Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sestra dnes podle medií nezemřela na coronavirus. Celá Evropa chrání tu neohroženější skupinu a to jsou osoby starší 65 let sestry. U nás se vláda na ně zvysoka vykašlal. Nemají roušky, desinfekci, ochranné prostředky a to ani personál, který se o důchodce stará. Naši státní úředníci až po Babiše mají ty nejkvalitnější roušky, respirátory. Všichni musíme nosit roušky, přijdete do lékárny a všech lékárnách a všude vás vítá cedule s nápisem: „Respirátory, roušky, gumové rukavice a teploměry nemáme.“ Chaos! Máte si vyrobit sami desinfekční prostředky, ale není z čeho lékárny nemají ani kysličník O našem zdraví, životě, osobní svobodě rozhoduje zmatená, psychicky labilní a trestně stíhaná osoba.

3 0
možnosti

Nemáme ochranné prostředky nejen pro seniory, ale ani pro lékaře v první linii! Museli jsme si sami ušít své roušky, které nás před nákazou nechrání.

Sestra v nemocnici si stěžovala, že pro 12 sester s lékaři má jen tři funkční masky s respirátorem!!! A už tam má pacienty v karanténě! !!

1 0
možnosti
MB

Nic se neděje, Zdravotnictví je přece zdarma ! Zdroje jsou ! Volby vyhraje ten, kdo to odvětví co nejvíce podetne ! I veškeré snahy o regulaci, dovést k rozumu např. zaměstnance, který je záhadně - 16x více nemocen, jako OSVČ ! Podobně, je dobré vyslyšet hlas nebohých a odbourat Karenční dobu ! Dílo se podařilo ! = Po 10 letech se vyplatilo nemocenských dávek více, jako přijalo - účet je v Deficitu ! Podobně je dobré zavést Centrální zásobování nemocnic. Osvědčilo se to jako za komunismu - Opět, spolehlivě nic není ...!

Nebohé ženě bylo asi 48 let. Zesnul první bojovník první linie. Nepochybně byla exkluzivně ozásobena ochrannými pomůckami. Svůj boj prohrála, aby nám bylo SKUTEČNÉ LÉPE ! Má moji úctu. Boj je to těžký, pravda. Porazíme někdy ten státní Moloch populismus ? ANO, investice do rozumných opatření - nikoliv do svých cílových voličů ...

Pak by Státní kasa ještě před VIrem nemusela být, ani v tak ostudném deficitu ! Opět budou upozaďovány Ústavy sociální péče, Domovy důchodců, jako kdysi ? To se i osvědčilo - Nebylo na ně přílišně vidět ! Co takhle viditelné - Obědy zdarma a slevy na cestovném ? Zvítězí rozum - Někdy ... ? :-)

2 1
možnosti
LH

Jo škoda že není víc soukromých klinik.... to by to teprve šlapalo... A o té zemřelé by bylo dobré jen v tichu mlčet.....

0 1
možnosti
LH

Zaplat panbůh že se nepodařilo zprivatizovat všechny nemocnice a snížit počet akutních lůžek a že tady bylo vědátorů co to doporučovali. Třeba ústav Na Pleši by se nám ted docela hodil že?

1 1
možnosti

Pokud vím, tak naši politici usilovali a stále usilují o snížení počtu lůžek v nemocnicích. Jenže zdravotnictví musí být připaveno nejen na běžný stav, ale i na zdravotně krizové stavy! A s tím politici dosud nepočítali!:-)

0 0
možnosti
Foto

Podle zprávy na Seznamu neměl být coronavirus bezprostřední příčinou úmrtí. Musíme být drobet opatrní kvůlivá vzniku paniky mezi senzitivními lidmi. V panice se pak nedaří zvládnout už nic.

3 0
možnosti

Ano, stále se potvrzuje, že umírají starší komorbidní pacienti. :-)

0 0
možnosti
JF

J18i75ř59í 54F55o81g42e68l

30. 3. 2020 12:58

Problémy domovů seniorů a penzionů pro seniory je především problém jejich zřizovatelů a majitelů, tedy hlavně krajů a měst.

1 0
možnosti

Ano! Adam Vojtěch měl plno práce, aby alespoň čásečně zajistil fakultní nemocnice, o které se trvale opírá. Ostatní nemocnice sice neháže přes palubu, ale jeví se to tak, že jejich problémy nejsou problémem ministerstva zdravotnictví! A sociální ústavy? Ty nepatří starostí ani ministerstvu zdravotnictví ani sociální péči. Jejich zásobení zbylo na krajích a Hamáčkovi. A víc už raději mlčím! :-)

0 1
možnosti
Foto

Velmi prapodivný nadpis. Kolik těch obětí zdravotní sestry nakonec bude?

7 1
možnosti
Foto

A to píšou jedinci, kteří si o sobě myslí, že jsou novináři. A bude hůř, protože dnešní mladí hrozně málo čtou.

0 1
možnosti
Foto

I29v88a92n 12M29a13r93e62k

30. 3. 2020 12:24

Počátkem března jsem v této nemocnici prodělal celkem složité urologické vyšetření. Strávil jsem tam celkem půl dne. Tehdy tam ještě vládla naprostá pohoda a klid. Koronavir jakoby neexistoval.

3 0
možnosti
RP

Ano, mám tu samou zkušenost. Myslím, že byli rychlosti nákazy překvapeni všichni.

2 1
možnosti
AL

První oběť zdravotní sestry

30. 03. 2020 11:58:09

V Thomaerově nemocnici se koronavirem nakazilo dvacet šest pacientů seniorů, šest zdravotních sester a jedna zdravotní sestra zemřela.

Zdroj: https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748571

--------------

Nikde jsem se nedočetl, koho má ta zdravotní sestra na svědomí.

2 1
možnosti
TB

Ano, ten nadpis je trochu nepřesný, protože ona nemá samozřejmě nikoho na svědomí, ale naopak je tou obětí....ale nebuďte takový hnidopich, jsou situace, kdy se to nesluší ;-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS