Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na rakovinu ročně v Česku zemře téměř 30 tisíc lidí a nyní jí trpí téměř 600 tisíc lidí. Podle statistiky ji někdy v životě dostane 33 procent obyvatel Česka (tedy každý třetí z nás) a zemře na ni každý čtvrtý z nás. Na rakovinu umírá každých 20 minut jeden Čech, tedy přibližně 70 denně. Od vyhlášení prvních opatření na počátku koronavirové epidemie v Česku tedy již cca 1150. Toto jsou opravdu šílená čísla, ale nikdo je neřekl v televizi, nikdo kvůli těmto hrozivým číslům nezastavil chod země, aby se nevyrábělo nic, co může rakovinu způsobovat. Jak to, že nás tohle reálné nebezpečí nezvedlo ze židlí a nikdo nevyhlásil nouzový stav? Jak to, že ekonomika je v tomto případě o tolik silnější než záchrana životů? A jak to, že u koronaviru je tomu obráceně?

0 0
možnosti
Foto

Zkuste si představit, že v roce 2020 by dostalo 70% Čechů koronavir. Smrtnost by dosáhla pěti až šesti procent. U pěti procent to je 350 tisíc mrtvých. Toto množství nejde spálit v krematoriu. A navíc by umřela i spousta mladých, kteří jsou nemocní - nemocnost má dnešní generace ve vínku a počet nemocných se zvyšuje. Nehledě na to, že může umřít zlomek do doby, kdy se najde lék a vakcína..

0 0
možnosti
Foto

V krajním případě si může vybrat, zda zajdeme na virus nebo hladem.

Aneb Sofiina volba v praxi.

0 0
možnosti
Foto

domnívám se, až dojde po boji k sumarizaci nakažených, nemocný, vyléčených a mrtvých, budou výsledky ve většině států srovnatelné.

Jediné, co se bude lišit, bude časový průběh krizového údobí. Někdo to zvládne za čtyři měsíce, jinému to může trvat rok. Ale výsledek bude pravděpodobně stejný.

Jediné, co se však bude lišit, bude propad ekonomiky a ani nemusím psát, kdo na tom bude lépe.

1 1
možnosti
Foto

Tím hlavním cílem je zabránit genocidě starých a zbytečným úmrtím mladých. Osobně znám chlapce a děvče, oba pod osmnáct, a mají za sebou transplantaci ledvin. Ostatně, hodně mladých v produktivním věku a zdravé potřebovali "rozdýchat" a přežili bez následků. Kdyby byly na "čekačce" mladí, asi by to bylo nedobré i pro budoucnost. A možná, že už někdo zkouší klinicky účinný lék anebo má vakcínu. Ostatně americký prezident tvrdil, že budou mít vakcínu do srpna. Tak uvidíme..

0 0
možnosti
JF

J40i96ř88í 53F41o17g52e15l

2. 4. 2020 12:12

Já si tedy masovou izolaci představuji o dost jinak než náš současný stav.

Masová izolace byla v čínském regionu.

1 1
možnosti
JS

Myslím, že je to poněkud nepřesné. S tou první variantou souhlasím, ovšem ta druhá je podle mého názoru nikoho nechránit a nechat nákazou projít veškerou populaci bez výjimky. Tím se současně vyřeší důchody.

0 0
možnosti
Foto

Masová izolace asi zabrání zhroucení zdravotnictví a sníží lidské ztráty. Nicméně asi prodlouží dobu trvání pandemie a zvýší tak i ekonomické ztráty. Propad ekonomiky tak bude nejspíše mnohem hlubší než v roce 2008. :-/

2 0
možnosti
JH

Také jsem přesvědčený, že přes veškeré logicky přicházející přehmaty si v tom poločase vedeme velmi dobře.

Doufám, že u strádající společnosti to nakonec nevyhrajou užvanění chytrácí - okopávači kotníků!

6 2
možnosti
Foto

Také doufám, že to nevyhrajete! ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik