Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Franta Sauer z Prahy 6

Už dlouho jsem nečetl tak skvělý článek na toto téma. To by člověka musel být hodně velkou obětí ideologického fanatizmu a bez znalostí, aby popíral fakta v tomto článku. „Jen dogmatikové a fanatici znají jedinou pravdu a všechny odpovědi.“

Autor: Otto Černý | sobota 4.4.2020 18:17 | karma článku: 40.69 | přečteno: 1495x

Zdroj: https://ottocerny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748970

Dle poměru čtenosti a karma, je vidět, že autor čtenáře dokázal oslovit.

Gratuluji!

Karma!

:-)R^

3 0
možnosti
Foto

Stržení Mariánského sloupu a odstranění sochy maršála Koněva nelze srovnávat.

Ke svržení Mariánského sloupu už tehdy žádné odvahy nebylo třeba, protože Rakousko-Uhersko už bylo svrženo. Bylo to projevem davové hysterie či spíše jejího zneužití. Dav chtěl poté i shazovat sochy z Karlova mostu, ale tomu už policie zabránila.

Socha maršála Koněva byla odstraněna na základě usnesení místní samosprávy v Praze 6 - Bubenči. Mnohým se toto usnesení nelíbilo, ale většina zastupitelů byla pro. Považuji za rozumné, že socha byla odstraněna za dnešní mimořádné situace. Jinak by to probíhalo za cirkusu s asistencí policie, kde by exhibovaly podobné typy jako Ovčáček nebo Foldyna.

2 1
možnosti
Foto

V tom máte pravdu. Až na to, že by neexhibovali jen jedni, ale i druzí.A všichni rádi, tak nějak vespolek;-)

2 0
možnosti
Foto

Karma přes 40...

Teď jen, aby Vám kvůli tomu od adminů nepřistálo sdělení:

"Administrace prověřila napříč blogem různé články pana Černého včetně přístupů. Vcelku spolehlivě došlo ke konstatování, co a proč se děje s karmou i čteností u jeho článků. V souladu s pravidly vyřazuje jeho blog z hlavní strany (může dál samozřejmě psát články, ale viditelné jsou pouze na jeho osobní adrese)."

4 1
možnosti
Foto

i vy máte ve své firmě pravidla

2 0
možnosti
MV
VH

Ještě jednu poznámku:

Takže chudáčci Sověti vlastně za maďarské události či za Pražské jaro ani nemohli. Mohli za ně tehdejší vlády, že neposlaly proti svému lidu vlastní tanky. Takže, ač strašně neradi, poslali své. A Koněv vlastně za nic nemohl.

Pokud je lživá pověst Koněva, coby osvoboditele Prahy a ČR, proč by měl stát v Praze lživý pomník??

4 2
možnosti
PB

...... tak sám o sobě Koněv, voják plnící rozkazy, za obrodné dění v satelitech SSSR v kontextu doby a bipolárního rozdělení světa, odpovědný vážně nebyl,- byli to zase a jenom politici. Armáda je silová složka každého státu a pokud nebyla nasazena k "urovnání stavu" domácí vládou, pak v rámci závazků, vyplývající z VS, přiletěli Ivani a zrichtovali to jak sviňa branku - viz. Maďarsko, Československo. V Polsku si to Jeruzelski vodřídil po svým a vyhnul se tak "internacionální pomoci" vojsk VS. Nakonec i naše ČSLA v roce 1969! byla nasazena vlastními proti vlastním,- ..... taková byla doba, takovej byl svět.

4 0
možnosti
PB

..... sem si teda početl,- více než skvělý!,- samej revolucionář, přehršle stratégů a vojevůdců s modrou knížkou, dokonce aj nějaký generálky v.v.;-D,- fakt, paráda! Ale porád tady máme jeden renonc, kerej by mohli právě odborníci na vojenskou historii z řad lepšolidí nějak vysvětlit,- ....... sem se totiž z domácích medií dozvěděl, že Osvětim a Československo osvobodil ukrajinský front - což podle moderních (i zdejších) vykladačů historie znamená, že to byli Ukrajinci. Politická garnitura Ukrajiny a Polska to nakonec ve svých oficiálních vyjádření potvrdila;-D! Takže sme akcí "Koněv v depozitu" vlastně ve finále urazili statečný boj ukrajinského vojska,-žejo?!,- ...... su teda zvědavej, jak tohle budem vysvětlovat na ukrajinský ambasádě?! R^

2 0
možnosti
VH

Výborně.

Kdyby ovšem nebylo těch Habánů, měli bychom republiku prošpikovanou Leniny, Staliny, Gottwaldy atd... Tedy prokazatelně masovými vrahy.

Tak to mělo, podle Vás, dopadnout?

2 0
možnosti
Foto

A k tomu nějakou sochu pana autora. On se snaží, a furt nic.

3 2
možnosti
SN

:-)......pane autore, gratuluji! Dnes v krásném nedělním ránu jsem se dostal k přečtení Vašeho článku i velmi bohaté diskusi!

Článek výborný, doporučil bych některým těm "chytrým" aby se podívali ne některé záběry z druhé světové, které se pravidelně opakují na ČTV. Jistě, jak víte, současná naše TV Rusům nefandí!

Ukazuje to jednu věc......lidé, kterým se tento akt nelíbí se vyjadřují velmi slušně bez emocí! Oponenti, z kterých tryská nenávist a jejich .......výrazivo pasáka vepřů! Zvláště jedna dáma, (vždycky jsem považoval ženy za výrazně lepší opak mužů), tož hleděl jsem jak hlupák, kde se to v ní bere! Teď před závěrem jsem si ještě všiml jednoho příspěvku "také dámy", ale o ní je to dlouhodobě známo, že před Vámi plive!

Napsal jste to výborně, díky! R^R^R^!!

8 3
možnosti
Foto

Čím jsem byl překvapený, že naše ČT začala vysílat Osvobození.

Znovu jsem se přesvědčil, jak věrné podoby měli herci se skutečnými historickými osobnostmi.

Snad nejvěrnější podobu měl herec, který hrál generála Vlasova.

3 0
možnosti
Foto

"Ten váhal, stejně jako Dubček v roce 1968, až Sověti pod vedením Koněva přikročili k vojenské akci, která měla za následek tisíce mrtvých.

Zdroj: https://ottocerny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748970";

Chápu toto vaše nehorázné vyjádření dobře v tom smyslu, že za sovětskou okupaci Československa může Dubček, protože neposlal tanky proti vlastnímu národu8-o? Opravdu jste schopný napsat takovouto zrůdnost?!! Na to se nedá reagovat jinak, než si před vámi odplivnout.:-/

3 4
možnosti
Foto

Jsem ráda, že ti, kteří souhlasí se srpnovou okupací Československa v roce 1968, se k tomu hlásí svými mínusy. Kolaboranti nikdy nevymřou.:-)

3 2
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
zastánce tradičních hodnot, které se přirozeně utvářely s vývinem společnosti a na nichž stojí základy naší evropské civilizace, aktivní odpůrce sovětské invaze, pol. vězeň, signatář CH77, emigrant ve Švédsku, redaktor Severských Listů, nyní v ČR. Zastánce de Gaullových ideí Evropy od Lisabonu až po Vladivostok.

Aktivní člen Trikolora hnutí občanů-

"Co je možné se udělalo, co je nemožné, se udělá!"

Seznam rubrik