možná i díky jemu bylo umožněno důstojné stáří (penze) našemu armádnímu generálovy z let 1938 - Ludvík Krejčí.

0 2
možnosti

Vojtěch Luža byl zastřelen českými četníky z Přibyslavi v roce 1944, žil v za války se svým synem žil ilegalitě a tudíž nebyl pod dohledem gestapa. :-)

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS