Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Moje otázka zní:

"Kdo zaplatí za intelektuální debakl evropských politických elit?"

5 0
možnosti
JS

Je to na mě příliš dlouhé. jednoduše a stručně se domnívám, že jako majitel bytu mám právo rozhodnout, kdo tam může pobývat a kdo ne. Stejné právo , podle mého názoru, musí mít občané města a také stát. Já jsem je nezval, má obec také ne, stát už vůbec. Kdo je pozval, ten to musí řešit a nelifrovat jím pozvané hosty k sousedovi.

4 0
možnosti

Nevím, jaké finanční důsledky prohry u Evropského soudu máte na mysli. Vrabci na střeše si štěbetají, že výrok soudu je jen formální, protože uprchlické kvóty už jsou dávno passé.:-)

3 0
možnosti
JM

Spolehněte se, že teď, když už je to "černé na bílém" a nemůžeme se z toho svléknout, se ty kvóty co nevidět objeví na scéně znovu!:-/

1 0
možnosti
MB

"Kdo nyní zaplatí za důsledky, které to naší zemi přinese finančně i morálně?"

A kdo by zaplatil důsledky, které by přísun (zpravidla nepřizpůsobivých) migrantů znamenal pro naši společnost? Kdo by financoval nutně vznikající gheta? Kdo by hradil všechny ty dávky? Kdo by hradil způsobené škody? Kdo by hradil odškodnění postiženým? Kdo by hradil náklady trvale zhoršené bezpečnostní situace atd?

EU? My? Nebo by se na to skládali sluníčkářští blouznivci? To asi těžko.

Za intelektuální debakl považuji právě tu migrační vlnu v duchu jakéhosi sociálního experimentu a hloupě nezodpovědné interpretace humanismu a lidských práv. Celý tento "projekt" přinese více škody nežli užitku všem stranám..

10 0
možnosti
PC

"Celý tento "projekt" přinese více škody nežli užitku všem stranám.."

---------------------------------------------------------------------------------------------

R^ V daleko vyspělejších státech, nežli je ten náš, už bohužel přinesl své a běžní lidé jsou z toho zoufalí. Zlaté Česko!

4 0
možnosti
Foto

Pane Hornere, já jsem na ten rozsudek hrdý a kdyby to bylo jen na mě, místo pokuty na ně udělám dlouhý nos a nechám se z EU vyhodit.

Samozřejmě, že EU nikdy nepřizná, že rozhodnutí o migračních kvótách bylo idiotské a že to byl ze strany EU vůči svým členům v podstatě fašismus.

Jak říkám, jsem hrdý a nejenom, že to neznamená nějakou ostudu, jak se pořád někdo snaží podsouvat, ale znamená to, že jsme v první lize, mezi těmi, kteří si nenechají dělat na hlavu.

19 0
možnosti
ZH

Tak jaká ta EU vlastně je? Nefunkční nebo fašistická? ;-D Asi jak se vám hodí.

1 6
možnosti
JK

Obdivuji vás. Musíte mít opravdu veliké soucitné srdíčko.. Jenže musíte také především respektovat práva migrantů. Pamatuji v začátcích velké migrační výzvy, stála děvčata na hlavním nádraží a vítala migranty. Mnohé jiné ženy nechaly své důležité práce pro společnost, a odebraly se aktivně na řecké hranice aby mohly podávat migrantům vodu a zvát je do ČR. Ale přání migrantů byly většinou jiné země, než morálně a intelektuálně zaostalé Česko.. A pokud k evropským hodnotám patří to základní.. Tedy, že každý má právo žít, kde chce, bylo by zcela zásadní porušování evropských hodnot, nutit migranty žít tam, kde nechtějí..

0 0
možnosti
ZH

Soucitná děvčata nikomu nemohla nabízet usídlení, neboť jde o právně přísný proces o nějž musí dotyční zažádat. Nelze to nabízet a tudíž ani odmítnout. Jaké lži tam ještě máte?

0 0
možnosti
LT

Rozsudek jen potvrdil, že mezi "právem" a "spravedlností" není žádný vztah.

Právo může klidně i pošlapat spravedlnost a být v příkrém rozporu s normálním selským rozumem.

9 0
možnosti
ZH

S pocitem se nedá polemizovat. Argument však vypadá jinak.

0 2
možnosti
Foto

Dovolím si oponovat. Tedy proti solidaritě opravdu nic nemám. Ani proti migrantům či emigrantům. Sám jsem to prožil. Ale kladu otázku, proč májí být solidární jen obyvatelé evropských států, když celý ten masový pohyb obyvatelů všech možných zemí má z velké části na svědomí egoistická politika USA. To nejhorší nastalo po nesmyslné válce proti Iráku jejíž následkem byl vznik Islámského státu. A stejně tak likvidace vládní struktury Libye. A zásahy do vývoje v řadě jiných států. Doufám, že již nikdo nevěří tomu, že by někde USA „chránily“ demokracii. Jen vlastní zájmy. Nikdy za to nepřišla ze strany Washingtonu omluva od vlády. A pak také právě pomoc. Takže my v Evropě máme pomáhat těm, které politika USA vyhnala z jejich domovů? Jistě bylo by to lidské. Ale zde mi chybí zcela vyhranění postoj EU vůči USA. Měli bychom si uvědomit, že jedině silné a jednotné evropské společenství může být protiváhou, proti mocenské a arogantní politice Washingtonu.

5 1
možnosti
FL

Uprchlíci většinou neprchají před válkou ale před chudobou, za kterou si většinou mohou sami

6 0
možnosti
LT

A nepřestanete otravovat a nepřestanete...

Tak si migranty nalifrujte k sobě domů. 4 do obyváku, 5 do ložnice, jednoho do vany a na WC a pak nám každý den o tom podávajte raport ! Ale na to nemáte koule, protože jste jen bohapustý žvanil, co si leští své ego "spasitele" zadarmo a na cizí účet. :-/

9 0
možnosti
JS

Pouze dodám nalifrujte a živte je za své.

0 0
možnosti
Foto

:Dáváme všanc základní demokratické principy a pověst o české inteligenci- Boha jeho, co to je? Já jsem nabyl dojmu, že takovými nálepkami se pan Horner baví na náš účet. Pne Hornere, Evropský soud je naprosto stranický a zcela neobjekvní. Usidlovat migranty, tuto pravomoc nenajdete v žádné nařízení a vyhlášce. EU totiž není unitární stát a nemá ani ústavbu, ani státní vlajku...

6 0
možnosti
SB

Navíc nám pan Horner nevysvětlil, jak je to míněno z pohledu těch migrantů, kteří k nám vysloveně nechtějí. To je má sem někdo eskortovat? A to je tady máme držet někde za ostnatým drátem?

Za ostanatým drátem můžeme držet lidi na základě rozhodnutí o odnětí svobody, ale takové rozsudky proti migrantům nepadly. Jak bychom tedy je mohli nutit, aby k nám šli, když k nám nechtějí, a aby u nás zůstali, když tohle nechtějí už tuplem?

2 0
možnosti
  • Počet článků 828
  • Celková karma 21,14
  • Průměrná čtenost 968x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik