Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byť jmenovci neznáme se, já jen vím, že kdyby VÚT vyvezlo masky do Německa, naše vláda by si toho ani nevšimla, protože se plazí po břiše na letišti v Číně. Zajímavé, amíci si všimli národní firmy 3M a finance tak vrazili do americké firmy, ještě že u nás na to nepřišli a miliardy mizí bůh ví kde a pilíři domácí ekonomiky dají almužnu 15 tis Kč, ale práci ne, to se ale máme.

0 0
možnosti

Nejen zabavují, ale také ukazují většího pindíka, pardon šrajtofli. V Číně letadla se zdravotnickými potřebami na ranveji směřujícího do Evropy přeplatili, a to nakonec letělo do USA.

0 0
možnosti

Tak u nas historicky neni spojitost s nejakym regionem/umelym krajem, ale melo by to byt rodina, obec, zeme, stat.

Dale pak u Ciny byl problem od sameho zacatku a ted se to nadherne projevilo. U Spojenych statu o nic podobneho nejde. Americe jde o partnersvi, ne o podrobeni.

0 2
možnosti

"Přátelé ve světové politice prostě neexistují. Ale jsou naším nejpřirozenějším a blízkým obchodním a vojenským partnerem. Je v našem bytostném zájmu vycházet s nimi dobře..."

Naprostý souhlas.. ale ještě bych k té přílišné závislosti (na Číně) doplnil "na jakémkoli partnerovi" (tj. i EU). Jak je vidět na příkladu USA, situace se může změnit velice rychle a velice snadno.. a z "nerozborného přátelství na věčné časy" je rázem obchodní válka a chrastění sankcemi.

Že si někdo nedokáže představit, že by k něčemu podobnému mohlo dojít v rámci EU? No, donedávna si při pohledu na to, jak v Číně horečně stavějí nemocnice, také málokdo dokázal představit, že by se něco podobného mohlo týkat i EU.

2 1
možnosti
Foto

Máte pravdum jde o cizí mocnost, která je největším nebezpečím pro suverenitu Česka [>-]

3 2
možnosti

Přesně se opakuje historická skutečnost. Američané, pokud to považují za "Věc národní bezpečnosti" si vytřou pr.el i se svým spojencem. USA nemá přátele. USA má jen vazaly a dočasně užiteční id.oty.

8 5
možnosti
Foto

Největším nepřítelem většiny lidí je jejich vlastní vláda. DT určitě respirátory nezabavil, aby ochránil svůj lid, ale pro potřeby jeho mocenského aparátu. Bez vlád se lidé většinou vždy domluví bez použití násilí.

3 0
možnosti

Nevím, co znamená, že jsou "vojenským přítelem". Znamená to snad, že od nás přátelsky vyžadují splnění 2% závazku. Aby měli jejich zbrojovky zajištěný odbyt? Že pošleme kontingent vojáků na ta bojiště, která USA zvolí?

Jme si jisti, že v případě vypuknutí konfliktu nebude "America first"?

2 2
možnosti

Nikdy jsme s nimi nebyli ve válečném stavu. Spilupracujeme v rámci NATO.... Vy a třeba pan Flaška už jste pro mne příliš proti/pro US. Hledáte a nacházíte věci viditelné jen z určitého úhlu pohledu. Já se snažím, a netvrdím že úspěšně, používat těch úhlů 360.

3 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2184x
Od roku 1992 podnikám, mám rád Járu Cimrmana, Monty Pythony, Jasnou Páku a hradecké Votroky.

Seznam rubrik