Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

. Takže proč teď, když přituhuje, zaměstnavatelé, velké, střední či menší firmy a živnostníci řvou, že chtějí od státu pomoc a že jim stát musí pomoci? Stát tu není od toho, aby nás dotoval a kompenzoval naše vlastní pochybení.

Zdroj: https://martincervenka1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748657

Jste při smyslech? Já o tom silně pochybuji.

0 1
možnosti

Teď asi není vhodná doba na Kennedyho "Neptejte se, co stát může udělat pro vás, ptejte se, co můžete udělat pro stát", co? ;-D

1 0
možnosti
Foto

Ještě štěstí, že stát nemusí hradit ztrátu na zisku našim zákonodárcům - pokud by byli honorováni úkolovou mzdou a ten zatrolený Covid-19 by jim znemožnil usednout do poslaneckých lavic a provádět výdělečnou činnost podle léta obvyklého zasedacího pořádku - tedy na vzdálenost menší než jsou dva metry. To by se stát ale vážně nedoplatil. :-P

1 0
možnosti

Stát není charita s tím souhlasím, ale já zase nejsem, dojná kráva. Odvádíme státu nemalé prostředky a zdaleka to není pouze na služby, které od státu požadujeme.

Stát ovšem taky není dráb, který zasahuje do každé oblasti života obyvatelstva. Nepotřebujeme tisíce úředníků, byrokratických zákazů a nařízení, razítek a povolení. Nepotřebujeme zbytečné projekty, nepotřebujeme dotovat firmy, které by bez dotací zanikly, nepotřebujeme živit práceseštítící a tak lze pokračovat i dále.

6 0
možnosti
Foto

Stát není charita, ale je tu proto, aby společnosti sloužil. A to tím, že bude připraven řešit i nenadálé situace.

Tuto roli náš stát silně nezvládl. :-P

2 3
možnosti

takže proč teď, když přituhuje, zaměstnavatelé, velké, střední či menší firmy a živnostníci řvou, že chtějí od státu pomoc a že jim stát musí pomoci? ===> třeba proto, že jim stát, byť ze zcela pochopitelných pohnutek, znemožnil vydělávat na svou existenci? Nevím, jakou máte sociální bublinu, ale kolem mě je spousta šikovných lidí, kteří si na základě vlastní píle a šikovnosti rozjeli živnost, která jim v pohodě vydělala na náklady (např. nájmy prostor a podobně) a na život rodiny. Ale už ne na to, aby měli ukrutně velké úspory - tito lidé mají našetřeno tolik, aby jejich rodina nějaký čas přežila. Ale už ne tolik (a ono to v mnoha případech prostě nejde), aby mohli z kapsy vydat několik desítek tisíc za běžící nájmy, nedejbože třeba i přes sto tisíc na platy 2-3 zaměstnanců. Takže ano, ačkoliv jsou pohnutky státu, který toto podnikání zbrzdil, pochopitelné (a sama s nimi souhlasím), tak je třeba těmto lidem pomoci. A pokud se chcete cynicky smát a poukazovat na to, že ti zlí podnikatelé měli mít stovky tisíc na účtu (hahahahahhahahaaaaaa, nevím, kde žijete), pak vězte, že alternativou je, že přinejmenším ti zaměstnanci pak skončí na úřadu práce. Co je lepší? Pomoci živnostníkům, aby se snáze oklepali, pak zase byli samostatní + případně nadále platili daně a zaměstnávali, nebo vygenerovat tisíce zničených, ekonomicky i psychicky zruinovaných lidí, kteří zamíří na pracáky?

4 0
možnosti

Firmy a podnikatelé měli po Francii druhý nejvyšší odvod za zaměstnance v celé EU. Při takhle vysoké zlodějině mě zajímá proč si stát také nevytvářel finanční rezervu, která je obsahem vašeho článku? Je v době prosperity důležitější finanční rezerva, nebo jízdné zadarmo?

4 1
možnosti

Já tam vidím jen jeden problém, pokud zasáhl stát a nařídil uzavření provozovny tak by stát měl nést finanční důsledky z toho plynoucí.

Rezervu mít můžete,na chudší časy, ale toto nejsou chudší časy. To je nařízené nepracování. Třeba pro malé hospody na vesnicích je to v podstatě likvidační.

2 1
možnosti
Foto

Problém je v to, že řada, ne-li většina provozoven se uzavřít nemusela. Jenže je jednodušší učinit politické rozhodnutí, než vymyslet opatření, které má smysl a přinese optimální kompromis mezi bezpečností zdraví a fungováním ekonomiky.

1 1
možnosti
Foto

Musím vám tak trochu pane autore oponovat. Stačí se podívat na naše vážené spoluobčany, na které není radno se ani křivě podívat!! V minulosti nikdy nepracovali, nyní nepracují a patrně nikdy ani pracovat nebudou. Do sociálního systému České republiky nikdy nepřispěli ani jedinou korunou a přesto si z něho každý měsíc berou tisíce. Když se k těmto občanům NYNÍ přidá ještě pár milionů, jak dlouho myslíte, že tento náš "domeček z karet" vydrží stát pohromadě??;-([>-]

9 1
možnosti

:-)......Petře.....R^R^R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS