Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyjádření mluvčího prezidenta, Jiřího Ovčáčka k odstranění sochy.;-D

„Čeští političtí extremisté mají dnes velký den a slaví. Zapomínají, opiti pocitem vítězství nad sochou, že kdo šíří zlo, nakonec mu sám podlehne a skončí v nekonečné temnotě.“

2 2
možnosti

uplne ho vidim, jak tyto vety pronasi...

2 0
možnosti

Socha Koněva nikoho nezajímá. Horší je, že současná radnice předala Prahu 6 developerským gangsterům...

1 0
možnosti

To tvrdíte vy - obojí.

0 0
možnosti

Třicet let po revoluci hrdinové strhli sochu. V nouzovém stavu, kdy lékaři bojují o životy našich spoluobčanů, političtí hochštapleři s top09 opět ukázali svou pravou tvář.

5 2
možnosti

Otázka je, proč ji nenechala odstranit předchozí zastupitelstva? Ta socha tam neměla nikdo co dělat. Vy jste lékař? Pokud ano, proč nebojujete o životy a pindáte v diskuzi na blogu. Pokud nejste, tak se za lékaře neschovávejte.

4 5
možnosti
Foto

Ejhle, jak málo stačí některým lidem ke štětí. Odstranit kus bronzu - a naštvat spoustu lidí.... A je hrdinství, tajně - odstranit sochu generála, který již dávno nežije e a nemůže se bránit? Včera se D. Písařovicová v UK ptala "hrdiny" Koláře, jestli tuto tajnou akci nepovažuje za zbabělost. Příjemné mu to nebylo. :-/Zvítězil - ale to jeho vítězství je spíš "partyzánština" - vítězství - ale Pyrrhovo... Rv;-D

13 3
možnosti

Já nevím, Mirko, říkáte, že jste výtvarnice, ale něco tak hnusného jako byl ten pomník, aby pohledal. Bydlím opodál a náměstí jsem se raději vyhýbala.

Vám se fakt libí sorela?

5 3
možnosti

To je holt ten dvojí pohled. Vůle voličů, jen když se to hodí. Bydlím na Praze 6, sice dost daleko od pomníku, ale jsem též nadšená, že je ta příšerná socha pryč.

Myslím, že by na tom místě byla vhodná pěkná parková úprava, než jakýkoliv pomník.

1 1
možnosti
Foto

Ta plastika opravdu moc povedená nebyla, nevím, kdo je autorem. Ale ta akce se opravdu nepovedla. Jsme s divný nárood. Stavíme sochy a pomníky - a pak je tajně bouráme. A vše se to děje hlvně v Praze. Rv Lidé žijící mimo Prahu na podobné hlouposti a trapnosti nemají čas - ani pochopení. Č.P. - "soudruzi.Jako před 70 lety.

5 2
možnosti

:-).....pane autore, vidím počet zájemců o Váš bojovný článek, vidím výši ocenění......jste už druhý, ale ne "renomovaný" spisovatel, kterému přestávají čtenáři fandit! Někde se stala chyba, jsou vinni čtenáři! Díky, bylo to krátké a bylo to fajn, jak napsal jakýsi básník ! Přeji hodně zdaru a úspěchu ! VVV

1 1
možnosti

mate pravdu, Stando, ja bych dal panu Kvapilovi tzv. Standuv minus - to s nim zamava a mozna zpusobi i jeho imunitu vuci Covidu 19

4 2
možnosti
Foto

Já bych to vyjádřil asi takto.

Každý, kdo hanobí ty, kteří bojovali proti nacismu, se de facto sám stává obhájcem nacismu.

A odstranění sochy toho, který se významným způsobem podílel na porážce nacismu se dá brát jako její zhanobení.

Argument, že socha se jen přemístila do depozitáře za účelem, že bude později umístěna v muzeu, neobstojí. Nebyl žádný důvod nepočkat do doby, kdy bude připraveno důstojné místo v muzeu.

Ať už si to každý přebere jak chce, včetně radnice Prahy 6 a jejich zastánců.

5 4
možnosti
Foto

můžete blížeji vysvětlit, co je na odstranění sochy nějakého generála hanobením ???

Postavit sochu generála, 35 let po válce a u nás ještě k tomu v době, kdy jsme byli domovinou onoho generála okupováni, je více než nevhodné.

A v duchu vaší logiky, vy de facto jste zase obhájcem hladomorů, gulagů v SSSR a velebíte Stalina.

6 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik