Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Krásné fotografie, jako vždy VR^. Jen bych si dovolil poznamenat, že Číňané rozhodně nejsou ateisté. Za 25 let práce v nadnárodní firmě jsem jich poznal docela dost, ze všech koutů té obrovské země. Ateista nebyl nikdo. Jenom to nejsou křesťané :-).

2 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, pane Pavlíčku. V žádném případě bych se nechtěl dotknout dobrých a poctivých lidí, kteří mají víru a jichž je v každém národě velké množství. Kritizuji tvrdou a zcela nelítostnou komunistickou moc, která krutě pronásleduje a takzvaně "nechává zmizet" i stoupence hnutí Falung Kung. (Falun Gong). Nemluvě o křesťanech. Pronásledování muslimských Ujgurů má děsivé rozměry, statisíce Ujgurů, ne-li přes milion, je zavřeno v koncentračních táborech na vymývání mozku. Buddhisté v Tibetu, zvláště mniši, byli po čínské okupaci masakrování ve velkém... Je toho příliš mnoho a od komunistických režimů se ani nic jiného nedá čekat. Je to tvrdý ateizmus. I proto a nejenom proto je nynější prazvláštní bratříčkování s Čínou ze strany našich politiků něčím zcela nepřijatelným. Když nás mají takzvaně v hrsti, drží nás na obojku nakrátko s dodávkami materiálu a nechávají si za to nehorázně zaplatit, tak to možná musíme na čas pragmaticky snést, ale bude nezbytné si to jejich "přátelství" velice dobře pamatovat. A držet se od takových "přátel" hodně daleko. Obchodovat ano, tomu se asi nikdo ve světě dnes nevyhne. Ale pouze na zásadě "já pán, ty pán" a nashledanou.

Přeji Vám hezký večer

3 0
možnosti
MP

Děkuji Vám za odpověď, pane Trizuljaku. Já s Vámi souhlasím, pouze jsem se vyjadřoval k tomu ateismu. "Tíhnutí k vnitřnímu klidu a rovnováze", jak v blogu uvádíte - to je přece přímo kvintesence (čínského) taoismu :-). Přeji krásné dny Svatého týdne.

1 0
možnosti
Foto

Pane Pavlíčku, co se týče taoizmu s Vámi velice souhlasím. Dokonce jsem v tomto blogu záměrně akcentoval fotografie, z nichž se některé vzdáleně kloní k čínskému kontemplativnímu pojetí v pohledu na přírodní detail. Už hodně generací se lidé z Evropy, básnící, dramatici, hudebníci a malíři inspirují čínským uměním. A naopak, lidé v Číně nesmírně obdivují a také umí dokonale interpretovat evropskou symfonickou hudbu. Vzájemné kulturní obohacování je věcí nesmírně dobrou. S tím problém opravdu nemám

Rád zopakuji, že nemám problém s vírou lidí. Mám problém s bezohledným, bezohledně tvrdým pojetím komunistického ateistického státu, pro nějž nemá lidský život žádnou cenu. Když vezmu příklad Ruska, tak jeho tragedií bylo, že se bolševický stát sice zrodil v zemi, která má hluboké tradice pravoslaví a téměř všichni lidé tam byli věřící, ale přesto tento ateistický stát věřící lidi masakroval, deportoval na Sibiř a zavíral do lágrů.

NEODMÍTÁM LIDI A JEJICH VÍRU ANI KULTURU, ODMÍTÁM TY SUROVÉ KOMUNISTICKÉ ATEISTICKÉ REŽIMY.

1 0
možnosti
MP

Ano, naprostý souhlas, pane Trizuljaku.

1 0
možnosti
KT

Číňani nejsou ateisté, ale jsou k ateismu tvrdě vedeni, stejně jako tomu bylo u nás a taky to zanechalo neblahé stopy.

Je jedno věří-li někdo v moudrého starce na obláčku nebo v tvořivou sílu či v přírodu, ale židovská víra a křesťanství věří v lidskou vzájemnost, křesťanství navíc v odpuštění, budhismus v sounáležitost s přírodou a přirozeností.

1 1
možnosti
Foto

Nejstrašnější podobou novodobého totalitního antiteizmu je severokorejské "učení" Ču-čche. Je to jakýsi zkrácený a okleštěný přepis různých sekvencí z Bible, v nichž je slovo Bůh nahrazeno slovem Kim. Něco tak zrůdného si sotva lze normálním lidským rozumem představit.

0 1
možnosti
JN

J48o65s25e77f 40N14i25k90l

8. 4. 2020 14:58

..takové učení existuje...nevychází ale z křesťanství, ani z Bible...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1005
  • Celková karma 22,60
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy