Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nesouhlasím jak s rozsudkem EU, tak ani se skutkem za který jsme byli neprávem odsouzeni. Měl jsem díky své profesi možnost v minulosti nějaký čas pobývat v muslimské zemi a díky tomu se řadím též k odpůrcům přijetí migrantů.

Vedou mne k tomu tyto důvody:

1. nejedná se převážně o uprchlíky před válkou, ale o ekonomické migranty

2.díky své fanatičnosti k islámu si rozflákali vlastní země a chtějí žít stejným způsobem i v hostitelské zemi.

3.naprosto souhlasím s výrokem p. prezidenta: "Nikdo Vás nezval, pokud zde chcete žít, tak dle NAŠICH zákonů a pravidel!"

4.Těm co chtějí přijímat migranty a ohánějí se argumenty s emigrací našich lidí za komunismu, bych doporučil se s nějakým emigrantem potkat a podebatovat s ním na téma jak se museli snažit "zapadnout" a museli respektovat zákony a pravidla země, do které přicházejí. Ať to srovnají s tím, co dělají současní žadatelé o azyl....znásilnění, vraždy, NO Go zony, teroristické útoky....

5. Evropská unie nemá co komu nařizovat!- takový pán zde již jednou byl a trvalo přes 6 let a 120 milionů obětí se ho zbavit. Navíc ani se vstupem naší země do EU nepanovala 100% shoda obyvatel. Již tenkrát byli odpůrci vstupu, byli přehlasováni-fajn, ale to je nezbavuje práva vyjádřit se k opatřením, které by zásadním způsobem zasáhla do jejich životů. Otázkou však je proč se nyní neudělá stejné referendum o možnosti "VYSTOUPIT Z EU". Patrně proto, že se to nehodí "do krámu".

6. pomáhat se má v jejich zemi, na jejich území. Co si máme myslet o tom, pokud nabídne ČR postavit nemocnici a ta je odmítnuta s tím, že "chtějí více peněz a že si ji postaví sami".

2 0
možnosti
MK

Soud nevzal v úvahu námitky a zdůvodnění svého (ne)konání obžalovaného. Status uprchlíka (dle OSN) není roven migrantovi. Jak může někdo takto rozhodovat, když ti, o kterých je řeč, lžou o svém původu, lžou a svém věku atd. a patří do skupiny, která měla na zaplacení velkých částek pašerákům. Ti nejpotřebnější mezi nimi jsou jen sporadicky. Rozhodnutí jak EU, tak i soudu se otevřeně hlásí k podpoře pašeráckého byznysu.

Pragmaticky bez ohledu na výše jmenované skutečnosti: raději přijdu o nějaké miliardy eur, než si nechat vnutit převážně muslimskou komunitu, která nemá zájem o integraci a působí jako vřed na slabé demokracii - tak jak to vidíme v západních státech v silných muslimských komunitách.

Při vyhrocení problému je pořád na stole, zda to je ta EU, do níž jsme s nadějí vstupovali, a nebo zda je lepší tohoto zdegenerovaného spolku vystoupit a iniciovat nové uspořádání jako úzkou spolupráci NÁRODNÍCH států.

3 0
možnosti
PB

Viset v rubrice Zaujalo nás, mít skoro 1 100 přečtení, přes 80 příspěvků a přesto nedosáhnout karmu ani 13, to je už výkon. To by i stránka z Rudé záře nad Kladnem měla vyšší karmu. Autor by měl přehodnotit své postoje a analyzovat, v čem dělá po vzoru výzkumníků z NDR chybu.

Tak jistě, každý má právo na svůj názor i kdyby byl sebeosobitější. I Otík z vesničky střediskové ho měl a vyčníval. Jde jen o to, zda se v takové pozici cítí sám dobře.

1 0
možnosti
VF

Jste jedním z těch, co mají radost, když naše republika v něčem prohraje. Mám dojem, že se tomu kdysi říkalo "pátá kolona".

Je mi Vás líto. Neustále si musíte vymýšlet nepřítele, pak vymyšlenému nepříteli musíte vymyslet nějaké jméno a pak s ním vedete zápas na život a na smrt. Umíte i něco jiného?

Zkuste se podívat z okna, nebo jít do přírody a radujte se z toho, co uvidíte. Možná budete překvapený, že stromy rostou, práci zpívají, květy voní a EU je jim ukradená i s těmi Vašími smyšlenými válkami.

6 0
možnosti
Foto

Princip fungování EU:

Ty mi dáš 10 korun a já ti vrátím 15 korun. To se přeci vyplatí, ne?

- Přikážu ti však, že si za moje peníze musíš koupit sušenky. To je pořád dobrý.

- Koupit je musíš od koho ti řeknu a jaké ti řeknu, sám si vybrat nesmíš.

- Sušenky od mamky v žádném případě nepřicházejí v úvahu.

- Že jinde bys mohl koupit levněji nebo že by ti je mamka mohla dát, to mě nezajímá, dostal jsi na to mé peníze. - Pokud neposlechneš, tak vrátíš celých 15 korun a jako pokutu mi dáš 15 korun navíc. - Na sušenky musíš koupit krabici ode mne. Když nekoupíš, nedostaneš na sušenky. - Nemáš už peníze? Nevadí, dostaneš ještě 5 korun na krabičku, ale mamka musí vyhodit troubu na pečení sušenek - Dostal jsi peníze, máš sušenky a máš krabičku na sušenky, jsi spokojený. - Abys mohl být dál spokojený, musíš k sobě do pokojíčku vzít tohodle cizího kluka. - Nechceš, že ho neznáš? Jednou jsem ti půjčil mé peníze, tak musíš poslouchat! - Jinak nejenže už nedostaneš další peníze, ale dostaneš pokutu, nebudou sušenky, krabička ti bude k ničemu a mamka ti už sušenky neupeče, protože nemáte doma troubu. - Když poslechneš, zase bude dobře. A když vezmeš do tvého pokoje víc cizích chlapců, možná dostaneš peníze i na bonbóny. - Ještě maličkost už nejsi Honzík ani kluk, ale svobodné eurodítě a máš možnost vybrat si své pohlaví a jednu ze 67 sexuálních orientací. - A kromě toho, od teď už mi musíš platit každý měsíc 50 korun, abych já měl peníze na vymýšlení toho, jak smíš užívat svůj volný čas a já ti občas poskytnu dotaci 10 korun na něco naprosto nezajímavého.

10 0
možnosti
JK

J57a86n 29K19o48z52á35k

5. 4. 2020 0:33

Intelektuální a morální debakl vůči svému státu převádíte, vy. Z EU pouze neberem, ale také do ní platíme, a to i jako kolonie s levnou pracovní silou zvyšujeme zisky firem ze starých členských států. Jestli ještě žijete v představě, že nás přijali do EU, aby jsme se hospodářsky a životní úrovní dostali na jejich standard, tak jste pouhý naiva.

13 0
možnosti
JK

Jan Kozák: Přesně R^

0 0
možnosti
AK

Nemyslím si, že je rozsudek nějaké překvapení.

A také není asi nikdo, kdo by nechápal, že je platný.

Stejně jako si řada přispěvatelů myslí, že pokud by došlo k podobné situaci, že je třeba se zachovat stejně a stejně se nechat také odsoudit.

Překvapivé je spíš načasování - v době, kdy v EU i jinde umírají stovky osob na virovou epidemii a lidé mají úplně jiné starosti, že řeší EU něco tak odtažitého.

A také nízká kvalita odůvodnění rozsudku.

3 0
možnosti
Foto

Pane Hornene sám vidíte, že většina zdejší přispěvatelů nedokáže pochopit základní princip právního státu. Právo platí pro každého, bez rozdílu. A ne když se mi to hodí. Smutný příběh.

0 9
možnosti
RM

Vážený pane Frélichu,

v čem vidíte nepochopení základního principu právního státu?

Suverenita státu, nyní přeneseně EU je zpochybnitelná?

8 0
možnosti
RM

Pane Polášku, souhlasím. Nekrmit a důsledně dodržovat ochranu hranic.

Jak to realizovat ? Dle mě má stejný názor 99% občanů.

Myslíte , že nastane doba, kdy se nás někdo nejenom bude ptát, ale i respektovat a ctít názor jako občanů suverénní ČR?

Asi ne, pokud bude EU fungovat na principu procentuálního zastoupení dle velikosti jednotlivých států.

Pokud nebudeme mít, myslím tím všechny státy EU, stejné početní zastoupení, nejsme se schopni dohodnout.

Více zastoupení vždy prohlasují svoje zájmy.

Nemělo by jít o velikost státu , ale o potřeby jednotlivých členů.

Samozřejmě, že výdaje na stát se 100 mil občanů je jiná než s 10 mil.

Ale principiální věci by se měly řešit fifty fifty.

3 0
možnosti
RM

Omlouvám se, nedočetl jsem debatu.

Pane Hornere: "Tak jaká ta EU vlastně je? Nefunkční nebo fašistická?"

Musí být suverénní.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS