Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P51e38t16r 25S16k10á36c91e11l

31. 3. 2020 21:48

Zdravý rozum není dar, ale trest....protože se musíte vypořádat s lidmi, kterým se ho nedostává.

--------------------------------

Od roku 2002 se pan Petr Hannig (nyní "Rozumní") snaží dostat zdravý rozum do politiky. Proč jsou voliči neteční?

0 0
možnosti
MB

Tak vidím, že nemocen nejste a automobil Vás ani nezachvátil ! (Můj minulý příspěvek). Dnes jste se trefil přesně ! Odvěkým nepřítelem státu je = Rozumný, samostatně myslící a pracovitý člověk. S ním je odvěká potíž ! Hatil budování - Dnes zase - Tomu lépe ! Furt mele, že nás vede banda projídačných neumětelů. Přesně jako kdysi - Metodou keců, restrikcí a buzerováním. Ten chovanec, má již zřejmě řádně utřenou tu chodbu střed. Navrhuji jej navštívit, já Vás pochválím a před ním - Vám připnu tu Medaili ! I šachy si s ním můžeme zahrát, on hraje rád a furt ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Podobnou úvahu napsal náš nejznámější anarchokapitalista Urza:

Ludwig von Mises před sto lety vysvětlil, proč centrální plánování nefunguje. Carl Menger vyvrátil teorii nadhodnoty už roku 1870.Soudruzi to pak testovali celé dvacáté století; stálo to mnoho milionů životů, tak by jeden řekl, že už to fakt víme.Teď však přichází trio Babiš-Vojtěch-Hamáček, kteří to potřebují ještě trochu přetestovat s respirátory. Protože když někdo udělá chybu... a pak stejnou chybu udělá někdo další... a další... proč si ji znovu nezopakovat? Jen pro jistotu.Ztrátami na životech se sovětským komunistům nevyrovnáme; ale proč to ještě párkrát nezkusit i navzdory tomu, že na zjevnou absurditu toho postupu mnozí poukazují?-

Dobrá, jdeme na to. Chvíle napětí! Jak by to mohlo asi tak dopadnout?? Co nám říkají novinové titulky? „Vnitro se neozvalo, zní z firem, které vyrábí ochranné pomůcky. ‚V Česku nebyla kapacita,‘ tvrdí Hamáček“Ale ne... kdo by to byl čekal? A co na to legendární Hamáč?

– „Proč se nevyužívají výrobní kapacity českých firem?“

– „Protože to neumím sbírat po desetitisících od několika desítek dodavatelů.“

Fakt, přísahám, doslovná citace. Panenko skákavá. No jasně, že to asi neumíte sbírat! Jste politik, nemáte s tím žádnou zkušenost; já bych se zas neuměl slušně oblíknout a vést ČSSD, taky s tím nemám zkušenost.-

Kdyby tu tak bylo na světě nějaké jiné řešení! Kdyby tak existovala dělba práce! Kdybychom tu tak měli lidi, kteří mají bohaté zkušenosti s nákupy od desítek dodavatelů!

Oh, wait, my je tu máme! Mraky jich sedí ve všech možných distributorských firmách. Ale proč to nedělají? Protože jste jim to zakázali zákonem!

-

Vy jste fakt banda géniů! Kdyby závisely životy lidí na výsledku hokejového utkání, zakáže stát profesionálním hráčům hrát a naběhne místo nich na led epická útočná řada Bába-Vojta-Háma? A proč je u hokeje všem jasné, jaký by to byl nesmysl, ale s rouškami ne?

2 0
možnosti
MH

Karma R^ ... Ano zdravý rozum je nepřítel státu, protože ten, kdo vládne, chce poslušné poddané a nejlepší je, když se ti poddaní bojí...

S vlastním rozumem tady v době apokalypsy neprorazíte, protože přece umírají lidé... a média o tom chrlí jeden článek za druhým a modlí se, aby jim ten "zlatý" virus ještě chvíli vydržel...

5 0
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik