Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ministryně financí Alena Schillerová chystá po tlaku ze strany živnostníků výrazné zmírnění podmínek pro přiznání pětadvacetitisícové podpory. Podmínka poklesu příjmů z návrhu zcela zmizí, bonus navíc budou moci získat třeba i podnikající studenti.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/koronavirus-osvc-podnikatele-alena-schillerova-ministerstvo-financi.A200403_135013_ekonomika_vov

-----------

Takže pane Jurčáku a Hladíku, je dobojováno. ANO opět vykradlo další návrh opozice, konkrétně ODS, a opět si ho přisvojila. Je to ovšem ta lepší varianta, než kdyby ti koblihoví nýmandi zavedli návrhy svoje.

A pan Ziegler měl ve svém blogu zase pravdu. To je už na ručník, ne?

0 0
možnosti

Ano, uznávám senioři a studenti necestují zdarma, ale za výrazné slevy. Vláda to ročně dotuje cca 6 miliardami korun, a ty by se daly ušetřit.

0 0
možnosti

Ono to plošné (socialistické) rozdělování je vždy problém (a z úst předsedy rádoby pravicové strany navíc trochu komické), nahrává totiž nejrůznějším vykukům a podvodníkům. Na druhou stranu, srovnávací kritérium (o 10% méně příjmů je také značně zavádějící), podmínka nějaké výše (ať už 180 tisíc, či více) je z toho co jsem napsal v úvodu potřeba, moc dobře si totiž pamatuji situaci po povodních v r. 2002.

0 0
možnosti

Plošnost příspěvků je špatná, nicméně výjimka potvrzuje pravidlo.

0 0
možnosti

P56e43t16r 27K30r97á31l

3. 4. 2020 7:37

Nejlepší návrhy má ODS na Praze 8

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

To se nám to radí, když nemáme kasu.

2 0
možnosti

Konečně někdo, kdo těm kritikům Kalouska zavřel chlebárny.

1 0
možnosti
Foto

Mně ty jejich návrhy připadají všechny na hlavu!

Tak např. hospodský, který musel "zavřít krám" a je OSVČ, má zaměstnance, tak na žádnou kompenzaci mzdových nákladů NEMÁ žádný nárok. A hospodský, který je s.r.o. bez zaměstnanců, tak též nemá nárok vůbec na nic.

Je to prostě na NIC!

4 0
možnosti

R^ naprosto správně, karma.

3 0
možnosti

rozumí tomu tak ře realitní makléř má dostat stejnou podporu jako kominík? a další a další případ?

2 0
možnosti
Foto

I24v27a31n 91M75a59r90e25k

2. 4. 2020 19:55

Jindy tak šetrné parlamentní podpalubí by rádo rozhazovalo plnými přehršlemi, aby později mohlo vládu kritizovat za nezodpovědnou finanční politiku?

Ale žádné obavy pane Jene, už zde 27.3.2020 v debatě pod blogem p. Merty padl konstruktivní návrh, snížit plošně všem penzistům důchody o 3000 Kč. což navrhovatel promptně vyčíslil uspořenou částkou 6 mld. Kč.. Mám dojem, že podnět sněmovně už byl podaný, a ta jej bude zřejmě přednostně projednávat?8-o

Takže pomoc živnostníkům nabývá konkrétní rysy a návrh modrých se tímto jeví jako bezpředmětný. 8-o

Jinak, důchodci ani penzisté skutečně necestují zadara. . . .Závist je velmi špatná vlastnost. ;-(

8 1
možnosti

Takže pomoc živnostníkům nabývá konkrétní rysy... nehurvínkujte!

Žádnou konkrétní finanční pomoc živnostníkům tato vláda zatím neschválila. Pouze si opečovala zaměstnance aby jim nemusela vyplácet sociální podporu a to ještě tak, že část státní zodpovědnosti hodila na krk samotným zaměstnavatelům, kterým současně zakázala vytvářet zisk, tedy z jejich vlastní kapsy. Jiné její návrhy tzv pomoci spočívají v tom, že okradou jiné podnikatele na vrub toho, aby ti nejvíc postižení živnostníci, kterým zakázala podnikat, získali čas a své masakrální závazky měli rozloženo do půl roku, a pak je stejně splatili zpětně i s chlupy.

Všechno co vláda na poli živnostníků dosud udělala je jeden velký podraz a zlodějina zabalené do falešných vět tak, aby to ta primitivnější část voličů sežrala i s navijákem.

Jmenujte jediné opatření, kterým vláda nahrazuje živnostníkům škody vzniklé jejími vlastními nařízeními. Jediné!!

4 1
možnosti
  • Počet článků 3312
  • Celková karma 26,81
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz