Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Fiala je nejtrapnější předseda ODS. Žvaní, žvaní a nic jiného neumí. Nelze se divit, je to jeho profese.

11 1
možnosti
SB

Bohužel mnozí lidé si myslí, že právě v krasořečnění a v dávání slušnosti na odiv je pravé tajemství úspěchu v politice.

Politik, který hovoří o konkrétních krocích, co by se v politice měly zudělat, má tu smůlu, že konkrétní kroky bývají často spojeny s něčím nepopulárním. Ale politik, který říká takové obecné fráze, jako že musíme sledovat vývoj ve svěěa a pružně na něj reagovat, má tu výhodu, že jeho slova jsou nenapadnutelná. Ano, opravdu musíme sledovat vývoj ve světě a opravdu na ěnj musíme pružně reagovat. To nikdo nemůže zpochybňovat. Ale tím naprosto nic neřekne o tom, co konkrétního tím míní. Pružně reagovat na něčí návrh mohu tak, že ten návrh přijmu, ale i tak, že ho odmítnu. Obojí je pružná reakce, ale tou frází o nutnosti pružné reakce vlastně neřekne, co chci udělat.

Ale že musíme pružně reagovat, to pravda je. A taková prázdná fráze je pro hodně voličů chytlavá.

5 0
možnosti
SB

Býti slušným člověkem je velká hodnota, až jednou budeme stát před tváří Nejvyššího a zpovídat se z toho, jak jsme naložili s časem, který On nám udělil k našemu pozemskému bytí. Ale tozhodně to není všechno. Samozřejmě ta neslušnost nesmí jít až do naprostých extrémů, takže ministerskou předsedkyní by nemohla být, kdyby ještě žila, Olga Hepnarová, i kdyby z hlediska politických schopností k tomu měla sebelepší předpoklady, ale když ponecháme stranou podobné extrémy, tak mnozí politikové, kteří se zapsali do dějin světa kladně, to s osobní morálkou neměli zrovna nejlepší (například Churchill nebo na osobní úrovni velice neslušný a nesympatický král Jindřich IV., jemuž se povedlo stabilizovat Francii po hrozném období vnitřních náboženských válek za vlády posledních králů z dynastie Valois . Karla IX. a Jindřicha III.).

Možná úpřed tváří Nejvyššího jednou uspěje více pan FIala než pan Babiš, ale já nejsem tím Nejvyšším. Na dovolenou bych možná raději jel s panem Fialou než s panem Babišem, ale politika není dovolená na Sázavě. Já si pro funkci ministerského předsedy v tomto reálném světě upřednostňuji méně slušného, ale lépe vládnoucího pana Babiše před panem FIalou.

8 0
možnosti

O. Hepnarová by jí klidně být mohla, byla totiž poměrně dost inteligentní, její případ je však dost otřesným příkladem toho, kam až může člověka dohnat celoživotní trauma a ponižování, svůj podíl na tom měla i netečnost tehdejších doktorů (pár dní před činem se chtěla nechat hospitalizovat, byl však příkře odmítnuta s tím, že nomocnice není určena k odpočinku - dovolené).

Churchill by zvláštní patron, svéráz a hazardér, má např. přímou odpovědnost za masakr spojeneckýchj vojáků u Gallipoli, ovšem v předvečer 2. sv. války byl nepochybně lepším vůdcem než Chamberlain, přesto po válce v prvních volbách neuspěl a byl nahrazen umírněnějším C. Attllem, což bylo pro vývoj dalších událostí (Studená válka) zase jenom dobře.

0 0
možnosti

A. Vondra má na hlavě tolik másla, že pro ty co jsou starší 30ti let moc volitelný není. Jenomže ono je to těžké, koho do čela vybrat, dříve v ODS vládli kmotři, co měli sice osobnost a charizma, ale nakonec je to (kauzy a podezření) stejně dostihlo a smetlo. Současná ODS ale nemá s tou původní stranou, snad kromě názvu, nic společného. Pokud chce člověk hledat pravicovou stranu, tak taková u nás momentálně není:-(

5 0
možnosti
SB

Nemá s tou původní nic společného kromě názvu. S tím souhlasím. Ale právě díky tomu názvu má ještě nějaké ty voliče. Nebýt Klausova ducha, tak by neměla nikoho. Nic na tom nemění skutečnost, že díky novinářské propagandě je Klaus jako takový hodně v nemilosti u mnoha lidí. Ale voliči ODS si do značné míry stále ještě myslí, že je to ta stará ODS, která se pouze zbavila Klause.

3 0
možnosti
JF

J66i21ř62í 94F96o92g41e80l

6. 4. 2020 11:11

Pan Fiala je ve svém profesorství stále zakotven na učitelském stupínku, stačí se podívat na jeho vystoupení a gesta, a, bohužel, je zcela odtržen od praktického života.

19 1
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,57
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články