Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za všechno můžou trpaslíci, přece......;-)

0 0
možnosti

Máte pravdu částečně. Jestliže někoho předem varujete a dotyčný varování nedbá, nebo ho bojkotuje, pak vinu za případné ohrožení nese ten, který na vlastní nebezpečí podstoupil riziko. A zodpovědnost nese i za situaci, kdy to riziko přenese na ostatní. Čínská veřejnost již v roce 2008 bojkotovala rozhodnutí čínské vlády na hygienické opatření a Čínská vláda rezignovala na hygienické podmínky, protože znala veřejné mínění. Jak přesně souvisí globalizace a levná pracovní síla s tím, že se čínská veřejnost dobrovolně zřekla lepších hygienických podmínek? Čeští lyžaři také nejdou jednoduše vyvinit. Byli varováni a odrazováni od lyžování v Itálii. Nedbali varování a jeli na vlastní nebezpečí.

1 0
možnosti

ale eu je od členských států oddělená mocnost a státy se mezi sebou mohou spojovat bez dozoru "moudré hlavy pana komořího" a jen opravdu chudý duchem si může být jist, že zhoubnou, ničivou a, krom chvilkového profitu, nic nepřinášející globalizaci, nelze zastavit

1 0
možnosti

Tak kdo si už letos něco objednal z Aliexpressu?[>-]EUR^V

1 0
možnosti
Foto

Vždy za ,,to" mohou ,,ti druzí", potažmo tamti, či oni, někdy I ten, či onen, což mnozí až ,,přesně ví". Tedy to kdo, resp.on, či oni JSOU VINNI. Nemalá část lidstva se stala i díky techn. pokroku až nomády. cestujícími tu za výdělkem, či ,,chlebíčkem vezdejším", tedy jejich, který lze získat i jinde. Jiní pak za zážitky, či vzděláním, atp. A až zákonitě to přináší i rizika. Vč. pandemií, a to se všemi důsledky.

7 1
možnosti
Foto

Globalizaci nelze zastavit a nezmění na tom příliš mnoho ani současná pandemie viru. Měla by se však aspoň trochu zmírnit neuvěřitelná naivita světa tetelícího se nábožnou úctou před čínskými penězi.

Čína pracuje vědomě s globalizmem (takovým tím svým, pokrouceným a instrumentalizovaným) jako s nástrojem šíření svého mocenského vlivu. Evidentně si myslí na světovládu.

A co se týče Itálie, je to odstrašující příklad, jaké smrtonosné důsledky má bratříčkování s Čínou. Desetitisíce čínských dělníků pracujících legálně, pololegálně i zcela ilegálně v čínských firmách usazených v Itálii, jsou skutečnou příčinou tak expanzivního rozšíření epidemie právě v severních průmyslových oblastech. Na něco tak zákeřného a zpočátku nepostižitelného, jako je nákaza čínským SARSem č.2, v podstatě ani italská společnost nemohla být připravená. Když navíc mezitím Čína, za přispění šéfa WHO nebezpečnost nákazy zlehčovala.

2 6
možnosti

J32o10s34e84f 97N54i79k71l

30. 3. 2020 13:46

"Čína pracuje vědomě s globalizmem (takovým tím svým, pokrouceným a instrumentalizovaným) jako s nástrojem šíření svého mocenského vlivu. Evidentně si myslí na světovládu."

...tak nějak...jako USA, VB, EU...myslíte, že je to stejné ale jiné;-D

2 1
možnosti

J54o51s98e23f 20N51i45k10l

30. 3. 2020 12:45

Za zmínku stojí i některé "tzv. konspirační teorie", některé uváděné argumenty do sebe velmi dobře zapadají, tady jedna možná teorie " Kdo to zavinil?". Stojí za přečtení!

https://www.zvedavec.org/komentare/2020/03/8256-david-icke-koronavirus-je-monstrozni-podvod-elit.htm

1 2
možnosti
Foto

Jó zvědavec, to je počteníčko

3 0
možnosti

Odpůrcům evropské integrace není vůbec hloupé poukazovat na její zbytečnost nebo rovnou škodlivost.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748570

..............................

Nutno říci, že ty osoby, které vy nazýváte odpůrci evropské integrace, jsou lidé, kteří kritizují naprostou nefunkčnost instituce zvané Evropská unie. Každému normálně uvažujícímu člověku je jasné, že určitá míra evropské integrace je nutná, ale kvůli tomu snad nepotřebujeme ty tuny byrokratických opatření, ty desítky zbytečných komisí, včetně například komise pro genderovou rovnost, nepotřebujeme, aby někde v sídle EU se panáčkovalo před sedmnáctiletou záškolačkou.

A rovněž zapomínáte na skutečnost, že identické názory tady ti samí lidé psali již dávno před propuknutím této pandemie, takže je nesmysl dávat tyhle dvě věci do souvislosti.

20 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS