Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chtěl bych se umět takhle dívat :-)

1 0
možnosti
Foto

Filipe, určitě to umíte R^ Přeji pěkný večer

1 0
možnosti
Foto

Marku, děkuji za zpříjemnění dne!R^R^

1 0
možnosti
Foto

Horste, je mi radostí! :-):-):-)

Moc zdravím a přeji Tobě i blízkým dobré a pěkné sváteční dny

0 0
možnosti
MB

Kolaborace má mnoho tváří. Z minula ROH, SSM neřeším, členství v KSČ se v jistém slova smyslu dá i pochopit - Zejména u starších, z části i u mladších - kariéra, mantra - děti. Pak i sranda, že to mazaně šli rozebírat zevnitř, prostě se obětovali, aby režimu zkrátili život ... Nikomu přece neublížili - Není tedy co řešit .

Nesmírně odpudivé, mi připadaly šedé hábity LM. Typické pivní postavy tatíků - revolucionářů. Naprosto zvrhlé mravno agentů Stb a pomahačů - OSVČ s neštěstím druhých. Samostatná kapitola - SČSP ! Dobrovolný Spolek přátel - s nepřáteli ! Umělé, formální, ostudné. Pořád ovšem, tam byla nějaká osa - Slovan ke Slovanovi sedá, most Družby si hledá. Beneš zase zase sadí Dubiska - další oponuje, že po Mostech se dupe. Bizardní rámec, no budiž, nějaká historie zde byla ...

Nutit, cosi tak cizorodého a netradičního = Lid Číny zdraví milovaný lid CR - To tu ještě nebylo ! To tak strašně skřípe ! Jde o suverenně největší debakl, Milošovy zahraniční politiky. Český občan dostane po hřbetě holí při příjezdu delegace. Pak zase solí za jejich zboží, aby se tam naše nedostalo. Na oplátku se zase k nám vyveze Vir. Obchod funguje ! Mne by fakt zajímalo, kolik Číňanů vlastně ví, kde ČR vůbec leží ? Kolik vás vlastně je ? 10 milionů . To je výborné, to se musíte všichni znát a ve kterém hotelu to vlastně bydlíte ? Asi vstoupím do těch Lidových milicí, to mi ještě přijde i takové normálnější ...Kolaborace má mnoho tváří. :-)

2 0
možnosti
Foto

R^VR^ Moc zdravím, pane Bučku a děkuji! Zase souzníme a to je tedy"překvapivé"! :-)

Nedávno jsem četl aforizmus, že komunistické režimy se hlásí k velikonočnímu příběhu jen do Velkého pátku, kdy byl "potížista" mocnými pošpiněn a sprovozen ze světa. Vchod do hrobu zavalen pořádným šutrem. Stejně tak jako nechával Stalin zabetonovat celé areály masových hrobů, aby se na ně takzvaně nikdy nepřišlo. Ticho hrobu, to je charakteristika totalitních režimů. "Zbavili jsme se potížistů, a teď bude NÁŠ mrtvý klid".

Napsal jsem něco níže, panu Leinerovi, ale rád to zopakuji. Zdá se se, že Číňané znají z evropských hodnot právě jednu stránku, či lépe pár vět z Nového zákona. Je to o Jidášovi. V Novém zákoně Jidáš opravdu není žádný morální vzor. Znamená velmi vážné varování před chamtivostí. V evangeliu svatého Jana je zapsána charakteristika, že Jidáš miloval peníze.

Je to až mrazivě sedící na dobu, v níž žijeme. O drobné záměně slov: "čínský groš" namísto "jidášský groš", si budu raději cosi potichu myslet, než to vytrubovat příliš nahlas.

2 0
možnosti
Foto

Díky a přeji pěkné sváteční dny! :-)

0 0
možnosti
MP

Krásné fotografie, jako vždy VR^. Jen bych si dovolil poznamenat, že Číňané rozhodně nejsou ateisté. Za 25 let práce v nadnárodní firmě jsem jich poznal docela dost, ze všech koutů té obrovské země. Ateista nebyl nikdo. Jenom to nejsou křesťané :-).

2 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, pane Pavlíčku. V žádném případě bych se nechtěl dotknout dobrých a poctivých lidí, kteří mají víru a jichž je v každém národě velké množství. Kritizuji tvrdou a zcela nelítostnou komunistickou moc, která krutě pronásleduje a takzvaně "nechává zmizet" i stoupence hnutí Falung Kung. (Falun Gong). Nemluvě o křesťanech. Pronásledování muslimských Ujgurů má děsivé rozměry, statisíce Ujgurů, ne-li přes milion, je zavřeno v koncentračních táborech na vymývání mozku. Buddhisté v Tibetu, zvláště mniši, byli po čínské okupaci masakrování ve velkém... Je toho příliš mnoho a od komunistických režimů se ani nic jiného nedá čekat. Je to tvrdý ateizmus. I proto a nejenom proto je nynější prazvláštní bratříčkování s Čínou ze strany našich politiků něčím zcela nepřijatelným. Když nás mají takzvaně v hrsti, drží nás na obojku nakrátko s dodávkami materiálu a nechávají si za to nehorázně zaplatit, tak to možná musíme na čas pragmaticky snést, ale bude nezbytné si to jejich "přátelství" velice dobře pamatovat. A držet se od takových "přátel" hodně daleko. Obchodovat ano, tomu se asi nikdo ve světě dnes nevyhne. Ale pouze na zásadě "já pán, ty pán" a nashledanou.

Přeji Vám hezký večer

3 0
možnosti
Foto

Díky, Honzo, každý den je o čem přemýšlet, stanou se pěkné i horší věci... K některým nelze mlčet. A obrazové vidění mě zatím stále provází. Je to zrcadlení toho, co se v nitru člověka děje. Radost a pokoj převažuje.

Přeji pěkný večer

0 0
možnosti
JN

J98o26s45e26f 74N86i28k22l

7. 4. 2020 19:57

Jenom pro zajímavost: Rusko má 70% věřících obyvatel (2015), ČR pouze 23%, Čína 7%. Já si myslím, že věci tutlá (lže) ateista stejně jako věřící...

0 1
možnosti
Foto

Přeji Vám hezké sváteční dny, pane Nikle

0 0
možnosti
JL

A aby toho nebylo málo, čeká nás nedělní velikonoční projev Miloše Zemana.R^

2 0
možnosti
Foto

;-D Josefe, ani jsem nevěděl, zda mám takovou zprávu plusovat! ;-D

Ale mohli bychom se dočkat o neděli velikonoční myšlenkového prozření pana prezidenta, jak právě Čína garantuje pro nás ty pravé křesťanské hodnoty a bude je chránit až do roztrhání našich těl...

1 0
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 22,19
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy