Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nasobne vic lidi zemre v dusledku karantennich opatreni v nasledujicich letech. Brutalni nezamestnanost, krach zdravotnictvi (a tedy umrou prinejlepsim desetitisice lidi pouze proto, ze nebudou mit kam jit k lekari). Ti starici, kterymi se ohanite, zemrou hlady, bo stat nebude mit na duchody.

1 3
možnosti

J72a82n 69H39r32u52b69e48š

6. 4. 2020 23:51

To je nesmysl. Ani v Protektorátu nebo na nucených pracích v Reichu lidé neumírali hlady, třebaže jídla bylo málo a jeho skladba byla špatná. Nebo si to představujete tak, jako že budeme žít jak v koncentráku?

3 0
možnosti

S72t55a61n 49B72i40l24y

6. 4. 2020 11:43

A malá aktualizace ... už na to přišel i pan Primula !!!! Jistě k vašemu velkému zděšení, že pane Bartoni? viz https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-roman-prymula-ministerstvo-zdravotnictvi-promoreni.A200406_102851_domaci_hm1

Pěkný den všem, KONEC PANIKY!!!;-D;-D;-D

3 6
možnosti

Samozřejmě, jiná možnost totiž není! Vir se bude stále vracet. Pokaždé, když se tu objeví byť jediný případ, a nebude se reagovat, je tu epidemie znovu. A další ekonomická devastace. To už si ale nemůžeme dovolit. Jediná možnost je promoření populace, jinak zničíte celý systém. I když to popisujete jako hnus a nehumání. Ale příroda je taková, příroda se neptá, co se člověku zamlouvá a co ne.

2 4
možnosti

S18t15a10n 88B77i15l74y

6. 4. 2020 8:33

A pan Tomský dobře dělá. Celá ta stávající hysterie nás vyjde pěkně draho a v konečném důsledku utrpí ti nejzranitelnější z nás daleko víc - protahování často nesmyslných opatření a stopstav ekonomiky nutně skončí krachem statisíců lidí a přivede do problémů miliony členů jejich rodin. Výpadek příjmů státu bude kolosální, peníze budou chybět i ve zdravotnictví. Z celého problému se můžeme dostávat i dvě dekády, obzvlášť když pomyslíme, jak v této zemi dokážeme myslet a konat systémově bez ohledu na výsledek příštích voleb ( ;-() Kolik tisíců lidí se nedočká své operace, protože bude čekačka dvojnásobná - trojnásobná? Na kolik desetitisíců se nedostanou léky? Přestaňte konečně panikařit, od chvíle, kdy je jasné, že nejdeme italskou cestou ( a ani naši nejbližší sousedé ne) je čas na rychlý návrat do normálního stavu, na širokou, rychlou a nekomplikovanou pomoc nejpostiženějším. A pochopitelně důsledně chránit seniory v ústavech. Tedy, jestli to po tom zaváhání 2 měsíce zpět, kdy měla vláda pomůcky pouze ústně, není předem prohraná bitva a otázka času. KONEC PANIKY, kterou živí takové nesmyslné příspěvky, jako na tomto blogu!!!! KONEC POLITIKAŘENÍ a MARKETINGU - Hamáček, Babiš a spol. celou situaci jen zneužívají.

5 8
možnosti

Předně, nikdo nechce staré a nemocné nechat umřít COVIDu napospas, nechce to ani Tomský ani jiní kritici hysterického přístupu k současným opatřením.

Sám mám starou nemocnou matku a nerad bych aby se nakazila protože to by pro ni mohla být konečná.

Bylo by ale dobré poslouchat názory druhé strany a zamýšlet se nad nimi.

Zatím je oficiálně nakaženo cca 4500, bezpříznakových může být 10x více, kolik jich je neví ani odborníci a krizový štáb, protože na testování reprezentativního vzorku se teprve chystají.

Pokud je tedy nakažených 50tisíc za měsíc, bude tímto tempem trvat promoření 1 milionu lidí 20 měsíců.

To chcete žít v mimořádných opatřeních do příšího léta?

Smysl dává neizolovat úplně všechny od všech, ale spíš důsledně izolovat ohrožené skupiny a zdravé lidi do 60 let naopak nechat ať nákazu prodělají co nejdříve.

7 2
možnosti

Oni si asi někteří myslí, že vir zázračně zmizí a už se nevrátí. :-/

3 0
možnosti
Foto

Pane blogere, věci se mají asi tak, že kdyby se tahle situace vyskytla třeba před třiceti lety, kdy nebyl internet, mobilní telefony a okamžitý přístup k informacím, taková panika by tady nebyla. Ano lidé umírají, ale umírají i na jiné choroby, ale o tom se nikde nepíše. Prostě si myslím, že kdyby média zbytečně palcovými titulky v první řadě neinformovala kolik pacientů zemřelo, bylo by to mnohem lepší pro psychiku národa, jelikož ta přemíra negativních informací v neposlední řadě zabije víc než Covid-19.Panika, strach, hysterie, která tady panuje, protože celosvětově zemřelo na Covid-19 cca 60 000 pacientů je naprosto irelevantní. To že se z této nemoci uzdravilo více než 250 000 lidí to nám média nějak zamlčují.Prostě negace se prodávají víc než dobré zprávy! Je mi líto všech těch zesnulých v Itálii, ale průměr zesnulých je opravdu 79,5 roku. Tím to nechci bagatelizovat, ale kdybychom tyhle numera nevěděli nic by se nestalo, jen by bylo méně vystresovaných lidí. Některá vládní opatření jsou zbytečná, nechci se rozepisovat která, ale pokud to takhle půjde dál, tak ta pokoronavirová kocovina bude velmi, ale velmi bolestivá.

7 3
možnosti
Foto

Výborně řečeno! R^R^R^

4 0
možnosti

Ony jsou v podstatě dva modely boje s tím koronavirem. První, bránit všemi prostředky postupu té epidemie, rozprostřít ji na co nejdelší časové období s tím, že nemocnice nebudou zatížené nárazově, ale plynule, a že se možná během té doby najde učinná vakcina. Druhý, nechat tomu volný průběh, kdo umře, tak umře a ostatní získají imunitu přirozenou obranou reakcí těla.

Je to podobné, jako když učíte třídu plavat, jeden přístup je postupně vyučovat teoreticky, potom na suchu, potom v mělké vodě a nakonec pod dohledem plavčíků v hloubce, a druhý způsob je naházet děcka do hluboké vody, kdo se neutopí, tak ten se naučí plavat.

Co byste řekli učiteli který volí druhou metodu? Takový učitel by již seděl v base.

5 2
možnosti

M48i70l76a36n 18V14i96k

5. 4. 2020 18:19

Že na Tomského vůbec reagujet; ztráta času.

6 2
možnosti

Pokud to bude stát třeba pět set miliard, kolik lidí za tu sumu nebudeme schopni léčit na jiné choroby?

Rizikové skupiny izolovat a nepodléhat hysterii.

6 2
možnosti

Panu Tomskému je 72 let. Že by se už těšil, jak mu přetížené zdravotnictví pomůže na onen svět? Podporuje myšlenku už 65 ky nechat umřít.

7 7
možnosti

Zvláštní že mě tato situace nutí souhlasit s lidmi, se kterými jsem většinou v přímé opozici, ano takže i s panem Tomským a nikdy bych nevěřila, že k tomu dojde, ale i s Donaldem Trumpem i když jeho způsob odmítání roušky je jemu vlastní (čili jak malej harant) ale jo...

5 5
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články