Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hm, autore Koblizku, tak jsi si plivnul, argument zadny... . Ach jo.

0 1
možnosti

Děkuju, že mi dovolujete dotvořit tenhle blog k dokonalosti - o takových jako Vy jsem v něm právě hovořil. Děkuji.

0 0
možnosti

Pane, asi žijete v úplně jiné zemi než ČR (ve které?), protože v ČR opozice přímo ukázkově spolupracuje s vládou a společně schvalují jednotlivé zákony a opatření, která jsou potřeba.

A to, že se poukazuje na špatnosti, úmyslné podrazy a lži, je přece v naprostém pořádku! Kdy jindy, když ne právě v nouzovém stavu, by se někteří lidé měli od toho oprostit a jednat v POUZE v zájmu ČR?

1 0
možnosti
Foto

I83v94a25n 61M78a73r82e18k

2. 4. 2020 12:59

Co to, že by ironie? 8-o

0 0
možnosti

Kdo by dělal politika, když ho hned média rozcupují? Jen neschopní a ctižádostiví. Můžeme poděkovat osudu je lepší schopný gauner než neschopný politolog.

1 1
možnosti

horsi je, ze mame za premiera neschopneho gaunera. Kdokoli, snad az na Pitomia, by byl lepsi nez ta soucasna banda neschopu....

0 0
možnosti

Asi proto v r. 2008 udělal schodek 192,4 mld. Kč?

0 1
možnosti

Soudruhu nebyla náhodou kriz myslel jsem si o blogerech idnesu, že to má úroveň, ale nestačím se divit, co tady vylézá za žumpu

1 0
možnosti

Pavel Hewlit 57353Blog

Pane Buriane, no tak to jste asi sledoval jinou Vládu než já - a asi četl jiné rozhovory s členy opozice než já. Ale i to je možné.

+3/−5

Petr Burian 41648

Vidím, že jste slyšel a viděl jitrnici, jakou svět neviděl.

Vláda do včerejška schválila kolem 40 krizových opatření. A pozor, u všech opozice hlasovala PRO.

Takže jakou vládu , jakou opozici a jaké justy opozice jste sledoval vy? A předem vás upozorňuji, že ty sekvence z filmu Diktátor se do vaši odpovědi nepočítají.

5 0
možnosti

Takový tradiční na opozici plivající blog.

Nebyl by nějaký konkrétní případ toho jak ta zlá opozice říká něco co není pravda a není schopná vládu i pochválit když něco udělá dobře? :-/

7 1
možnosti

Třeba upozornění, že se s opatřeními mělo začít dřív. To je lež. Víte proč nemohlo, protože tohle nikdo nemohl čekat. Stačí? Asi ne, ale pozor s tím slovem "plivající", to teď není bezpečné.

3 2
možnosti
Foto

I77v79o 62C38i71l27i58c75h

1. 4. 2020 18:54

Opozice je nyní naopak velice ohleduplná. Dokonce tak, že nevadí ani i to, když si opoziční návrhy přivlastňuje vláda za své. Cituji reakci ODS u grafiky, která ukazuje ty konkrétní návrhy včetně datumů: "Inspirujeme vládu. A to je DOBŘE! Nebudeme se hádat o vlastnictví návrhů." Ostatně proto, že si to vše přivlastňuje vláda, o těch iniciativách opozice nejspíš ani nevíte.

11 2
možnosti

Ekonomické pologramoty vytáčí Kalouskova fiskální politika z předešlé ekonomické krize ještě po letech. Ekonomické instituty ho za ní ocenily. Parta dnešních dotačních podvodníků a šmelinářů skončila v lednu v minusu i v době ekonomického růstu. Opravdu máte potřebu si takto poměrně hloupě ventilovat svou frustraci?

13 4
možnosti

Promiňte, až nyní jsem si přečetla váš osobní popisek a už chápu, už chápu...

2 0
možnosti

Opozice samozřejmě má kritizovat a šlapat vládě na paty, ale v době akutní krize by se opravdu měla spíše upozadit a nebo pomáhat. Občas samozřejmě kritizovat může, ale jen v konkrétních případech a zcela věcně, spolu s návrhy, jak tedy daný problém řešit. Ala klasické politikaření, které je za normálních okolností zcela normální, v této době opravdu není čas ani prostor.

Jak se říká, když vám hoří dům, nelze dělat výběrové řízení na hasiče, ale je třeba okamžitě hasit. Proto je zcela správné, že vláda vyhlásila mimořádný stav, což umožňuje řadu věcí dělat rychleji (např. ty nákupy roušek). Pokud někdo kritizuje mimořádný stav, tak je to totéž, jako by chtěl, aby hasiči v případě požáru prošli nejprve výběrovým řízením. Komplikovat vládě práci různými opozičními obstrukcemi by zase bylo skoro jako kdyby někdo začal právě zasahujícím hasičům kontrolovat, zda mají certifikované hadice, helmy nebo prošlou lékárničku ve voze (a tím je zdržoval) - za normálních okolností správné, ale zrovna teď by to chvíli mohlo počkat. Stejně tak je hloupost zrovna teď hlídat za každou cenu lidská práva a hledat, komu je jaké právo neprávem upíráno a vyčítat to vládě (jako kdyby to byl vládní záměr schválně tu rozšířit epidemii a potom si libovat v omezování občanů).

Někdo zase tvrdí, že vláda naopak vyhlásila mimořádný stav příliš pozdě. Jenomže to by si zase příslušní kritici museli připustit, že pokud by vláda reagovala příliš rychle a zavedla karanténu a uzavření hranic už třeba v okamžiku, kdy se virus objevil v Itálii, (což by z epidemiologického hlediska bylo ideální a měli bychom teď počet nakažených blízký nule), tak oni první by kritizovali vládu za hysterii, alarmismus a přičetli by jí na vrub všechny vzniklé ekonomické škody. A těch žalob za ušlý zisk co by následovalo. To by si málokterý politik dovolil toto udělat, proto bylo nutné čekat, až "uzraje" veřejný názor a lidé to budou schopni akceptovat.

2 1
možnosti

Mohl byste nám připomenout nějakou tu konkrétní opoziční obstrukci? :-/

2 0
možnosti

Že se bude jednat o nesmyslný článek mi došlo hned, jak jsem narazil na:

„...že by opozice měla rozum a začala s druhou stranou spolupracovat, aby se něco udělalo pro Lidi.“

Snad největší ze lží, která ve společnosti bohužel stále přežívá (značně přiživována některými politiky napříč prostorem a časem) je, že existuje nějaký Lid, pro nějž se má něco dělat („a ti šmejdi v politice to pořád nedělají!“).

Nesmysl! To, co občas nazýváme lidem je, z politického hlediska, velmi volná množina různých zájmových skupin, tvořených jednotlivými voliči. Není tak objektivně možné, udělat něco pro Lidi, neboť tito se obvykle neshodnou na ničem, než na nejabstraktnějších hodnotách (bezpečnost, svoboda, spravedlnost...) a ani u těch pak na způsobu jejich zajištění v praxi.

V praxi tak lze udělat maximálně něco pro své voliče, neboť u těch se dá najít shoda alespoň na něčem, nicméně se tím vždy naštve ostatní část toho vašeho Lidu („proč furt vymejšlej takový voloviny? kdy už udělaj taky něco pro Lidi?!“).

Tedy to, o co bychom se měli snažit a k čemu má demokracie směřovat je to, co mnozí nazývají „hádáním se“, tedy střet různých zájmů v diskuzi a nalezení kompromisu R^

4 0
možnosti

Tak potom je ale otázka, komu ten konečný kompromis bude sloužit - asi Lidem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik