Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte, kolik členů čítá italská familia? Kdo někdy viděl italskou svatbu, pochopí.

0 0
možnosti

Teď jsem si přečetla na webu americké asociace lékařů a chirurgů to, co psali i Švýcaři nebo Němci: v tuto chvíli není úplně jisté, který pacient by se s koronavirem nevypořádal dobře, není dostatečně potvrzeno, s jakými kombinacemi dalších chorob by měl větší či nižší šanci, vše je příliš nejisté (lidský organismus reaguje individuálně, záleží na podrobnějších kritériích, zkušenosti hodnotitelů). Celkovou nejistotu zvyšuje i to, že v Číně ta epidemie možná trvá přinejmenším už pět měsíců, od listopadu, a stále pokračuje. Mně tato situace připomíná studii o nákazách v nemocnicích (90. léta) u nás: např. by se musely kontrolovat i uklízečky, aby nedělaly zásadní chyby v provozu. Nebo kam se na chvíli postaví jídlo pro pacienty. Jakým hadříkem se přetře "sesterská kuchyňka" apod. To vše sehraje určitou roli u pacientů, nejen jejich nemoci.

0 0
možnosti
Foto

V Itálii coronavirus se objevil už v lednu. V Itálii žije 300 000 Číňanů, kteří se na nový rok vrátili do Číny, potom opět do Itálie. Věkový průměrem obětí, v Itálii je 80,4 let, a většinou trpí dalšími zdravotními komplikacemi. V Itálii tvoří 23,3 procenta populace lidé starší 65 let, evropský průměr je 19,7 procenta. V Itálii pod hranicí 60 let bylo je jen jedno procento úmrtí na coronavirus, zatímco úmrtnost pacientů ve věkové skupině nad 80 let činí víc než 22 procent.

1 0
možnosti

Panu Doležalovi: ano, taky jsem četla o čínských pracovnících v Itálii na severu i o čínské větší komunitě u Milána. Byla jsem na severu Itálie právě v místě, kde byl šíleně hnusný vzduch, který se nedal dýchat delší dobu. Jenže Italové navíc nežijí zdravým stylem, jsou temperamentnější, v noci moc nespí, vážím si o to víc švýcar. měst, kde dbají na noční klid - prospívá to zdraví.

1 0
možnosti

Paní Moudré: Až na to, že jde o lidské životy. Např. ve Švýcarsku je hodně lidí nad 80 let v dobré zdra. kondici, podobně v SRN, takže o to více je mi líto, když je zkosí čínský virus. Spíš ale ten konec urychlila nějaká další nemoc, s kterou by ale stejně ještě nějakou dobu žili. Poznala jsem u nás pacienty ve vyšším věku s pokročilou rakovinou, ještě dva měsíce před smrtí byli soběstační a do jisté míry si užívali vedle rodin. i společenský život. Konec bývá individuální záležitostí, vstup čínského viru se mi vůbec nelíbí, není to spravedlivé.

0 0
možnosti
Foto

Švýcarsko postupuje proti epidemii koronaviru jinak než mnoho evropských zemí včetně Česka. Rezignovalo na testování všech lidí s příznaky onemocnění. Přednost mají lidé starší 65 let a ti, u kterých se očekává vzhledem k jejich dosavadnímu zdravotnímu stavu závažný průběh nemoci.

0 0
možnosti

Správné důvody se objevily v analýze nákazy uzavřeného městečka Vó - opakovaná nákaza zhoršuje průbeh nemoci. V zemi, kde se všichni na potkání olíbávají (např. skupina turistů se svou průvodkyní - osobní zkušenost) holt převažují těžší průběhy.

Ono se vyplatí si před autoritativním vyjádřením něco přečíst. :-)

0 0
možnosti
Foto

Průměrná délka dožití se v Itálii nijak výrazně neliší od jiných vyspělých zemí:

Mezi hodnotami 82,54 v Itálii, 82,89 ve Švýcarsku, 82,40 v Norsku, 82,27 ve Francii, 82,30 v Kanadě, 82,83 ve Španělsku, 82,50 v Austrálii, 83,98 v Japonsku není žádný podstatný rozdíl.

Měsíc sem, měsíc tam...... Tenhle argument je prostě úplně mimo, nemá smysl se jím zabývat.

1 0
možnosti

Nemáte pravdu. Itálie netvoří jednolitý celek. Naopak je velký rozdíl mezi severem a jihem. V délce dožití je to cca 7-8 let. Pro sever Itálie pak po této korekci vychází věk dožití na 85-86 let.

0 0
možnosti

Někde jsem zaslechl, že na severu Itálie pracují Číňané v textilních fabrikách.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS