Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Houby ilumináti, virus je mimozemského původu. Emzáci si to tu chtějí vyčistit a posléze osídlit. Jenže si neuvědomili, co je to genius loci. Emzák, který se usadí v místě ČR, začne být po čase nespokojen se vším a aby s tím něco provedl, založí politickou stranu ANO a začne řídit emzáky jako firmu. "Díky" tomu klesne časem ekonomický potenciál emzáků k nule, takže dojdou i emzácké rezervy. Což je vhodná situace pro emzáckou konkurenci, která posype zeměkouli jiným virem, aby ji vyčistil.

A situace se bude opakovat na věky věků. ;-D

0 0
možnosti
Foto

No konečně nějaká slušná (přiznejme si, že ne úplně propracovaná) konspirační teorie. Že nechám děkovat.:-)

0 0
možnosti

Ano - pan Kalousek jednal podle zákona. A protože v daném roce byla inflace téměř nulová, bylo i téměř nulová vlastní valorizace (tj. udržení valoru = hodnoty důchodu). Rovněž reálný růst byl zanedbatelný, takže ani z této položky toho moc nenateklo.

V posledních letech byla inflace mnohem vyšší a zejména (díky celosvětovému růstu ekonomik) byl vyšší i růst reálných mezd. Takže ze zákona bylo číslo, o kolik bylo valorizováno vysoké. Bez přispění Babiše, či Maláčové.

No - pak zde bylo ještě drancování rozpočtu a zhoršování zejména budoucí situace v hledání zdrojů: gangsterské opakované navýšení důchodů nad zákonem danou výši. Bolelo by v budoucnu vždy, po "koronavirovém" propadu tím více.

PS: Jsem, stejně jako manželka, důchodce. Měl bych se z kroků této nezodpovědné vlády (koalice) radovat. Neraduji, myslím na vnuky.

1 0
možnosti

PS: Starobní (vdovský) důchod se skládá ze dvou částí: základní a zásluhové. Ale je to pořád jen jeden důchod, ne dva. To nevíte?

0 0
možnosti
Foto

1. to není chřipajzna

2. ta šála na xichtu je vám jako ochrana proti ní úplně na h.... hodně věcí.

Doufám, že to víte, už sama kvůli sobě.

2 0
možnosti
Foto

...a zase nic o iluminátech.;-(

A propos - ta šála na xichtu je lepší než jednorázová rouška a o něco málo lepší než rouška bavlněná... Jsem ráda, že o mne máte starost. Ruce si meju odjakživa téměř imrvére a správně ( byť postup mám jiný, než mi kdekdo ukazuje).;-)

0 0
možnosti
Foto

I69v17a55n 77M36a37r91e39k

30. 3. 2020 22:06

Je trošku zvláštní, že "největšími odborníky" na důchod jsou zde ti, kteří mají do penze ještě hezkou řádku let.

Vždy mě ale dokáže rozveselit, když tito samí "specialisté", zde vehementně dokazují, že "Kalouskových" 40Kč přidaných měsíčně k mému důchodu, je nesrovnatelně víc, než "Babišových" víc jak 1000Kč.

Řeči o "inflaci" atd, si raději nechejte na koledy. Inflace tu byla za panování obou vlád. Je trošku rozdíl pokud vám někdo přidá k penzi 480 Kč ročně, anebo 12 000 Kč.? . . . Je to opravdu tak těžké pochopit? 8-o

2 1
možnosti
Foto

R50o92m22a70n 45K67o43z58e61l

30. 3. 2020 19:20

Tak někteří Babišovi odpůrci tvrdí, že zvyšování důchodu je jen o inflaci a podle zákona, jiní zas říkají, že to zvyšování důchodů je přehnané a snaží se je kupovat. Bylo by fajn, kdyby si to ujasnili.

1 0
možnosti
Foto

Důchody se zvyšují ze zákona, podle toho jaké jsou životní náklady. Za Kalouska životní náklady důchodců byly nízké, tak se důchody podle těchto životních nákladů se zvedly. Za Babiše začalo zdražování od energií přes potraviny a tím životní náklady důchodců šly nahoru a tak se jim muselo podle zákona přidat víc, jak za

Kalouska

2 2
možnosti
Foto

Jééééééé - a kde jste všichni nechali ty ilumináty?

0 0
možnosti

Docela zcestné názory. Za Kalouska byla vlivem hypoteční americké (a evropské finanční) krize zcela jiná ekonomická situace. Podobná situace může nastat i po Covid-19, takže se může klidně stát, že valorizace důchodů v roce 2021 bude mít hodnotu 0%, a to možná budeme ještě rádi, že nepůjde do mínusu.:-)

7 0
možnosti

Křehotová, skřehotáš pěkně.

0 7
možnosti

hdák Kalousek. Na něho se dá svést úplně všechno - snad i ten čínský mor.

0 1
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik