Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Také pro mne je záhadou ignorování paní doktorky Pekové. Je snad důvodem její zmínka o možnosti laboratorního vzniku COVIDu-19? Kdyby chytře připustila, jako imunolog Jaromír Svoboda, že virus mohl vzniknout v čínské laboratoři, mohla být vzata na milost. Proč ale nepoužívají její testování nebo alespoň nevyhodnotí kvalitu testu? Mnoho otázeknezodpovězených , ale problém s ochrannými prostředky nemohli výrazně lépe vyřešit, pohlédněte na ostatní země.

1 0
možnosti

Stačilo nezakázat českým výrobcům ty zdravotní prostředky potřebným dodávat.

0 0
možnosti

Značně hloupý článek tendenční a zavádějící 28.ledna bylo o měsíc pozdě.Jedině vláda na pozdní varovaní od odborníku reagovala a zmobilizovala a zavedla system který nás všechny ochraňuje.Je nutné kritizovat a dožadovat to co má vláda udělat "zítra" a ne se dnes hrabat v tom co se stalo předevčírem na to bude věřte ještě dost času.

5 4
možnosti

pekna snuska zvastu a lzi

0 0
možnosti

... Domovy důchodců, domovy s pečovatelskou službou, LDN, ti všichni měly být zaopatřeni v první linii. Než se stát rozhoupal, byla tam již řada mrtvých....

Paner Flaška, ano, máte pravdu. Tyto všechny instituce měly být zaopatřeny jako první. A také všechny nemocnice. V tom máte naprostou pravdu. Ale to je asi tak to jediné, v čem pravdu máte.

Hluboce se mýlíte, když zde prezentujete, že za nedostatek ochranných pomůcek může vláda. Jediný, kdo je zodpovědný za naprostý nedostatek ochranných pomůcek na minimálně týden nepřetržitého provozu mohou majitelé a zřizovatelé jmenovaných institucí.

V krizových plánech, které by měly všechny tyto instituce ze zákona mít zpracované, by měl být i seznam a počty ochranných pomůcek pro případ chemické havárie, biologického nebo bakteriologického napadení a podobně.

Jenže, pro majitele a zřizovatele jsou to vlastně takové "mrtvé investice". Ony se ty ochranné pomůcky musí nakoupit a pak třeba deset let leží ve skladu, než expirují a pak se musí vyhodit a koupit nové. To stojí miliony a našim pánům podnikatelům jde přece především o ZISK, že?. Jenže teď se ukázalo, že ty miliony, vinou NAPROSTÉHO ZANEDBÁNÍ POVINNOSTÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELŮ A MAJITELŮ domovů důchodců, domů s pečovatelskou službou, LDN a nemocnic (kromě nemocnic fakultních, jejichž jako jediných je zřizovatelem stát) nebyly investovány tam, kde investovány být měly. Tedy VEŠKERÁ VINA ZA PŘÍPADNÁ ÚMRTÍ V TĚCHTO ZAŘÍZENÍCH, která vznikla kvůli nedostatečné ochraně klientů a personálu, padají na hlavu majitelů a zřizovatelů, nikoliv vlády, jak se zde snažíte bez jakékoliv znalosti věci dokázat.

10 5
možnosti

Oni by si je třeba i nakoupili, kdyby stát nezákal jejich prodej nikomu jinému než sobě. ;-€

2 1
možnosti

Každému, kdo umí počítat do pěti, je zřejmé, že ministr Vojtěch měl být už dávno odejit ze své funkce. Je ale zřejmě dist loajální, aby zůstal. Bohužel tím trpí celé Česko.

7 6
možnosti

Vidíte, že měl být Vojtěch odejit už dávno, souhlas, ale ne za působení v koronaakci. Tam si vede, vzhledem k okolnostem vcelku dobře.

1 1
možnosti
Foto

J73a54n 36A74n18d77r85l92e

1. 4. 2020 16:22

Nadpis možná až moc expresívní, ale obsah je věcným a - bohužel - smutným soupisem faktů.:-(

7 4
možnosti
Foto

Já obdivuji toho mladého ministra zdravotnictví, který už sotva stojí na nohou, ale odpovídá na ty nesmyslné dotazy, které dostává a zůstává v klidu. Každý druhý by to nedal a on se poctivě snaží. Teď jsou všichni chytří, ví jak by postupovali, to se dobře radí, když neneseme zodpovědnost. Pořád dokola, proč nebyly roušky, proč nejsou teploměry. To mě teda dostalo, ty teploměry. To by snad mělo býti základní vybavení každé nemocnice, každého ústavu, proč se to řeší teď, nakupovali se různé zbytečnosti, to na teploměry nebylo? Kde je chyba, u pana ministra?

Celý svět má problémy jak zvládnout tuto situaci a jsou státy, kde jsou na tom mnohem hůře jako u nás, tak proč ta kritika. Vždyť v mnoha případech jsme to byli my sami, kdo jsme nedodrželi pravidla a přispěli jsme svoji troškou do mlýna, škoda že u nás nejsou Tatry jako na Slovensku, to bychom neměli tolik nakažených.

PomodlemeV se všichni společně za to, aby bylo lépe, za ty, kteří jsou v první linii, ale i za ty, na jejichž rozhodnutí závisí zlepšení situace a nechejme je pracovat, po bitvě je každý generál, ale tato bitva ještě neskončila.

11 4
možnosti

no, pravda je, ze modlit bychom se mohli, ale kdo by pak sil rousky? se sepjatyma rukama toho moc nenasijete - zkuste to

3 4
možnosti

A92l33e43š 72V32o22l25f

1. 4. 2020 16:00

Žádný stát na celém světě(mimo Slovenska) nenosí povinně roušky, zatím. Ale tady se vše točí jen kolem roušek, jak kdo a kdy je měl mít, neměl mít, ukrad neukrad apod, ale že je to jen jedno procento problému, asi ani ne celé jedno, už nikdo nevidí. Tady se musí řešit tisíce věcí za pochodu, žádné zkušenosti a pořád se jen dehonestuje vláda a jejich rozhodnotí...roušky...roušky...roušky. To je fakt na zvracení. Náš prezident Zemam je někde zašitej asi v roušce, vidět nebyl snad celý měsíc, vláda a všichni zoodpovědní jednou 20hodin denně, nesou kůži na trh, ale místo , aby se jim pomohlo, tak se po nich šlape. Já jim přeji, a je mi úplně jedno, kdo je v jaké straně, aby nepolevili a nenechali se vynervovat. Aby si drželi své názory a své řešení, protože každý kompromis je paskvyl. A nám všem hodně zrdavého rozumu a hlavně tolerance a úcty k práci druhých.

6 0
možnosti

jj, dojemne bylo napriklad to, jak se pan premier byl pred kamerou v prsa, ze pracuje denne 20 hodin a po nem se na kameru vyjadril lekar, ktery se ze smeny vratil po 36 hodinach a jeste dve hodin resil sms v mobilu...

to vam uniklo?

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS