Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To pravidlo zmíněné v tom filmu vzniklo tuším poté co zemřelo pět bratrů na jediné potopené lodi. Na druhou stranu pan Hubáček v jedné své knize popisuje co vše podnikl svaz jedné z letadlových lodí USA pro záchranu života pilota sestřeleného japonci a kolik to stálo tehdejších milionů dolarů. Blog je velmi dobře napsaný. Já bych ovšem o tomhle rozhodovat nemohl. Asi bych se přikláněl k těm životům a schytal bych to od ekonomů.

1 0
možnosti

Jen tak mimochodem, samotného mě to překvapilo. Ale námět tohoto filmu vznikl na základě skutečné události, i když zkreslení tam je.

1 0
možnosti

J48i29ř16í 16F59o51g36e55l

2. 4. 2020 12:33

20 000 mrtvých je pro vás nic?Nechutné. Rv

Ale vzhledem k vašim předchozím postojům věřím, že byste dokázal být tím, který by ukazoval palcem nahoru nebo dolů.......

0 2
možnosti
Foto

Není to pro mě nic. je to tragedie. Celým svým článkem před touto (doufám jen teoretickou) číslicí jsem se snažil yvsvětlit rozdíl mezi utrpením blízkého a rozhodováním generála.

0 0
možnosti

Nemáte pravdu. Ti padlí čtyři sprovodili ze světa násobek Němců. Mohli padnout třeba v zákopu při dělostřeleckém útoku. Nedá se takhle počítat. Raději dočasné ochromení ekonomiky než desetitisíce mrtvých. Ovšem po "porážce" koronaviru" je třeba pustit se do práce a makat na 200 %, nikoli spekulovat. Tak jako Němci po 1945,Neu Gablonz usw.....Stejně jsem odkázání na německou ekonomiku. S bankami máte absolutní pravdu. Váš příspěvek má logiku , ale můj je lepší.;-DR^

2 1
možnosti
Foto

A kde ho najdu. V blogerech jsem Vás nenašel? Prosím odkaz!

0 0
možnosti

...... vybalancovat v této krizi otázku morálky, práva a pragmatismu je pro jedince (vládu, parlament, společnost) nadlidský úkol,- ..... není na světě ten, aby se zavděčil lidem všem! Rozdílný přístup politických lídrů, vlád a odborné veřejnosti - zdravotníci, ekonomové, armáda atdatd. ve světě, je toho jasným důkazem. A teď "babo raď!"

5 0
možnosti

Je to výrazné politikum. I dnes si us armáda zakládá na principu záchrany svých zajatců či alespoň mrtvých těl i za cenu rizika dalších obětí a vysílá tak signál svým vojákům i společnosti, že ten voják není jen číslo na jeho známce. Vojáci i společnost tento přístup oceňují.

3 0
možnosti

Přesně, vojáci pak mají vysokou morálku. Rusové na začátku 2.sv.války na své vojáky kašlali, ranění houfně umírali v lazaretch bez pomoci, což vyústilo v to, že se vzdávali po statisících....

2 0
možnosti
Foto

Karma. Přesně napsáno, pokud jsme ve válce musíme přemýšlet jinak než v míru, jinak jsme ztraceni všichni. Zima bude ještě dlouhá....

0 2
možnosti

Rozdíl je v tom, že zatímco Vy si tady můžete psát tyto pindy, tak vláda musí jednat zodpovědně. Kdyby se postavila před národ a řekla, že obětuje 20 000 lidí (skoro okresní město), tak bude obžalována z vlastizrady a po zásluze zavřena (ve válečném stavu popravena?) ;-)

4 0
možnosti
Foto

To máte pravdu. Říct to nemůže. Ale ve vaší dikci "obětuje vláda každý rok 100.000 lidé", tj. počet zemřelých u nás za rok. Chovat se ale vláda nemůže tak, že zachrání všechny vojíny Ryany.

0 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,02
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik