Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P61e14t82r 46T57o65m70e59k

7. 4. 2020 19:31

Čína - největší nepřítel všech demokratických zemí. A podle toho bychom se k ní měli chovat.

2 0
možnosti
JT

J36i63r88i 74T21i56c86h29y

7. 4. 2020 18:11

Doslo to uz tak daleko, ze i nejvetsi velmoc na svete je zavisla na dovozu leku (jake jsoou zaruky jejich hodnoty?) z Ciny. Temer veskere prumyslovce vyroby presly do Ciny. Nektere zapadni zeme jsou kolonie, ktere dodavaji zdroje (ropa, uhli, mineraly, drevo) do Ciny a kupuji zpet hotove vyrobky. Trump se to snazi napravit; vyroba doma bude drazsi, ale bude vice pracovnich prilezitosti, vetsi mzdy a tim vetsi kupni sila.

1 0
možnosti
LB

Svět je v křeči a propaganda jede na obou stranách. Čína přece neuzná, že nákazu podcenila, že zastrašovala ty, kteří na ni upozorňovali, že tajila a lhala. A západ přece neuzná, že se na nákazu vykašlal, ačkoli se měl poučit právě z čínských chyb.

Poté, co západ naučil Čínu hrát s tržně-kapitalistickými kartami, tak na ni nadává, že to dělá a umí lépe, než on? Poté, co do ní investoval a nechal ji investovat u sebe, tak na ni nadává, že získala svoji pozici? Kde jsou ti miliardáři a "kapitáni" západního průmyslu, kteří z toho měli a mají pohádkové kšefty? Řeční už zase někde v Davosu o nerozbrojné spojitosti tržního hospodářství, kapitalismu a demokracie? Ale co dělají ve skutečnosti? Kašlou na jakékoli morální principy. Nebo je snad zajímalo a zajímá, zda v zemi, kde investují, jsou dodržována lidská práva, práva zaměstnanců, ekologické normy? Zajímá je snad, zda kobalt do jejich elektorniky netěží třeba v Kongu dětší otroci ?

A teď budou ti samí prostřednictvím nějakých italských kulturních redaktorů v médiích a institutech, které vlastní, nadávat na Čínu citacemi západních politiků, kteří buď osobně, nebo jejich předchůdci současný stav umožnili? Není jim trapné jít do takové křeče, že životně důležitou pomoc, kterou ta Čína poskytla třeba Itálii, nazvou nejhorším zlem? Proč tedy ty země tuto zlou pomoc přijaly?

Čína jim nic nedluží, ty západní společnosti dluží pouze sobě samotným to, že u sebe doma pěkně dodržovaly lidská práva, zákoníky práce, ekologické normy, ale jejich blahobyt byl přitom tvořen tam, kde se na to kašlalo, protože to bylo levnější, dle hesla co oči nevidí, to srdce nebolí.

Budeme si muset vybrat: Nižší životní úroveň daná produkcí u sebe samotných, a k tomu opravdové dodržování práva a morálních principů, nebo se budeme mít jako prasátka v žitě, a morálka nás bude zajímat jen v podobě článků jako je tento, aby se neřeklo, že. A nebojte se, ti miliardáři v Davosu opět rozhodnou, co je pro nás lepší.

1 0
možnosti
LP

Mám jen poznámku k panu Meottimu. Do hlavy mu nevidím, ale je to Ital a kdybychom zažívali to, co zažívají Italové, tak bychom asi přemýšleli jinak. Jakkoliv jeho články na toto téma mohou působit jako propaganda, tak se mu vzhledem k situaci v Itálii nedivím a mám pro to pochopení.

Věřím v inteligenci čtenářů a myslím, že je na každém z nás, aby si z článku vzal informace a udělal si z nich vlastní závěr. Je také jasné, že čerpat je dobré z více zdrojů. Nic samozřejmě není černobílé.

0 0
možnosti
PD

Levná čínská pracovní síla? Pak musí být ta naše ještě levnější. Snad to zaměstnanci a odbory pochopí. :-))))

0 0
možnosti
Foto

Zkuste vládnout demokraticky ve státě, kde každá provincie hovoří jiným jazykem, aby se ihned nerozpadl. Ani EU to neumí.

3 1
možnosti
PD

Klasická výmluva komunistů.

2 2
možnosti
MB

Příliš propagandistické, příliš paranoidní ..takže to, bohužel, ubíjí i nějaké ty racionální argumenty..

2 5
možnosti
Foto

Vzbuďte se, už nejste na školení, tady je povoleno i používat hlavu.

6 1
možnosti
AN

A92l52e27š 69N97o11v43á39k

7. 4. 2020 11:05

ano, každý režim používá svou propagandu.

Záleží jen na příjemcích, jak moc ji berou vážně.

2 2
možnosti
Foto

no, zrovna Čína patří mezi ty, kdo to vážně bere.

Stačí Maova kulturní revoluce.

5 0
možnosti
JV

Jak to tak vypadá, budou se naši potomci muset učit čínsky.

1 1
možnosti
AN

A27l45e21š 61N75o72v55á89k

7. 4. 2020 11:07

za války byla povinná němčina, pak dlouho ruština, teď je vhodné se učit anglicky...i vzdělaní číňani umí anglicky...

2 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."