Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený pane, co si myslíte, je lepší hned koupit roušky nebo konat výběrové řízení a koupit roušky až za půl roku?

1 0
možnosti

Pane Dorotíku.

Drsná válka o respirátory nezná bratra. Američané přeplatili plné letadlo do Francie přímo na ranveji

„V hotovosti, na ranveji“. S propuknutím epidemie koronaviru v USA začal bezohledný boj o dodávky respirátorů od celostvětového dodavatele, Číny. Prezident francouzského regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur Renaud Muselier tvrdí, že koupili ochranné prostředky v Číně. Dodávka už byla zaplacená, letadlo se chystalo na odlet do Francie, když se objevili Američané a přímo na ranveji dali za letadlo třikrát více. Platili hned a v hotovosti, píše Le Figaro.

Pane Dorotíku,

co bysme asi dostali, kdybysme vypisovali výběrová řízení se všemi termíny a možnostmi odvolání. To by nejspíš před první dodávkou pochcípala polovina obyvatel.

A jen mimochodem, vláda to neomezila jen na nákupy z Číny, koupila by odevšad, ale jen Čína byla schpná dodávat ihned ty deseti miliony

0 0
možnosti

Přesto všechno co uvádíte a nebudu se v tom s Vámi přít, nevidím opodstatněný důvod, aby následovala-pokračovala ekonomická a existenční likvidace naší společnosti a cesta do otroctví.

Dnes je epidemie pod kontrolou.

A je potřeba začít revitalizovat zabrzděnou domácí ekonomiku - začít aktivně angažovat domácí zdroje a produkci v boji proti koronaviru.

A nejen dále a více plundrovat státní rozpočet platbami do zahraničí a sekat větší a větší dluhy.

:-)

2 0
možnosti
Foto

Každý vtip, každý zábavný text, cokoliv veselého se hodí v situaci, kdy hrozí ponorka, nedej Přírodo zádumčivost, neřku-li trudomyslnost.

Je dobře, že jste osu textu postavil na mocnosti a operativnosti tuzemské výroby, která je schopná nahradit Čínu, která vyrábí pro víc než polovinu této zeměkoule. Stejně tak objev odkloněných provizí zapadá do celkového kontextu textu :-)bez objevných myšlenek.

Je dobře, že jste do textu nezapojil nekvalitu a nespolehlivost čínských roušek a respirátorů, protože tím byste opustil kategorii zábavnosti a to by byla škoda.

Pokračujte, prosím, ve stejném duchu, je to velmi potřebné. :-)

2 1
možnosti
Foto

To jste nevěděl? Vždyť to Hamáček říkal už dávno, že konečně mohou volně nakupovat v Číně tak, jak je tam zvykem, tedy bez výběrových řízení. Zastřelit ho prý můžeme, až epidemie pomine (říkal on sám).

3 0
možnosti

Ano, zaznamenal jsem to. Ale to bylo před časem, kdy se u nás začalo na koronavirus vůbec reagovat.

Jak jsem napsal, v takové chvíli lze použít a tolerovat ledasco (tonoucí se stébla chytá). Co bylo, bylo.

Jenže od té chvíle uběhl nějaký čas a mnohé věci se poněkud "tak nějak" vybarvily (nebudu je tady opět popisovat).

A tak mám dnes problém jakkoliv přehlížet a tolerovat zjevné samoúčelné kšefty a stejně tak zjevné plnění kapes někoho a stranických pokladen na úkor jednak státní pokladny, ale především ekonomické a kulturní devastace společnosti v následujících dnech.

Nechci už natahovat cestu do pekel jen pro osobní a stranické zájmy některých jednotlivců a skupin.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Podle zákona, opakuji podle zákona při vyhlášení stavu nouze odpadá výběrové řízení. V době povodní to probíhalo tak, že obec Ouholičky zavolala potřebuje sušičky a potřebujeme jich takové množství. Ředitelka krizového oddělení zvedla telefon a zavolal do firmy a řekla, jste strojírenské podnik, jste schopni nám vyrobit tolik a tolik sušiček a nejpozději do jednoho týden. Oni řekli ano a bylo. Pak zavolala na sklad hmotných rezerv a řekl, potřebujeme tolik a tolik litrů nafty pro sušičky a bylo. Byly nutné buňky pro lidi, který povodně strhaly dům. Zavolal se do firem, zda jsou schopni je dodat a vyrobit. Co nemohla odvést armáda, hasiči, tak se zavolala firmě, která provozovala nákladní dopravu a řeklo se ji, že krizové řízení potřebuje do zatopených oblastí něco odvést. Potřebovala se desinfekce prášky na mytí a zavolalo se do Rakovníka a firma urychleně dodala to, co bylo třeba..

2 0
možnosti

A kde jsou všechny ty provize a všimné z takových logických postupů a nákupů ....... .

"A vo tom to je, ne?"

.........

:-)

0 0
možnosti

Vidíte někde v Čechách podnik schopný vyrábět milion roušek každý den? Na jakékoliv výběrové řízení se vám dnes přihlásí spousta firem které nic nevyrábí, jen patřičný produkt dovezou z Číny. Zatím snad jen na rohlíku jsem nenašel nápis made in CHINA . Proklínaný a nenáviděný Babiš alespoň peče rohlíky a vyrábí uzeniny. Novodobý podnikatel jenom překupuje cokoliv odkudkoliv a nic nevyrábí. Když pak jde o životy tak se tvrdě platí. Roušky si ušijeme doma. ale obyčejný paralen doma neuděláme.

6 1
možnosti

taky by mě zajímalo ty desítky firem co jsou okamžitě schopny chrlit domací produkci roušek a repirátorů v řádů desetitisíců za den..... furt čekma na jmena...

5 0
možnosti

Stát, je z principu nejhorší hospodář. Nic nevlastní a pouze spotřebovává ty svěřené prachy - daně. Živí se tím štáby nic neprodukujících osob a žije se jim dobře. Zejména nyní - 100 % příjmů. Proklamačně se řekne, že se centrálními nákupy bude šetřit. Dopadne to jako v Rusku - Mysleli jsme to dobře ! Úspory nejsou, zásoby nejsou. Dojde to tak daleko, že v čele Vlády je člověk, který moc daně neplatí. Opakovaně, po rocích, není v TOP obdivuhodných firem, které skutečně zásobují ČR do rozpočtu. Zase s dotacemi mu to jde ! Tvrdík, spolehlivě neumná osoba, kde přišel - přišel krach. Je dnes zachráncem Národa ! To je tak komické - Přesto líbivé Nevíte, kdy zase něco přiletí z Číny ? To šmejd, předražené zboží ! Olešťuji mávátko a poběžím na letiště vítat ! Jsem uvědomělý občan a víc co se sluší ! České fiurmy nebrat - Určitě nemají v pořádku EET a ještě by čemusi i pomohly. Zde pomáháme MY - Hrad a ANO - Tomu zase říkám já - NE ! ... .. :-)

8 0
možnosti
Foto

No právě, kdo asi tak zaplátí všechny ty refundace?

1 0
možnosti
Foto

A já si říkal že ten Váš minulý článek o velebení premiéra byl aprílový žert. A mnozí mi to nechtěli věřit.

2 0
možnosti
Foto

Pane Dorotíku, šlápl jste pořádně vedle a žádná senzace se nekoná. To co za senzaci vydáváte, už vláda tvrdí od počátku a každý, kdo umí zacházet s internetem nebo dokonce zná zákony, jí musí dát za pravdu. Nouzový stav umožňuje vládě nakupovat bez toho, aby musela vyhlašovat výběrové řízení, což je soutěž, která má svá pravidla a jen laicky si představte, že soutěž musí být nejprve vyhlášená, pak se musí sejít komise, která posoudí nabídky a následně se vybere výherce, což ovšem poražení mohou rozporovat. A tak od vyhlášení do úplného finále může uběhnout i několik měsíců a jak všichni víme, někdy se jedná i o léta. Jestli jste si chtěl kopnout do vlády, mohl jste si najít desítky relevantních důvodů, ale tohle bylo naprosto mimo mísu.

18 2
možnosti
Foto

A ještě dodatek, Coronavirus není podobný chřipce. Je to naprosto odlišný druh viru, který patří do kategorie SARS, a to že jste v minulosti nezažil žádné podobné akce je způsobeno tím, že nic podobného od roku 1918 svět nezažil. Před pár lety vznikl SARS 1 ale ten po několika týdnech sám zmizel.

8 0
možnosti

Vy vidíte, že je někdo jiný schopný teď hned dodávat takové množství roušek jako je možné nakoupit v Číně? A výběrové řízení, které by dokázalo v potřebném termínu vybrat takového dodavatele?

Všiml jste si co všechno dovážíme my a celý svět z Číny, protože je tam přesunuta výroba z důvodu levné pracovní síly?

9 2
možnosti

Koronavirus není záležitost "hned teď".

Máme za sebou měsíc drakonicky omezujících opatření.

O koronaviru se ve světě ví minimálně už od konce minulého roku.

Ano, zareagovali jsme, jak jsme uměli, a za takovou cenu, jaká je, dostali jsme problém pod kontrolu.

Dnes ale nepovažuji za nezbytné v takových opatřeních nadále pokračovat, a tak zlikvidovat společnost.

-------

A všimla jste si, že Češi jsou stále ještě šikovní a dokážou ve velké míře k té pomoci přispět sami, pokud se jim v tom nebrání?

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik