Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Svá vlastní pravidla a to jednostranně, porušuje soustavně EU.

Pokud nás diktátorsky dotlačí k nějaké pokutě věřím, že 90% občanů budě raději pro zaplatit pokutu, než si nechat doživotně rozvorat republiku nějakými kvótami, které by se čistě náhodou časem navyšovaly a přitvrzovaly až do totalitních rozměrů. EU se v tomto chová jako typičtí šmejdi okrádající slabší.

6 0
možnosti
FL

"Porušujeme pravidla organizace, do níž jsme dobrovolně vstoupili" - Pravidla se porušují od začátku a permanentně mnoha zeměmi, např. ve finančnictví. Právně jsme prohráli, v celé situaci ale vyhráli. Viz - index kriminality: Berlín 41, Paříž 51, Švédské Malmo 53 a Praha 24!

https://www.numbeo.com/crime/rankings.jsp

Ještě další věcí jsou dopady na sociální systém, které zrovna v této době budou důležité

4 0
možnosti
SB

Já jsem tady hodněkrát psal už následující argument:

Jak mám cítit solidaritu s někým, kdo po mně chce, abychy s ním sdílel fázi číslo 2 (přerozdělování migrantů), když se mě ani v nejmenším neptal na můj názor na fázi č. 1, tedy na to, zda a za jakých podmínek a okolností mají být v Evropě vůbec přijímáni?

My jsme nemohli ani pípnout, když západoevropské země je přijímaly na svém území a nabízely jim sociální podporu, kvůli které tam oni šli. Prostě nás do toho rozhodování nikdo nepřizval. Nic proti tomu, byly to jejich země, které je přijímaly, a nikoli Česká republika. Byly to jejich peníze, které jim dávali, a nikoli peníze české. Až potud nám do toho doopravdy nic není.

Ale když nám nic není do fáze A, tak nemůžeme cítit spoluodpovědnost za fázi B.

Příměr: Když se mi nějaká žena bude sebevíce líbit, má právo mě odmítnout a začít chodit s někým jiným a také s ním mít sex. Do toho mi nic není. Je to její život, může si s ním naložit, jak chce, je to její tělo, může ho poskytnout, komu sama uzná za vhodné. Já se s tím musím smířit, protože ona na to měla právo. Ale když mě odmítne a nemá se mnou ani žádný sex, tak nemůže chtít, abych cítil spoluodpovědnost za to, že neplánovaně otěhotněla. Prostě k té první fázi (a všichni víme, co je první fáze, když tas druhé je těhotenství) mě nepřizvala, tak nejsem odpovědný ani za fázi druhou.

Návrat od příměru k vlastnímu tématu: Když nemáme možnost ovlivnit pravidla, za nichž jsou migranti přijímáni v Evropě, tak nechápu, proč máme nést odpovědnost za to, když těm, kteří o tom sami a bez nás rozhodovali, to přeroste přes hlavu.

17 0
možnosti
Foto

jak to, přijali jsme zásadu, že na zasedáních ministrů vnitra EU se rozhoduje většinově, takže jsme v tom lítali až po uši.

0 0
možnosti
KL

Píšete o souboji agrese a rezistence. Teď ještě kdo je představitelem toho prvního a kdo toho druhého.

3 0
možnosti
MV

taky mi bylo ze vcerejsi radosti premiera me zeme z toho, ze nebudeme muset prijimat imigranty divne po tele

jeho radost kalil muj stud, jak v Evrope Cesko ted vypada

natazeny ruce ano, pomocne ruce radeji strcit za zada

0 20
možnosti
SB

Tak se klidně styďte.

Pro mne například je bezpečnsot našich měst důležitější než to, zda se nějaká pan Marek Valíček stydí.

17 0
možnosti
PS

Pokud chcete důsledně dodržovat právo pokud se vehementně oháníte právem tak celá žaloba je právní nesmysl. Jednalo se o přerozdělování uprchlíků. Uprchlík musí splňovat řadu podmínek musí dokázat před čím prchá že mu hrozí nebezpečí atd. Pokud prchá pro nejvyšší dávky tak to není uprchlík.Ale HLAVNĚ uprchlík je to jen když vstoupí do první bezpečné země pokud pokračuje dál a porušuje hranice několika států tak je to zločinec. Celá žaloba je ubohá jako EU.

A když do toho motáte i koronavir tak je jasně vidět že Češi nemají žádný problém pomoci ostatním v nouzi ale na vychcánky mají čuch.

6 0
možnosti
Foto

Vystoupit z EU užbnebudeme první, ale určitě ne poslední. Dalo se tušit, že se socialistický tábor časem zhroutí, protože jeho lídři razili zásady odtržené od reality. To samé dělá teď i vedení EU a lze proto očekávat i zánik Evropské unie.

8 1
možnosti
MV

Vas by meli poslat primo do Bruselu na jednani Evropske rady!

1 0
možnosti
MV

chapu Vas otaznik, pani Moudra, chapu

na moralku se musite ptat

0 2
možnosti
SM

Prečo by mal niekto "zaplatiť"? Veď ste vyhrali!

5 0
možnosti
Foto

V Romans-sur-Isere to dneska možná vidí jinak.;-€

6 0
možnosti
  • Počet článků 828
  • Celková karma 20,98
  • Průměrná čtenost 968x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik