Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to smutné a stále mi nejde do hlavy, co dělala WHO? Jak je možné, že Rusko je druhá země, která má nejvyšší počet HIV, neumí si s ním poradit?, přesto coronavirus se jich moc nedotýká. Cína jako kdyby omylem spadla do této "šlamastyky", ale v plánu to nebylo. Oni už nakažené léčili, přesto žádnému státu svoje poznatky a názory a statistiky nakažených a mrtvých neříkali. Proč WHO ihned nezasáhla, ještě v prosinci, kdy už jsem viděla a slyšela špatné zprávy o tom, co se v Číně děje.

0 0
možnosti

M77i98l98a45n 16K19e93s52l

2. 4. 2020 16:31

Skvělé postřehy.Mnoho podnikatelů,kteří by zvládli otevřít v dohledné době fabriku na něco takového není.Třeba Babiš,ten by to asi zvládl.Dovedete si však představit ten poprask kdyby otevřel fabriku na šití roušek nebo míchání desinfekcí. Stavební povolení,střed zájmů,zasedání parlamentu EU,výběrová řízení atd,atd.To by nám roušky vázali až na krchově.Éro Ruslan jsem nikdy neviděl.Je prý však hodně veliké.To ti Číňané kejchají přímo do letadla nebo do každé bedny zvlášť?Dnes jsem četl nářky Francouzů na nákupy zdravotnických potřeb v Číně.Tvrdí,že ještě na letišti je američtí gentlemani přeplácejí.Nabízejí Číňanům trojnásobek toho,co zaplatili oni.Buďme rádi,že náš prezident kamoší se strejdou Li a povozník Hamáček perfektně funguje.

2 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

0 1
možnosti
Foto

Staré čínské přísloví praví - dej světu tmu a pak mu prodej svíčky...

Ale na druhou stranu některé Tvé otázky moc nechápu, asi proto, protože mi na ně přijdou odpovědi tak logické, že nad nimi snad ani není třeba hloubat...

1 0
možnosti
Foto

V Číně COVID-19 vznikl a Čína na něm teď ještě vydělává exportem ochranných pomůcek. Ze strany Číny se tedy nejedná o žádnou pomoc (jak nám tvrdí náš pan prezident), ale o obyčejný kšeft.

3 3
možnosti

jo tak proto tam prosí i Trump....

3 1
možnosti

Zaráží mě, že se tady vláda nepostará o otevření dílny, kde by se šily bavlněné roušky, do kterých se může vložit nanofiltr nebo i kapesník

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748769

To je zase naivní názor. A kde by ta dílna stála? V Praze, v Sezimově Ústí, v Chomutově.... a kdo by ji řídil? Kolik lidí by tam pracovalo? 10 tisíc? Vy jste tak naivní, přece nejde jen tak otevřít dílnu, je nutné založit společnost se všemi náležitostmi, obstarat stroje, zaměstnance, materiál.... ptám se podruhé - proč to nezkusíte Vy sama? Je přece spousta opuštěných fabrik, které vyráběly ložní prádlo, ubrusy... stačí najít majitele a ten bude určitě rád, když se vybydleného baráku zbaví.

7 1
možnosti

Tak zrovna v Sezimově Ústí se ochranné roušky šijí ve velkém, stejně jako v nedalekém Táboře je od 16. března šije textilka Unuo Petry Plemeníkové. Žádné nové firmy se zakládat nemusely, stačilo změnit nastavení šicích strojů a najít nejlepší střih na produkt. Pouhé přesměrování výroby pomohlo nejen výrobě nedostatkových roušek, ale i udržet firmu nad vodou.

Padesát lidí, z nichž mnoho z nich jsou matky samoživitelky, pro které je každý výpadek v příjmech velká rána, každý den vyprodukuje dva tisíce kusů roušek. Podle majitelky firmy Unuo stačilo, aby ministerstvo poslalo tuzemským textilkám e-mail se specifikací střihu a materiálu, a během pár dnů by mělo Česko k dispozici statisíce kvalitních ochranných roušek a nemuselo spoléhat na drahé dodávky z Číny.

Podobné je to s výrobou nedostatkových respirátorů, které lze vytisknout na 3D tiskárně.

2 0
možnosti

Zaráží mě, že se tady vláda nepostará o otevření dílny, kde by se šily bavlněné roušky,

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748769

tohle mě vždycky naplní optimismem, že i v této pohnuté době někdo má smysl pro humor. už ste se rekvalifikovala na šičku? už máte sbalený šicí stroj a sehnala ste někde materiál?

4 2
možnosti
Foto

Myslím, že vycházíte z nepřesných a zastaralých informací

4 1
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik