Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma R^:-)

3 0
možnosti
Foto

O Mašínech jsem toho přečetl dost. Kdo tu dobu nezažil již ve věku, kdy lze poznat, jaké zlo se blíží, by se měl zdržet komentářů. Při konfrontaci s násilím se nejde bránit holýma rukama. Byla to tajná válka, a ta si servítky nebere. Z dnešního hlediska se jde nanejvýš na některé jejich činy jako na zbytečné, neadekvátní či marné. Ale to je tak všechno. Byť jsem mírumilovný člověk, už jen to, co jsem zažil já nebo členové rodiny, by mne, být tehdy starší, asi také vedlo k činům, které by se dnes zdály neuvážené. V každém případě se na Mašíny dívám jako na hrdiny. R^

9 3
možnosti

To nebyla žádná Tajná válka, byla válka - docela Veřejná ! Taky ji nevedla žádná Malá Strana - ta byla i docela velká ! Nevyčerpatelný otec, revanšista vypráví - "V noci, nad ránem zvoní zvonek ! Proboha, co se děje, vždyť fašisté již byli poraženi a Gestapo přece, už taky zmizelo ! ... :-)

3 0
možnosti

moc dobré pripomínat a neustavat v tom, protoze dost velka cast ceske populace radeji uveri lzím nez pravde

dekuju, Filipe

11 0
možnosti
Foto

Nelze obdivovat někoho za to, že vezme nohy na ramena a uteče z bojiště. Tím vlastně podá svědectví, že je nikdo nepodpořil.

A ten boj proti komunismu spočíval toliko ve vzájemném se vychloubání, kolik z nich kdo zabil komunistů.

Boj proti komunistu nelze vyhrát zapalováním stohů družstevních rolníků, tedy uvrháváním lidí do chudoby a bídy. Štraichpudlíci to byli, luddisté.

6 6
možnosti
Foto

Oni to celé dělali proto, že dojde na skutečný boj s komunisty, myslím, že to víte...

7 0
možnosti

R^

Dík za potřebné připomenutí!

!!

3 1
možnosti
Foto

Díky za připomenutí Milana Paumera. Po návratu z emigrace neúnavně vystupoval všude, kam byl pozván, nejvíce na základních a středních školách. Nevyhýbal se žádné otázce, ani těm nejbolestnějším, na činnost slavné odbojové skupiny. A protože to byl moudrý a laskavý člověk, každým takovým vystoupením bořil představu nenávistí zkřiveného "nepřítele lidu a cynického vraha bezbranných obětí."

Slyším-li dnes slovo vlastenec, vždy mi vytane na mysli Milan Paumer.

13 3
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, díky za návštěvu. Doufám tajně, že si někdo rozklikne ten odkaz a udělá si podobný úsudek.

1 0
možnosti

Dne 10.3.2020 jsme si připonínali narození dalšího bojovníka Usámy bin Ládina.

Stejně jako pan Paumer bojoval za svatou věc bez ohledu na následky.

2 10
možnosti

Proč zbytečně chcete přikrývat pravdu? !!?!!?!!?

2 2
možnosti

Je zajímavé, že značná část těch lidí, kteří nejvíce opěvují skupinu kolem bratrů Mašínů, chtějí za prezidenta republiky pana Petra Pavla, který za komunistického režimu šel dělat vojáka z povolání. Tedy šel do profese, která je mnohem více prorežimní než profese policisty. Policie totiž za každého společenského systému plní i řadu věcí, které jsou na režimu nezávislé: boj proti obecné kriminalitě, řešení dopravních nehod, pátrání po nezvěstných osobách apod. Avšak armáda je tady v podstatě pouze pro režim a pro nic jiného. Pan Petr Pavel se připravoval na to, jak osobně bude zabíjet Američany a příslušníky dalších států NATO, jak bude hnát na smrt za zájmy Sovětského svazu třeba mne nebo autora článku, tedy odvedence, kteří si to povolání nezvolili, ale jako záložáci by museli proti své vůli narukovat, apod.

Když se obrátil režim obrátil se i pan Petr Pavel, ale kdyby to zůstalo při starém, dodnes by za zájmy Sovětského svaze byl kdykoli jako voják zabíjet a dodnes by byl jako velitel připraven posílat na smrt i své spoluobčany.

6 6
možnosti
Foto

Dobrý den, zajímavé to jistě je, ale autor tohoto blogu není rozhodně bezmezným obdivovatelem pana generála a mám dojem, že by ho neobdivoval ani pan Paumer, o bratrech radši nemluvě, Josef by byl asi hodně sprostý, kdyby se měl vyjádřit k jeho údajné prezidentské kandidatuře.

3 1
možnosti

Je i malé procento lidí, patřím mezi ně, kteří nevidí činnost této odbojové skupiny jen černobíle. Nebo se alespoň snažím co nejvíce si o tom zjistit a pak zkusit najít jak kladné, tak záporné stránky jejich činnosti.

Ale tak by to mělo být asi vždy, nic není černobílé.

Přiznám ale dvě věci. Jednak tu, že činnost známé odbojové skupiny Tří Králů, kde působil otec bratří Mašínů, hodnotím výše. A pak, prostě mě byla vždy nesympatická jejich sestra Zdena. To je ale jen můj subjektivní pocit z jejího vystupování.

3 1
možnosti
Foto

Dobrý den, jistě Tři Králové jsou zbaveni veškerých kontroverzí.... Díky za návštěvu i komentář.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS