Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Braune, dnes, po dlouhém váhání jsem si založil účet diskutéra; mohu teď zareagovat ne na tento blog, nýbrž na váš komentář ke včerejšímu blogu pana Petrů "Corona Gate..." Mně napadlo totéž co vás hned u prvního dílu. Vysvětlení titulku může být následující: v AKTUÁLNÍ TURBULENTNÍ době stál pan Petrů před SOFIINOU VOLBOU, mezi -GATE, a APOKALYPSOU případně ARMAGEDDONEM. I já si myslím, že toho cosi-gate už bylo dost. Zejména, když jsme prošvihli příležitost v případě gaťe-gate po prvním zvolení Václava Havla prezidentem...:-)

0 0
možnosti

P60e73t89r 35Č94e54j69k58a

3. 4. 2020 11:51

Bezdomovec v právu znamená taky něco úplně jiného, než si představíte v běžné řeči. Bezdomovec v právním pojmosloví znamená osobu bez státní příslušnosti.....

1 0
možnosti
Foto

Ono to nejsou novotvary, jen jde o to, kdy, kdo, jak a proč je použije.

Historka z minulého režimu: na jakémsi zasedání jakéhosi ministerstva se měla projednávat "elektrická frakce". Jednalo se, byly argumenty pro i proti. Až jednou byl místo jistého vašnosty vyslán jeho podřízený. Ten naprosto nechápal, o čem se jedná, až se opatrně přeptal a zahrabal v lejstrech. A našel - překlep. Mělo se jednat o "elektrické trakci".

A z toho plyne: není třeba věci rozumět, ale rozhodnout o ní.

Nakonec - to neznáte výrazy jako: převyskladnit, domzdít ...

:-)

0 1
možnosti

Promořenost je běžné užívané slovo, podobně jako zamořenost, zamořený (například v souvislosti s radioaktivitou). Podle Wikipedie je smrtnost (letalita) demografický ukazatel, udávající podíl zemřelých ze skupiny zasažené určitým jevem, například chorobou nebo dopravní nehodou. Je to tedy odborný výraz se specifickým významem, který s vaším návrhem "fatálnost" nemá nic společného.

4 0
možnosti
Foto

Mně tedy víc vadí například oblíbené "jakoby":-) Jinak Vámi uváděná slova nejsou novotvary, jen se používají méně často a ne v běžném prostředí. Například trasovat, jak už podotkl pan Ježek níže, je termín, který při své práci běžně užívám.:-)

3 0
možnosti

Nevím, v jaké souvislosti Babiš použil slovo trasovat, ale je to běžný technický termín.

Mě spíš leze na nervy nesmyslné nahrazování českých slov cizími. V rádiu se nehrají písničky, ale songy, herci nehrají na jevišti, ale na "stejdži" a sem tam vynesou nějaký drb, který slyšeli v "bekstejdži".

9 0
možnosti
Foto

Nejvíce mě nadzvedává "pro tuto chvíli".

0 0
možnosti

Kritika za kadou cenu je trochu křečovitá.

To, že slova jako trasování, promoření, smrtnost a další neznáte, opravdu neznamená, že to jsou novotvary které vymyslel ancikrist Babiš.......

8 0
možnosti
Foto

Pane Fogele to rozhodně není kritika za každou cenu. Kdybyste nebyl na blogu naprostým nováčkem, věděl byste že takto já nepíši ani nediskutuji. A pokud by Babiš byl antikrist ( to anci byl překlep?) tak by mi byl sympatický.

0 0
možnosti

Více mě zvedne dnes hojně používané počty redaktorů.

Například to, že se nakazilo na šest desítek občanů. Vím, že je jich šedesát, ale chybí mi vysvětlení, z jakého důvodu byli rozděleni do šesti skupin po desíti.

Dále například místo 167 řekne redaktor sto sedm a šedesát a ještě u toho koktá, poněvadž to neumí vyslovit.

6 0
možnosti

Ale no tak, jak bychom jinak poznali, že jsme v rukou odborníků?

Trasováním oploštíme promořenost, snížíme smrtnost, paní ministryně to navnímá a zprocesuje procesy. A je to;-D.

5 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy